Κυριακή 25 Μαΐου 2014

20 ΤΟΝΟΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ "ΠΝΙΓΟΥΝ" ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

20 ΤΟΝΟΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ "ΠΝΙΓΟΥΝ" ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Από την Δευτέρα ο εκλογικός πυρετός θα έχει κοπάσει, τα αποτελέσματα θα έχουν βγει, αλλά τα ίχνη του προεκλογικού αγώνα θα βρίσκονται ακόμη στην πόλη, καθώς η Αθήνα θα κληθεί να «ξεφορτωθεί» δεκάδες τόνους σκουπιδιών.

 Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, υπολογίζεται ότι μόνο στην Αθήνα αναμένεται να συγκεντρωθούν περισσότεροι από 20 τόνοι αφισών και φυλλαδίων, ενώ στη Θεσσαλονίκη, το προεκλογικό υλικό που θα καταλήξει στα σκουπίδια θα ξεπεράσει τους 15 τόνους. Στο Ηράκλειο της Κρήτης, η υπηρεσία καθαριότητας έχει ήδη συγκεντρώσει περισσότερους από οκτώ τόνους προεκλογικών αφισών.

Αυτό σημαίνει πως από την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσει ένας «αγώνας δρόμου» από τους εργαζόμενους στην συγκομιδή σκουπιδιών και στην καθαριότητα, ενώ ήδη οι υπάλληλοι του ΧΥΤΑ Φυλής καταβάλλουν προσπάθειες για να προετοιμαστούν εγκαίρως και να διαχειριστούν αποτελεσματικά τον επιπλέον όγκο των απορριμμάτων.

Διαβάστε περισσότερα στο: http://www.in2life.gr/features/notes/article/333060/20-tonoi-proeklogikoy-ylikoy-pnigoyn-thn-athhna.html
Πηγή: www.in2life.gr

Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

ΑΥΞΗΣΗ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ ΛΟΓΩ ΦΥΛΟΥ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΑΥΞΗΣΗ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ ΛΟΓΩ ΦΥΛΟΥ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Σύμφωνα με την έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη για την ισότητα των φύλων στις εργασιακές σχέσεις, οι διακρίσεις λόγω φύλου παρουσίασαν αύξηση κατά 25% στους εργασιακούς χώρους.

Επίσης, παρατηρήθηκε αύξηση των καταγγελιών των αντρών που απευθύνονται στην ανεξάρτητη Αρχή για θέματα ίσης μεταχείρισης, σε ό,τι αφορά τις άδειες ανατροφής που δικαιούνται οι γονείς. Αυτό συμβαίνει, σημειώνεται, εξαιτίας της ποικιλίας καθεστώτων και προϋποθέσεων λήψης των αδειών εκ μέρους των πατέρων και του δισταγμού ορισμένων υπηρεσιών να εναρμονιστούν με την ίση μεταχείριση των δυο φύλων στο συγκεκριμένο θέμα.

Ταυτόχρονα, η εξαφάνιση καταγγελιών για άνιση πρόσβαση στην απασχόληση τα τελευταία τρία χρόνια συνδέεται άμεσα με τα υψηλά ποσοστά ανεργίας των γυναικών. Επίσης, πολλές εργαζόμενες στον δημόσιο τομέα που επρόκειτο να πάρουν άδεια ή βρίσκονται ήδη σε άδεια εγκυμοσύνης, μητρότητας ή ανατροφής απευθύνθηκαν στον Συνήγορο για διευκρινίσεις σχετικά με το θέμα της διαθεσιμότητας.

 Όπως αναφέρεται στην ειδική έκθεση, όλα αυτά τα θέματα οφείλονται στη «σαφή αντανάκλαση της κρίσης και των συνεπειών της τόσο στο επίπεδο της εργασίας και της απασχόλησης των γυναικών όσο και στο επίπεδο της αυξημένης ανάγκης προστασίας της μητρότητας και της οικογένειας».

Διαβάστε περισσότερα στο: http://www.in2life.gr/everyday/career/article/326392/afxhsh-diakriseon-logo-fyloy-stoys-horoys-ergasias.html
Πηγή: www.in2life.gr

Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

ΨΕΥΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΣΜΟΣ: ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΛΑΘΟΣ?

ΨΕΥΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΣΜΟΣ : ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ?


Αρκούσε αυτή εδώ η σκηνή από την ταινία «Όταν ο Χάρυ γνώρισε την Σάλυ» για να βάλει το… μικρόβιο στo μυαλό εκατομμυρίων ανδρών και να τους κάνει να (ξανα)σκεφτούν το προφανές: είναι πάρα πολύ εύκολο για μια γυναίκα να προσποιηθεί οργασμό και μάλιστα άκρως πειστικά.

 Πέραν όμως από το kinky και την ψυχαγωγία του όλου θέματος, είναι γεγονός ότι η σεξουαλική ικανοποίηση (ή η απουσία αυτής) απασχολεί μια μεγάλη ημερίδα γυναικών και ανδρών. Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με διάφορες έρευνες ένα τεράστιο ποσοστό των γυναικών προσποιούνται οργασμό κατά την σεξουαλική πράξη, ενώ το θέμα απασχολεί τόσο τις ίδιες όσο και τους άντρες, μιας και περνάνε τον δικό τους δρόμο αμφιβολίας για το αν είναι αρκετά καλοί.

Ενδεικτικά, σε έρευνα του Journal of Sex Research παρατηρήθηκε ότι το 67% των γυναικών έχει περιστασιακά προσποιηθεί οργασμό, ενώ στους άνδρες μόλις το 20% πιστεύει ότι η σύντροφός του μπορεί κάποια στιγμή όντως να προσποιήθηκε οργασμό, μάλιστα το 80% θεωρεί τον οργασμό των συντρόφων τους αληθινό.

 «Από την φύση του το αρσενικό τονώνεται, νιώθει ικανοποίηση, κυριαρχεί και διεγείρεται όταν η σύντροφoς κορυφώνει κατά την διάρκεια της σεξουαλικής πράξης. Για αρκετούς άνδρες αποτελεί και στόχο επιτυχίας το να ικανοποιήσουν την σύντροφό τους. Δυστυχώς όμως πολλές γυναίκες δεν μπορούν να φτάσουν σε οργασμό και πολλές φορές αναγκάζονται να προσποιηθούν», εξηγεί η κ. Λήδα Ράγγα, Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια.

 Κατανοώντας τον γυναικείο (μη) οργασμό
Ποιοι είναι λοιπόν οι λόγοι που κάνουν τις γυναίκες να προσποιούνται; Τι μπορεί να "κρύβει" ένας ψεύτικος οργασμός; «Οι λόγοι που οι γυναίκες προσποιούνται είναι πολύπλοκοι και πολύπλευροι. Αν εξαιρέσουμε παθολογικούς παράγοντες απουσίας της σεξουαλικής κορύφωσης και εστιάσουμε σε ψυχολογικές παραμέτρους, ο γυναικείος οργασμός έχει προϋποθέσεις. Για τις γυναίκες είναι μια καθαρά εγκεφαλική διαδικασία που θέλει τον χώρο και τον χρόνο της», απαντά η κ. Ράγγα τονίζοντας ότι η αυτοεικόνα και η αυτοεκτίμηση αποτελούν σημαντικό παράγοντα επίτευξης της σεξουαλικής ικανοποίησης.

 Έχει σημασία για εκείνες πόσο αποδεκτό είναι το σώμα τους, τι βλέπουν ότι δεν τις ικανοποιεί και τι νομίζουν ότι βλέπει ο σύντροφος κατά την διάρκεια τις πράξης. Το κομμάτι αυτό τους προκαλεί υψηλά επίπεδα άγχους και έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης κατά την διάρκεια της σεξουαλικής πράξης, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ικανοποιηθούν και να προσποιούνται για να μην απογοητεύσουν τις προσδοκίες του συντρόφου τους.

 Όμως είναι όντως απαραίτητος εν τέλει ο οργασμός για να ευχαριστηθεί μια γυναίκα το σεξ; Όχι πάντα. Στερεότυπα όμως το θεωρούν ως απαραίτητο συστατικό για μια επιτυχημένη σεξουαλική επαφή. Η γυναίκα λοιπόν, μπορεί να παρασυρθεί από αυτή την ιδέα και για να μην θίξει τον εγωισμό και τον ανδρισμο Βέβαια, σε αυτήν την περίπτωση μπαίνει το ερώτημα του «γιατί να θέλει η γυναίκα μια σύντομη σεξουαλική επαφή;» Όπως επισημαίνει η κ. Ράγγα, είναι ένα θέμα που αγγίζει ίσως την ικανοποίηση από τον τρόπο της σεξουαλικής πράξης και της επικοινωνίας του ζευγαριού κατά την διάρκειά της.

Τέλος, σημαντικό ρόλο, όπως αναφέρει η ίδια, παίζει η σκέψη της γυναίκας ότι μπορεί να χαρακτηριστεί (και κατ’ επέκταση να στιγματιστεί) ως «ανοργασμική» ή «ψυχρή» στο σεξ. Το ενοχικό κομμάτι ότι είναι δύσκολο να κορυφώσει, κυριαρχεί με αποτέλεσμα να αποτελεί ακόμα μεγαλύτερο βάρος για την ίδια επιδεινώνοντας την κατάσταση που ήδη βιώνει.

 Ψεύτικος οργασμός και απιστία
Είναι σίγουρα ένα από τα πρώτα πράγματα που πιθανώς να σκέφτεται ο άνδρας που θα καταλάβει ότι η σύντροφός του προσποιείται: «Μήπως με κερατώνει;». Όμως, όσο παράξενο και αν ακούγεται η απιστία δεν είναι η αιτία της προσποίησης.

«Ο ψεύτικος οργασμός δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση ένδειξη απιστίας. Τα δυο κομμάτια δεν συνδέονται απόλυτα και δεν θα πρέπει να αποτελεί λόγο καχυποψίας. Θέματα όπως η σεξουαλική αποστροφή, η απουσία διάθεσης, η αποστροφή συντρόφου και η έλλειψη επικοινωνίας πρέπει να συνυπάρχουν για να σκεφτούμε την πιθανότητα οτι ίσως να υπάρχει το ενδεχόμενο τις απιστίας. Πάλι βέβαια δεν αποτελούν μοναδικά κριτήρια», αναφέρει σχετικά η κ. Ράγγα.

Η σωστή αντιμετώπιση
 Τι θα πρέπει να κάνει ο άνδρας αν αντιληφθεί ότι η σύντροφός του προσποιείται; Σίγουρα όχι να προκαλέσει τον… τρίτο παγκόσμιο πόλεμο στο σπίτι.
Σε περίπτωση που ο άνδρας αντιληφθεί έναν ψεύτικο οργασμό οφείλει στον εαυτό του και στην σύντροφό του να το χειριστεί με διακριτικότητα και ευγένεια. «Κάθε άλλος τρόπος θα φέρει χειρότερα αποτελέσματα καθώς θα αυξήσει τα ποσοστά άγχους και την ενοχή της συντρόφου του. Σημαντικό είναι να δώσει τον απαραίτητο χρόνο στην σεξουαλική συνεύρεση. Δηλαδή να μην την αφήσει να βιαστεί, αλλά να μην βιαστεί και ο ίδιος. Επίσης η εγκεφαλική επικοινωνία αποτελεί βασική προϋπόθεση», απαντά η κ. Ράγγα.
 «Μιλήστε, ρωτήστε και περάστε στην πράξη. Αφήστε την να σας καθοδηγήσει και δοκιμάστε. Η επικοινωνία είναι από τα πιο σημαντικά κομμάτια. Δεν φτάνει να νομίζουμε ότι κάνουμε κάτι καλά, αλλά να είναι και ουσιαστικά καλό. Όσο πιο ανοιχτοί είμαστε σε καλοπροαίρετες υποδείξεις τόσο μεγαλύτερο είναι και το ποσοστό επιτυχίας», προσθέτει

Εν κατακλείδι λοιπόν, η άνεση, η οικειότητα και η επικοινωνία των συντρόφων αποτελούν βασικά συστατικά της συνταγής. Το μυστικό συστατικό για τις γυναίκες είναι η προσωπική αποδοχή και η αγάπη για τον εαυτό τους. Όσο για τους άνδρες, πιο πολύ το ανοιχτό μυαλό και το περιορισμένο «εγώ». «Αφήστε λίγο παραπάνω χώρο και χρόνο στη σύντροφο και το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει με το παραπάνω», καταλήγει.

Διαβάστε περισσότερα στο: http://www.in2life.gr/everyday/modernlife/article/331497/pseftikos-orgasmos-giati-oi-gynaikes-kanoyn-to-lathos.html?apg=3
Πηγή: www.in2life.gr




 

Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 273 ΑΠΑΧΘΕΝΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΗΣ ΝΙΓΗΡΙΑΣ

ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 273 ΑΠΑΧΘΕΝΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΗΣ ΝΙΓΗΡΙΑΣ


«Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας». Με αυτό το μήνυμα, η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ απευθύνθηκε προς τους απαγωγείς 273 κοριτσιών από τη Νιγηρία, τα ίχνη των οποίων αγνοούνται. Δεν είναι όμως η μόνη που αντέδρασε στην απαγωγή τους από την ισλαμική τρομοκρατική οργάνωση Μπόκο Χαράμ, που έχει ως στόχο να τις πουλήσει σαν «νύφες».

 Το hashtag #BringBackOurGirls έχει γίνει παγκόσμιο trend στο Twitter, που ξεκίνησε από τις οικογένειες των κοριτσιών, οι οποίες κάνουν έκκληση για τον εντοπισμό τους. Στην προσπάθειά τους συμμετείχε και ο Μπάρακ Ομπάμα, ο οποίος εξέφρασε τον αποτροπιασμό του από το συμβάν.

Παράλληλα, οι άνδρες των social media προκάλεσαν την «αναγέννηση» της καμπάνιας με σύνθημα «Real Men don’t buy Girls», που είχε ξεκινήσει προ ολίγων χρόνων με πρωτοβουλία του ζεύγους Ashton Kutcher – Demi Moore. Με κάρτες που αναγράφουν το σύνθημα της καμπάνιας φωτογραφήθηκαν διασημότητες όπως ο Σον Πεν, ο Μπράντλεϊ Κούπερ, ο Τζέραρντ Μπάτλερ και ο Τζάστιν Τίμπερλέικ, ενώ κυκλοφόρησαν και video  για να ενισχύσουν το εγχείρημα εναντίον της εκμετάλλευσης των γυναικών.

 Στο παγκόσμιο κίνημα για τον εντοπισμό των κοριτσιών συμμετέχουν και το Πανεπιστήμιο Αλ Αζχάρ της Αιγύπτου, η ανώτατη θεολογική Αρχή του σουνιτικού Ισλάμ, η Μαλάλα Γιουσουφάι, η πακιστανή μαθήτρια που επέζησε δολοφονικής απόπειρας των Ταλιμπάν, και ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας, η μεγαλύτερη μουσουλμανική οργάνωση του κόσμου.

Ο έντονα επικρινόμενος για το γεγονός πρόεδρος της Νιγηρίας, Γκούντλακ Τζόναθαν, εξέφρασε σε ομιλία του την πεποίθηση πως «η απαγωγή αυτών των κοριτσιών θα είναι η αρχή του τέλους για την τρομοκρατία στη Νιγηρία». Παρ’ όλα αυτά, αναλυτές εκφράζουν την ανησυχία τους πως ο εντοπισμός των απαχθεισών μπορεί να είναι υπόθεση πολλών ετών.

Διαβάστε περισσότερα στο: http://www.in2life.gr/everyday/modernlife/article/330875/ferte-piso-ta-koritsia-ths-nighrias.html
Πηγή: www.in2life.gr

Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

ΠΩΣ ΝΑ ΧΑΣΕΤΕ ΤΟ ΣΩΣΙΒΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ ΣΑΣ....

ΠΩΣ ΝΑ ΧΑΣΕΤΕ ΤΟ ΣΩΣΙΒΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ ΣΑΣ.....
Ρουφάτε την κοιλιά σας για να κουμπώσετε το παντελόνι σας. Το καλοκαίρι ζηλεύετε θανάσιμα όσους εμφανίζονται στην παραλία χωρίς ένα στρώμα λίπους να κρύβει το λάστιχο του μαγιό. Και ενώ έχετε προσπαθήσει με επιτυχία να χάσετε βάρος, βλέπετε με απόγνωση αυτό το ενοχλητικό σωσίβιο γύρω από την μέση σας να παραμένει ακλόνητο. Μήπως ήρθε η ώρα να μάθετε γιατί δεν θέλει να σας εγκαταλείψει; Παρακάτω συγκεντρώνουμε συμβουλές για να καταλάβετε καλύτερα αυτά τα «πιασίματα», ώστε να τα πολεμήσετε πιο αποτελεσματικά.

 *Μην μπερδεύετε το λίπος με τους μύες
 Αυτό σημαίνει πως όσες χιλιάδες κοιλιακούς κι αν κάνετε, εκείνοι που γυμνάζονται είναι οι κοιλιακοί μύες, οι οποίοι βρίσκονται κάτω από το στρώμα λίπους. Αν θέλετε να φύγει το σωσίβιο, πρέπει να αποβάλλετε το λίπος – χωρίς αυτό να σημαίνει πως είναι άσκοπη η μυϊκή ενδυνάμωση της περιοχής. Απλώς ανήκει σε διαφορετικό στόχο.

 *Μην αρκείστε στην αερόβια προπόνηση
 Η αερόβια άσκηση, όπως και η απώλεια βάρους, φυσικά και θα σας βοηθήσουν να χάσετε κιλά και λίπος, αλλά δεν μπορούν να βοηθήσουν στην στοχευμένη απώλεια λίπους από συγκεκριμένη περιοχή του σώματος. Η πλέον αποτελεσματική προσέγγιση για να πολεμήσετε πιο αποτελεσματικά το λίπος γύρω από την κοιλιά είναι η δυναμική προπόνηση. Και γι’ αυτή την περίπτωση, έχουμε περισσότερες συμβουλές να σας δώσουμε – βάλτε τα αθλητικά σας και συνεχίστε να διαβάζετε.

 *Επενδύστε στην προπόνηση για καύση λίπους
Η κυκλική προπόνηση περιλαμβάνει κύκλους ασκήσεων κλιμακούμενης έντασης, δυναμικών, αερόβιων, με μηχανήματα, με μπάλες, λάστιχο ή με το βάρος του σώματος, και δεν επιτρέπει διαλείμματα μεταξύ των ασκήσεων. Αυτού του είδους η προπόνηση είναι ιδανική για καύση λίπους και μυϊκή γράμμωση, και σας έχουμε οδηγίες σε video για να την δοκιμάσετε στο σπίτι.

  *Ελαττώστε τα λιπαρά στο πιάτο σας
 Αν μειώσετε την ημερήσια πρόσληψη λιπαρών έστω και κατά 25 γραμμάρια, θα γλιτώσετε 225 θερμίδες ημερησίως, ήτοι 300 γραμμάρια βάρους εβδομαδιαίως, τα οποία θα επιβάρυναν δυσανάλογα – μαντέψτε τι – την περιοχή της κοιλιάς. Αποφύγετε λοιπόν τα λευκά τυριά που είναι πλούσια σε λιπαρά, τους κρόκους αυγών και τα τηγανητά.

*Δοκιμάστε τους φυσικούς λιποδιαλύτες
 Δεν πρόκειται για «μαγικές» τροφές που τις καταναλώνετε και καίνε το λίπος. Είναι απλώς τρόφιμα που θα σας βοηθήσουν να χάσετε κιλά αν τα εντάξετε σε ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο. Τα φρούτα ανήκουν σε αυτή την κατηγορία – για παράδειγμα το grapefruit διαθέτει πηκτίνη, ένα είδος ινών που βοηθούν στη μείωση του λίπους. Επίσης, τα λαχανικά είναι σημαντικός σύμμαχος σε αυτόν τον «πόλεμο», καθώς περιέχουν την ουσία IC3 που αυξάνει την έκκριση τεστοστερόνης η οποία με τη σειρά της συνεισφέρει στην καύση λίπους.

*Βγείτε… στον ήλιο
 Η βιταμίνη D είναι άλλος ένας πολύτιμος άσσος στο μανίκι σας – ερευνητές του Πανεπιστημίου της Μινεσότα υποστηρίζουν πως πυροδοτεί την απώλεια βάρους, ρυθμίζοντας τα κύτταρα του λίπους. Και ο καλύτερος τρόπος να εκτεθείτε στην D είναι… να λιαστείτε.

*Ανεβείτε στο ποδήλατο
 Έρευνα που δημοσιεύθηκε στην Επιθεώρηση της Φυσιολογίας έδειξε πως αν ποδηλατείτε τουλάχιστον 32 χιλιόμετρα εβδομαδιαίως, το λίπος της κοιλιάς μπορεί να μειωθεί ως και 7% μέσα σε λίγους μήνες.

*Κοιμηθείτε καλά
Αν σας λείπει ύπνος, όχι μόνο κινδυνεύετε να το ρίξετε στο φαγητό για να ξεγελάσετε τη νύστα σας, αλλά εμποδίζετε τα κύτταρα του λίπους να αντιδρούν στην ινσουλίνη, με αποτέλεσμα να είστε πιο ευάλωτοι στην αποθήκευση λίπους. Δοκιμάστε να καταναλώνετε τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνη Β6, όπως ο τόνος, το κοτόπουλο και η γαλοπούλα, που βοηθούν στην αύξηση της έκκρισης ορμονών οι οποίες βοηθούν στον ύπνο.

*Πείτε «ναι» στο ασβέστιο
 Άλλη μια παγίδα του λίπους είναι η έλλειψη ασβεστίου: Το σώμα σας, όταν δεν έχει αρκετό ασβέστιο, εκκρίνει μια ορμόνη, την καλσιτριόλη, η οποία ευνοεί την συγκέντρωση λίπους σε μια περιοχή. Ένα γιαουρτάκι ή μερικές δόσεις γαλακτοκομικών προϊόντων χαμηλών σε λιπαρά είναι ιδανικά για να λαμβάνετε την απαραίτητη δόση ασβεστίου ημερησίως.

Διαβάστε περισσότερα στο: http://www.in2life.gr/wellbeing/health/article/328169/pos-na-hasete-to-sosivio-apo-thn-koilia-sas.html
Πηγή: www.in2life.gr

Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

ΤΙ 20,ΤΙ 30, ΤΙ 40 : Ο ΕΡΩΤΑΣ ΣΕ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ...

ΤΙ 20, ΤΙ 30, ΤΙ 40 : Ο ΕΡΩΤΑΣ ΣΕ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ...

Στο Δημοτικό, όλα ήταν απλά. Το μόνο που χρειαζόταν ήταν να μαζέψεις όλο σου το κουράγιο, να πάρεις μια βαθιά ανάσα (ίσως και μια σοκολάτα σε κόκκινο περιτύλιγμα, αν ήσουν πιο προχωρημένος, ή πρωταγωνιστής διαφήμισης) και να ζητήσεις από τον έρωτα της ζωής σου να «τα φτιάξετε». Μετά, λίγα πράγματα μπορούσαν να διαταράξουν την ηρεμία σου. Τουλάχιστον μέχρι ο έρωτας της ζωής σου να σου πει ότι θέλει να «τα χαλάσετε», χωρίς απαραίτητα να υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος για αυτό, απλά έτσι, για να προστεθεί λίγο σασπένς στη «σχέση σας». Και η ζωή στο προαύλιο συνεχιζόταν…

 Τα πράγματα αρχίζουν να περιπλέκονται μερικά χρόνια αργότερα, όταν ο αληθινός κόσμος εισβάλλει στην ζωή, και κατ’ επέκταση στη σχέση. Και, ανάλογα με την ηλικία των δύο εμπλεκόμενων μερών, περιπλέκει με διαφορετικό τρόπο τα προβλήματα, το φλερτ, το σεξ και τις αιτίες χωρισμού. Για του λόγου το αληθές, αναγνωρίστε την φάση της σχέσης σας στον παρακάτω μίνι οδηγό –και εκφράστε τις αντιρρήσεις σας στα σχόλια στο τέλος του κειμένου.

 Στα 20…
 Το φλερτ: Κατ’ αρχάς, δεν είναι ακριβώς φλερτ. Είναι μια αδέξια προσπάθεια να ανοίξεις κουβέντα, στο όνομα της οποίας (προσπάθειας) μπορούν να επιστρατευθούν τα πάντα: από αποτυχημένες ατάκες – φόρο τιμής στην ποπ κουλτούρα μέχρι «κοινά ενδιαφέροντα» που συνήθως περιλαμβάνουν μουσική, ταινίες και video games.
 Το σεξ: Είναι πολύ (σε ποσότητα, συχνότητα, διάρκεια). Είναι πειραματικό (ακριβώς σαν τις μουσικές που ακούς: κάποιοι πειραματισμοί πετυχαίνουν, κάποιοι όχι). Είναι θέμα συζήτησης (στις παρέες, όχι μεταξύ των άμεσα εμπλεκομένων).
Τα προβλήματα: Του/ της αρέσω; Θα του/ της αρέσω το ίδιο και αύριο; Κι αν με κερατώσει; Κι αν αλλάξει γνώμη; Κι αν χωρίσουμε και καταστραφεί ο κόσμος; Κοίταξε την σερβιτόρα, ή μου φάνηκε; Μήπως είμαι πολύ μικρός για σχέσεις;
Οι αιτίες χωρισμού: Κοίταξε τη σερβιτόρα. Είμαι πολύ μικρός για σχέσεις. Θέλω να αποκτήσω εμπειρίες. Τώρα που το σκέφτομαι, η σερβιτόρα μου αρέσει περισσότερο.

 Στα 30…
 Το φλερτ: Έχει την ακρίβεια χειρούργου, την αυτοπεποίθηση χολιγουντιανού σταρ και την δομημένη σκέψη καθηγητή πανεπιστημίου.
Το σεξ: Είναι λιγότερο, αλλά ποιοτικότερο. Έχει πολλά κοινά σημεία με την παραπάνω περιγραφή του φλερτ. Είναι θέμα συζήτησης, συχνότερα μεταξύ των άμεσα εμπλεκομένων, σπανιότερα στις παρέες.
Τα προβλήματα: Έχω δουλειά. Έχω πάρα πολλή δουλειά. Μήπως παραμελώ τη σχέση μου για τη δουλειά; Μήπως παραμελεί τη σχέση μας για τη δουλειά; Μήπως να παντρευτούμε; Μήπως έχω φτάσει σε ηλικία να κάνω παιδιά; Είναι ο κατάλληλος/ η κατάλληλη για να κάνω μαζί του/ της παιδιά;
Οι αιτίες χωρισμού: Παραμελεί τη σχέση μας για τη δουλειά. Είμαι πολύ μικρός/η για να παντρευτώ και να κάνω παιδιά. Κι εκεί που το σκεφτόμουν αυτό, μ’ έπιασε ανασφάλεια και για να επιβεβαιωθώ τον/ την κεράτωσα με τον/ την συνάδελφο στο φωτοτυπικό.

Στα 40…
 Το φλερτ: Είναι πιο ιντελεκτουέλ, λιγότερο εμφανώς φλερτ, αλλά πολύ περισσότερο αποτελεσματικό. Όταν συμβαίνει. Γιατί δε συμβαίνει κάθε μέρα.
Το σεξ: Είναι, όπως θα το έθετε ο Μελ Γκίμπσον, «αυτό που θέλουν οι γυναίκες» –ή οι άνδρες, αντίστοιχα. Όταν συμβαίνει. Γιατί δε συμβαίνει κάθε μέρα. Είναι θέμα συζήτησης (κυρίως θεωρητικής, με τους μικρότερους που ζητάνε συμβουλές).
Τα προβλήματα: Πώς θα προλάβω να πάρω τα παιδιά από το σχολείο, να τελειώσω τη δουλειά, και να δω και τους κολλητούς λίγο; Γιατί να μην πάει εκείνος/η να πάρει τα παιδιά από το σχολείο, μπας και καταφέρω να τελειώσω τη δουλειά; Μήπως δεν κάνουμε αρκετό σεξ; Λες να με κερατώνει με τον/ την συνάδελφο στο φωτοτυπικό;
 Οι αιτίες χωρισμού: Κουράστηκα να παίρνω συνέχεια εγώ τα παιδιά από το σχολείο. Δεν κάνουμε και αρκετό σεξ. Με κεράτωσε με τον/ την συνάδελφο στο φωτοτυπικό.

Διαβάστε περισσότερα στο: http://www.in2life.gr/features/notes/article/227357/ti-20-ti-30-ti-40-o-erotas-se-dekaeties.html?apg=2
Πηγή: www.in2life.gr

Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

ΠΩΣ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕΣΩ SOCIAL NETWORK....

ΠΩΣ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕΣΩ SOCIAL NETWORK....

Καλά τα like, τα selfie και τα tags όμως τα social media προσφέρουν πολλά παραπάνω από απλή ψυχαγωγία για τον ελεύθερο χρόνο στο γραφείο ή το σπίτι. Η σωστή χρήση τους μπορεί να ανοίξει διόδους επικοινωνίας με επιχειρήσεις που ψάχνουν για εργαζομένους σε συγκεκριμένες θέσεις και να σας εξασφαλίσει μία θέση από… εκεί που πιθανώς να μην το περιμένατε.

 Δείτε παρακάτω πώς θα χρησιμοποιήσετε τρία από τα πιο δημοφιλή social media προς όφελός σας στο κυνήγι για μια θέση εργασίας.

 Στο LinkedIn:
 * Δημιουργήστε ένα προσεγμένο προφίλ στο οποίο θα αναφέρετε την προϋπηρεσία σας, τις συστάσεις που έχετε εξασφαλίσει, τις σπουδές σας και την θέση που σας ενδιαφέρει. Ύστερα πηγαίνετε στο Job Boards όπου θα βρείτε όλες τις διαθέσιμες επαγγελματικές ευκαιρίες ανάλογα με την προτίμησή σας.
* Όσους περισσότερους γνωστούς σας εντοπίσετε στο LinkedIn, τόσο το καλύτερο, καθώς αυξάνονται οι πιθανότητες να πέσετε σε άνθρωπο που γνωρίζει κάποιον άλλον, ο οποίος σχετίζεται με την εταιρεία που σας ενδιαφέρει.
* Το LinkedIn διαθέτει δυνατότητα status update, ανάλογο του Facebook, μέσω του οποίου μπορείτε να κοινοποιήσετε πως ανήκετε στο διαθέσιμο έμψυχο υλικό αυτής της χώρας –ή και, γιατί όχι, του κόσμου. Επίσης, στις επιλογές του προφίλ σας, θα βρείτε την κατηγορία «interested in», όπου μπορείτε να συμπληρώσετε πεδία όπως «career opportunities», «job inquiries» κ.α.
 * Αν χάσατε την δουλειά σας πρόσφατα, είναι η ιδανική ευκαιρία, σε δύσκολες περιόδους όπως αυτές, να ζητήσετε από το πρώην αφεντικό σας να γράψει τα καλύτερα για εσάς.
* Μην φοβάστε να κάνετε share. Σύμφωνα με τους ειδικούς γύρω από το Linked In, το να μοιράζεστε άρθρα ή περιεχόμενο με το δίκτυό σας αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες να επικοινωνήσει μαζί σας κάποια επιχείρηση.

Στο Facebook:
* Η φωτογραφία του προφίλ σας πρέπει και εδώ να αναδεικνύει την πλευρά της προσωπικότητάς σας που ταιριάζει με την δουλειά που ψάχνετε. Αν ο στόχος σας είναι η δουλειά γραφείου, μία σοβαρή φωτογραφία από τους ώμους και πάνω είναι ιδανική.
* Μην ντραπείτε να αναφέρετε στο Facebook ότι ψάχνετε για δουλειά. Εκεί έχετε ακόμη μεγαλύτερες πιθανότητες να βρείτε κάποιον να σας βοηθήσει, καθώς μεγάλο μέρος των επαφών σας είναι πραγματικοί σας φίλοι, οι οποίοι μετά χαράς θα σας διαβιβάσουν κάποια ευκαιρία εργασίας που έτυχε να ακούσουν και σκέφτηκαν πως θα σας ταίριαζε.
* Κάντε Like σε σελίδες επιχειρήσεων που σας ενδιαφέρουν, έτσι ώστε να ενημερώνεστε τακτικά για την δραστηριότητά τους και για το ενδεχόμενο να αναζητούν άτομα για συγκεκριμένες θέσεις εργασίας.
* Ρίξτε μια ματιά στις Ρυθμίσεις Απορρήτου, έτσι ώστε να έχετε μια ολοκληρωμένη εικόνα για το τι βλέπουν οι άλλοι από το προφίλ σας (φωτογραφίες, timeline κτλ.). Καλό θα ήταν να κάνετε τις κατηγορίες του επαγγέλματός και τις μόρφωσής σας ορατές από όλους (public), έτσι ώστε ο καθένας να μπορεί να δει το social βιογραφικό σας.
* Πρόσφατα το Facebook πρόσθεσε μια επιπλέον κατηγορία στο About, τα Professional Skills. Εδώ μπορείτε να προσθέσετε τις δεξιότητες που αποκτήσατε από τις προηγούμενες δουλειές σας.

Στο Twitter:
 * Και εδώ, πρέπει να φροντίσετε για τα βασικά, δηλαδή το κατάλληλο avatar, ένα ωραίο background και ένα ικανοποιητικό δίκτυο επαφών είναι απαραίτητα. Στην συνέχεια, στους λίγους χαρακτήρες που επιτρέπει το site συμπεριλάβετε το επάγγελμά σας. Επίσης, μπορείτε να συμπεριλάβετε ένα link προς ένα online βιογραφικό σας.
* Καλό θα ήταν να «τιτιβίζετε» συχνά, έτσι ώστε να αποκτήσετε ακόμα μεγαλύτερο δίκτυο επαφών με άτομα τα οποία έχουν τα ίδια επαγγελματικά ενδιαφέροντα με εσάς, όπως επίσης και να κάνετε follow επιχειρήσεις και ανθρώπους οι οποίοι πιθανώς να σας ενδιαφέρουν. Παράλληλα, μπορείτε να στείλετε αυτούς που σας ακολουθούν σε ένα προσωπικό σας blog, το οποίο να σχετίζεται με το αντικείμενό σας.

Διαβάστε περισσότερα στο: http://www.in2life.gr/everyday/howto/article/329708/pos-tha-vreite-doyleia-meso-social-network.html?apg=2
Πηγή: www.in2life.gr

Σάββατο 3 Μαΐου 2014

7 ΤΡΟΠΟΙ ΝΑ ΚΑΨΕΤΕ ΘΕΡΜΙΔΕΣ ....ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΟΝΤΑΣ

7 ΤΡΟΠΟΙ ΝΑ ΚΑΨΕΤΕ ΘΕΡΜΙΔΕΣ.....ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΟΝΤΑΣ


Τι σκέφτεστε κάθε φορά που ακούτε την συμβουλή «βάλτε την σωματική άσκηση στην καθημερινότητά σας»; Ιδρωμένα ρούχα, μοναχικές διαδρομές τρεξίματος στο πάρκο και ακόμη πιο κουραστικά sessions στον διάδρομο ή στα όργανα του γυμναστηρίου.

Εντάξει, με τις παρακάτω ιδέες δεν σας υποσχόμαστε ότι δεν θα κουραστείτε ή ότι δεν θα ιδρώσετε. Σίγουρα, όμως, μπορούμε να σας υποσχεθούμε ότι θα απουσιάζει το βασικότερο εμπόδιο στο να βάλετε για τα καλά την άσκηση στην καθημερινότητά σας: Το να την βλέπετε σαν βασανιστική υποχρέωση, που την κάνετε σαν αγγαρεία (γι’ αυτό και δεν αντέχετε να την διατηρήσετε στη ζωή σας για παραπάνω από λίγες ημέρες).
Δείτε, με άλλα λόγια, επτά ιδέες δραστηριοτήτων που θα σας βοηθήσουν να κάψετε θερμίδες χωρίς να το καταλάβετε, αλλά καταδιασκεδάζοντάς το.

Zumba
Λάτιν ρυθμοί, εύκολες αλλά έντονες χορευτικές κινήσεις και βήματα που δημιουργούν ένα δυναμικό χορευτικό πρόγραμμα είναι μία από τις πιο πρόσφατες «μόδες» στις αίθουσες σχεδόν κάθε γυμναστηρίου, που στην ουσία σας βοηθά να κάψετε θερμίδες και λίπος χορεύοντας σαν να βρίσκεστε στο δωμάτιο του σπιτιού σας και να διασκεδάζετε με δυνατή μουσική – αλλά σε αυτή την περίπτωση υπό τις οδηγίες ειδικού και με παρέα. Υπολογίζεται πως μισή ώρα zumba για έναν μεσαίου βάρους άνθρωπο (περί τα 75 κιλά) και μέτριας έντασης χορό μπορεί να κάψει περίπου 250 θερμίδες. Υπολογίστε τις… καμένες θερμίδες του χορού zumba εδώ.

 Χορός
 Αν δεν θέλετε να πληρώσετε το γυμναστήριό σας ή να χορέψετε με… τις φόρμες σας, υπάρχει πιο απλός τρόπος να επιδοθείτε σε χορό που καίει θερμίδες. Τι θα λέγατε για clubbing μία φορά την εβδομάδα ή έστω για χορό στο σπίτι σας; Φυσικά, δεν εννοούμε βιενέζικο βάλς: Δυνατά beats, γρήγοροι ρυθμοί και χορός από αυτόν που λέμε πως δεν βλέπουμε πια στα ελληνικά μπαρ είναι η λύση που μπορείτε να εφαρμόσετε κάθε Σάββατο σε club ή στο σπίτι σας (αρκεί να μην πέσετε κι εσείς στην παγίδα «λικνίζω ελαφρώς το γόνατο με ένα ποτό στο χέρι). Σύμφωνα με το MyFitnessPal, ο μεσαίας έντασης χορός για ένα μεσαίου βάρος άτομο καταναλώνει περί τις 163 θερμίδες το μισάωρο. Φανταστείτε τι μπορεί να κάνει ένα τρίωρο ξέφρενου clubbing.

 Surfing
 Όχι αυτό με το ποντίκι μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή σας. Καλοκαίρι έρχεται, επομένως σας προτείνουμε να επιδοθείτε σε θαλάσσια σπορ. Καλή η ηλιοθεραπεία και το διάβασμα στην ξαπλώστρα, αλλά αν σε κάθε επίσκεψή σας στην παραλία φροντίζατε να διαθέσετε 30 λεπτά για να δοκιμάσετε τις δυνάμεις σας στο surfing, θα καίγατε περί τις 100 θερμίδες, ήτοι το δεύτερο freddo cappuccino που θα μπαίνατε σε πειρασμό να παραγγείλετε αν μένατε στην σαιζλόνγκ.

Skateboarding
Λίγος παλιμπαιδισμός δεν έβλαψε ποτέ κανέναν: Πόσο μάλλον όποιον δοκιμάσει ξανά τις δυνάμεις του στο skate, το οποίο υπολογίστηκε από το MyFitnessPal πως σας βοηθά να κάψετε 170 ωραιότατες θερμίδες σε μισή ώρα… πατιναρίσματος.

Κηπουρική
Στην άνεση του κήπου σας, φροντίζετε τα φυτά σας, καμαρώνετε τα ανθισμένα σας παρτέρια, ποτίζετε τις γλάστρες, μυρίζετε τα λουλούδια, φυτεύετε και ένα-δυο καινούρια φυτά. Σε τι μεταφράζεται όλο αυτό; Υπολογίζοντας τις κινήσεις σας για το πότισμα, το σκάλισμα και τις έντονες κινήσεις των χεριών, η καύση θερμίδων φτάνει τις 136 θερμίδες για κάθε 30 λεπτά ενασχόλησης. Όχι κι άσχημα για κηπουρική.

 Καταδύσεις
 Δεν ξέρουμε αν φταίει το ότι οι κινήσεις γίνονται κάτω από το νερό, και αν οι θερμίδες… κολυμπούν μακριά σας, αλλά για κάθε μισή ώρα κατάδυσης με μάσκα, υπολογίζεται πως καίτε περί τις 170 θερμίδες.

 Παιχνίδια Kinetic
 Τα Kinetic videogames είναι ίσως ο πιο διασκεδαστικός τρόπος να κάψετε θερμίδες… στο σαλόνι σας: Οι κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών που βασίζονται στην τεχνολογία “kinetic”, όπως το «Wii» της Nintendo ή το «Kinect» του Xbox διαθέτουν παιχνίδια για κάθε γούστο, τα οποία σας επιτρέπουν χάρη στους αισθητήρες κινήσεων να διαγωνιστείτε στον χορό, να παίξετε τέννις μιμούμενοι τις κινήσεις ενός κανονικού αγώνα απέναντι στον ψηφιακό σας αντίπαλο κ.ο.κ., καίγοντας αντίστοιχα όσες θερμίδες θα καταναλώνατε επιδιδόμενοι σε αυτές τις δραστηριότητες.

Διαβάστε περισσότερα στο: http://www.in2life.gr/wellbeing/exercise/article/329041/7-tropoi-na-kapsete-thermides-diaskedazontas.html
Πηγή: www.in2life.gr

Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

ΠΟΣΟ ΕΡΩΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΘΕ ΖΩΔΙΟ??

ΠΟΣΟ ΕΡΩΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΘΕ ΖΩΔΙΟ??

Ζώδια και έρωτας, ζώδια και σχέσεις, ζώδια και σεξ. Αυτές είναι μερικές από τις σταθερά δημοφιλείς αναζητήσεις στο ελληνικό Google –αν έπρεπε να μαντέψουμε, θα λέγαμε ότι οι αντίστοιχές τους σε άλλες γλώσσες είναι το ίδιο δημοφιλείς και στο παγκόσμιο Google. «Μα ποιος πιστεύει αυτά τα πράγματα στον 21ο αιώνα;» θα αναρωτηθούν οι σκεπτικιστές. Όχι απαραίτητα όλοι όσοι τα διαβάζουν, θα απαντήσουμε.

Όπως λέγαμε και πριν από λίγο καιρό, τα χαρακτηριστικά των ζωδίων είναι απλώς τάσεις, που μπορεί να επαληθεύονται ή μπορεί και όχι, αναλόγως τους ανθρώπους, τη συγκυρία, την μεταξύ τους αλληλεπίδραση και πάει λέγοντας. Όπως και να ‘χει, όμως, κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι έχει ένα κάποιο ενδιαφέρον –τουλάχιστον στο στάδιο εκείνο που δεν ξέρεις πολλά περισσότερα για τον καινούριο σου έρωτα από το όνομα και το ζώδιό του– να διαβάσεις μερικές πιπεράτες λεπτομέρειες για τον ερωτισμό του. Ακόμα και αν μετά διατείνεσαι ότι "δεν τα πιστεύεις αυτά τα πράγματα".

Κριός: Με κυβερνήτη του τον θεό του πολέμου, Άρη, ο Κριός είναι πραγματικός κατακτητής και ορμητικός εραστής. Το σεξ με έναν Κριό δεν είναι ποτέ βαρετό: Με μότο του την ποικιλία και την φαντασία, ο Κριός θα συγκεντρώσει ερωτικά βοηθήματα, θα επιλέξει προσεκτικά σέξι εσώρουχα και αξεσουάρ, θα δημιουργήσει ατμόσφαιρα και θα σκαρφιστεί σενάρια που θα πάνε την εμπειρία (τη δική του και του/της συντρόφου του) σε άλλο επίπεδο.

 Ταύρος: Ο ερωτισμός του Ταύρου είναι παροιμιώδης –το πρόβλημα είναι ότι δεν πρόκειται ποτέ να τον διακρίνετε διά γυμνού οφθαλμού. Σε απλά ελληνικά, αυτό σημαίνει ότι τα πλέον πιστά και σταθερά παιδιά του ζωδιακού κύκλου μπορούν να χαλιναγωγήσουν την ερωτική τους επιθυμία μέχρι να βρουν (ή να δημιουργήσουν) τις κατάλληλες συνθήκες ακριβώς όπως τις έχουν φανταστεί. Στο μεταξύ θα την κρύβουν τόσο καλά που θα εκπλαγείτε από το αχαλίνωτο πάθος τους όταν τελικά αποφασίσουν ότι μπορούν να σας επιτρέψουν να το δείτε.

 Δίδυμοι: Απρόβλεπτοι, παιχνιδιάρηδες και υπερκινητικοί, οι Δίδυμοι είναι οι ερωτικοί παρτενέρ με τους οποίους δεν θα βαρεθείτε ποτέ. Αναζητούν πάντα την ποικιλία στο σεξ, ενώ η νεανική τους φύση, που τους ακολουθεί ακόμα και σε προχωρημένες ηλικίες, τους προσδίδει αθεράπευτη γοητεία, την οποία γνωρίζουν και χρησιμοποιούν. Δεν θα διστάσουν να δοκιμάσουν τολμηρές επιλογές και… απαγορευμένα μονοπάτια στο σεξ, ακόμα και την πρώτη φορά με έναν/ μία παρτενέρ.

 Καρκίνος: Ο Καρκίνος αγαπά το σεξ, αλλά πάνω από όλα αγαπά τον έρωτα –πράγμα που τον κάνει γενναιόδωρο, τρυφερό και ενίοτε ρομαντικό στο κρεβάτι. Αυτό, βέβαια, δε σημαίνει ότι θα πει όχι σε πιο kinky προτάσεις ή ότι δεν θα δοκιμάσει καινούρια πράγματα. Το απόλυτο αφροδισιακό για έναν Καρκίνο, όμως, δεν είναι τα περίπλοκα σενάρια φαντασιώσεων ή τα ερωτικά βοηθήματα, αλλά ο ίδιος ο έρωτας.

Λέων: Το δεύτερο πιο «καυτό» ζώδιο μετά τον Κριό, ο Λέων μπορεί να κάνει τον/την σύντροφό του να νιώσει βασιλιάς ή βασίλισσα και είναι διατεθειμένος να αφήσει την φαντασία του να καλπάσει προκειμένου να ικανοποιήσει σκέψεις και επιθυμίες του/της συντρόφου του. Έχει υψηλές απαιτήσεις στο σεξ και φοβερή αυτοπεποίθηση –αν όμως νιώσει έστω και λίγη ανασφάλεια, θα προτιμήσει να απέχει εντελώς από κάθε ερωτική δραστηριότητα.

Παρθένος: Κόντρα στους συνειρμούς που γεννά το όνομά του, ο Παρθένος μόνο άβγαλτος και ντροπαλός δεν είναι στο σεξ. Ιδιαίτερα ερωτικός και ανοικτός σε νέες προτάσεις και kinky καταστάσεις, αφήνει τον ρομαντισμό εκτός κρεβατοκάμαρας για τις υπόλοιπες στιγμές της καθημερινότητάς του, πράγμα που εκπλήσσει κάθε νέο του έρωτα. Η τεχνική του είναι συνήθως αλάνθαστη, αφού ζητούμενό του είναι πρωτίστως να ικανοποιήσει (εντάξει, και να εντυπωσιάσει) τον/την παρτενέρ του.

Ζυγός: Γνωρίζει πολύ καλά το παιχνίδι της αποπλάνησης, εξ ου και διεκδικεί επάξια τον τίτλο του γοητευτικότερου ζωδίου. Μη σας ξεγελούν, όμως, τα φαινόμενα: Ο Ζυγός μπορεί να δείχνει πολυγαμικός καθώς φλερτάρει διαρκώς, είναι όμως κατά βάθος ιδιαίτερα τρυφερός και ρομαντικός. Ενδιαφέρεται στην πραγματικότητα πολύ περισσότερο για την κατάκτηση και την πνευματική επαφή, παρά για την σεξουαλική συνεύρεση. Παρ’ όλα αυτά, γνωρίζει πολύ καλά πώς να ικανοποιεί τον/την παρτενέρ του, γεγονός που τον κάνει απόλυτα ερωτικό.

Σκορπιός: Κάτι έχετε ακούσει για τις ερωτικές επιδόσεις των Σκορπιών, είμαστε σίγουροι, κι αυτό το κάτι δεν είναι ανυπόστατο. Παθιασμένοι και φλογεροί εραστές, οι Σκορπιοί αντλούν τη γοητεία τους από το μυστήριο που τους περιβάλλει. Εκφράζονται δύσκολα με λόγια, κι αυτός είναι ίσως ένας από τους λόγους που τους κάνουν ιδιαίτερα τολμηρούς και… εκφραστικούς στις σεξουαλικές τους συνευρέσεις.

Τοξότης: Ως ζώδιο της φωτιάς, ο Τοξότης διακατέχεται από έντονα πάθη. Ως γνήσιος εξερευνητής, δεν αρκείται στην πεπατημένη, αλλά θέλει να δοκιμάζει διαρκώς καινούρια πράγματα. Είναι, όμως, ταυτόχρονα ρομαντικός στο σεξ –πράγμα που δεν θα παραδεχτεί ποτέ– και θεωρεί την οικειότητα βασικό συστατικό της ερωτικής χημείας και μέγιστο αφροδισιακό. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι απολαμβάνει πολύ περισσότερο το περιστασιακό σεξ με τον/την κολλητό/ή του, παρά ένα one night stand.

Αιγόκερως: Γοητευτικός σε σημείο που δύσκολα του αντιστέκεσαι αν αποφασίσει ότι σε θέλει, ο Αιγόκερως είναι ταυτόχρονα θερμός και τρυφερός στο κρεβάτι. Είναι εξαιρετικά δοτικός, και ενδιαφέρεται πρωτίστως για την ικανοποίηση του/της συντρόφου του και δευτερευόντως για τη δική του. Θέλει, όμως, να έχει την πρωτοβουλία και την κυριαρχία στο σεξ. Δεν έλκεται ιδιαίτερα από την ιδέα του περιστασιακού σεξ, προτιμά την τρυφερότητα και τον ρομαντισμό του σεξ μέσα σε μία σχέση.

Υδροχόος: Τα ερωτικά δεν είναι προτεραιότητα στη ζωή του Υδροχόου, ο οποίος θα βάλει συχνά τους φίλους του και τις ιδεαλιστικές του ανησυχίες πάνω από τον/την σύντροφό του. Συχνά φαίνεται ψυχρός και υπερόπτης, ενώ δύσκολα θα ασχοληθεί με ανθρώπους που δεν του έχουν φανεί ελκυστικοί εξαρχής. Όταν, όμως, ερωτευτεί, ασκεί στο αντικείμενο του πόθου του μία έλξη σχεδόν υπνωτιστική. Το σεξ είναι για εκείνον μια ολόκληρη ιεροτελεστία. Είναι ανοιχτόμυαλος και δεκτικός σε νέες εμπειρίες, αλλά όχι ιδιαίτερα δοτικός ή τρυφερός.

 Ιχθείς: Ορμητικός αλλά και τρυφερός, φετιχιστής αλλά και ρομαντικός, ανοιχτός σε νέες εμπειρίες αλλά ταυτόχρονα παραδοσιακός, ο Ιχθύς δε θα αφήσει ποτέ τον/την παρτενέρ του να βαρεθεί στο σεξ. Είναι ο τύπος που θα χαμηλώσει τα φώτα, θα ανάψει κεριά, θα βάλει απαλή μουσική, και εν συνεχεία θα επιδοθεί σε kinky σεξ, συνδυάζοντας τα ασυνδύαστα έτσι όπως μόνο η δική του αχαλίνωτη φαντασία επιτρέπει.

Διαβάστε περισσότερα στο: http://www.in2life.gr/features/notes/article/329026/poso-erotiko-einai-to-kathe-zodio.html
Πηγή: www.in2life.gr

Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2014 : ΠΕΝΤΕ ΜΟΝΟΗΜΕΡΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2014 : ΠΕΝΤΕ ΜΟΝΟΗΜΕΡΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ

Οι διακοπές του Πάσχα αποτελούν μια (όχι και τόσο) μακρινή ανάμνηση, όμως αυτό δεν μας «ρίχνει», καθώς ακόμα μια αργία… σιμώνει. Τι; Η Πρωτομαγιά δεν πέφτει φέτος Παρασκευή; Χάνουμε το τριήμερο; Ε και;

Έχουμε μια ωραιότατη αφορμή για μονοήμερες αποδράσεις εκτός των τειχών της πόλης, οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν είναι αδιάφορες.

 Λίμνη Μαραθώνα
Τι θα κάνετε: Μια εξοχή κάτι λιγότερο από μισή ώρα από το κέντρο της πόλης, η Λίμνη του Μαραθώνα εκτός από καφεδάκι στο ξακουστό Fragma με την πανέμορφη θέα, προσφέρει και μιας πρώτης τάξης ευκαιρία για τους απανταχού φυσιολάτρες να ‘χορτάσουν’ την ομορφιά του τοπίου. Φέρτε λοιπόν μαζί σας τα ποδήλατα, ή έστω τα αθλητικά σας παπούτσια, και ακολουθήστε τις διαδρομές στις όχθες της, για να απολαύσετε το μεγαλείο της λίμνης από οπτικές γωνίες που λίγοι έχουν υπ’ όψιν. Αναλυτικές οδηγίες για να κάνετε τον γύρο της λίμνης με το ποδήλατο, αλλά και έναν λεπτομερέστατο χάρτη GPS, θα βρείτε στο PlanetBike.gr. Εξυπακούεται ότι μετά τις ηλιόλουστες βόλτες, θα κάνετε την απαραίτητη στάση για καφεδάκι στο Fragma απολαμβάνοντας αφ’υψηλού τα γαλήνια νερά της λίμνης, ενώ για να γεμίσετε το στομάχι σας όπως του… αρμόζει, έχουμε να σας προτείνουμε τα καλύτερα.
 Που θα φάτε: Στο Καλέντζι, περί τα δύο χιλιόμετρα από τη λίμνη, θα βρείτε το φημισμένο Argentina, του οποίου οι λάτρεις ορκίζονται ότι σερβίρει τις καλύτερες μπριζόλες που δοκιμάσατε ποτέ. Τα κλασικά ορεκτικά –πατάτες, κολοκυθάκια, τζατζίκι κλπ– είναι επίσης νόστιμα, αλλά μην παρασυρθείτε και… μπουκώσετε, γιατί το κρέας είναι πραγματικά όλα τα λεφτά. Αν είστε από τους ανυπόμονους τύπους, καλό θα είναι να κάνετε ένα τηλεφώνημα στο 22940 66476 ξεκινώντας, καθότι το ψήσιμο απαιτεί περί την μία ώρα. Οι τιμές κυμαίνονται στα 20-25€ το άτομο.

Πεντέλη
Τι θα κάνετε: Μια εξόρμηση στην «γειτονική» Πεντέλη συνδυάζει ωραίες διαδρομές, ενδιαφέρουσες αφορμές για μυστικιστικές συζητήσεις (βλ. Σπηλιά του Νταβέλη) και, βεβαίως, καλό φαγητό. Στην Σπηλιά, θα φτάσετε είτε ακολουθώντας το μονοπάτι από τη Νέα Πεντέλη, είτε οδηγώντας αυτήν εδώ τη διαδρομή. Μία ακόμα ωραία πεζοπορική (ή και ποδηλατική) διαδρομή είναι αυτή που ξεκινά από το τέρμα της Αμαδρυάδων στη Δροσιά και καταλήγει στον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό του Διονύσου (δείτε περισσότερα εδώ). Επίσης, ο καλά κρυμμένος από τα αδιάκριτα ρεύματα καταρράκτης στο Ντράφι, ο οποίος εκπλήσσει και τον πιο δύσπιστο κάτοικο της Αθήνας για την ομορφιά της πόλης του είναι ακόμα ένα highlight της περιοχής. Για να τον βρείτε, θα ακολουθήσετε με τα πόδια το μονοπάτι που φαίνεται σε αυτόν εδώ τον χάρτη.
 Που θα φάτε: Στον θρυλικό Κρυστάλλη, στην πλατεία της Πεντέλης, στα δυνατά σημεία του μενού του οποίου συγκαταλέγονται το κοντοσούβλι, τα λουκάνικα, το κοκορέτσι, το γουρουνόπουλο και το αρνάκι στη σούβλα, ενώ οι τιμές κυμαίνονται στα 17-20€ το άτομο. Αν θέλετε κάτι διαφορετικό, το Coupepe στην πλατεία της Νέας Πεντέλης ψήνει ασυναγώνιστη πίτσα, είτε του κλασικού τύπου (όπως τις τρώγαμε παλιά στις… ελληνικές πιτσαρίες της γειτονιάς) είτε σε δημιουργικές παραλλαγές, όπως εκείνη με το ροκφόρ και τη μαρμελάδα βατόμουρο. Οι τιμές δεν ξεπερνούν τα 10-15€ το άτομο.

 Χαλκίδα
Τι θα κάνετε: Μόλις 70 χιλιόμετρα από την Αθήνα η Χαλκίδα είναι ιδανική για χαλαρωτικούς περιπάτους, τόσο παραλιακά, στο μεγάλο λιμάνι, όσο και πιο ορεινά, στον λόφο που βρίσκεται το αρχαίο φρούριο. Η πόλη είναι πλούσια και σε άλλα αξιοθέατα, όπως το προεξέχον Κόκκινο Σπίτι, στη βόρεια πλευρά της παραλίας, που χρονολογείται από το 1884, το Σπίτι με τα Αγάλματα απέναντι από αυτό και φυσικά το Αρχαιολογικό της Μουσείο.
 Πού θα φάτε: Στο Πιάτο, (τηλ:2221086691) στην γειτονιά Κουρέντι, θα δοκιμάσετε θαυμάσια λινγκουΐνι με παστουρμά, φοβερό ψαρονέφρι, εξαιρετικό σουβλάκι κοτόπουλο και πολλές ακόμα λαχταριστές γεύσεις της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας (20€ ανά άτομο χωρίς κρασί), ενώ στο τσιπουράδικο «Μπες και πιες» θα μπείτε, θα πιείτε και θα δοκιμάσετε εξαιρετικούς και αρκετά οικονομικούς μεζέδες (περί τα 10€ ανά άτομο).

Πάρνηθα
Τι θα κάνετε: Υπέροχα πεζοπορικά μονοπάτια που διασχίζουν καταπράσινες πλαγιές της (μπορείτε να πάρετε ιδέες για διαδρομές από το site του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας ή να αυτοσχεδιάσετε, ακολουθώντας όποιο μονοπάτι σας φαίνεται πιο ειδυλλιακό), η λίμνη Μπελέτσι με ένα μίνι ζωολογικό κήπο στην όχθη της, η λαμπρότητα των βασιλικών κτημάτων στο Τατόι, το φαντασμαγορικό Σπήλαιο του Πανός και φυσικά τα… κοψίδια στο Κατσιμίδι καθιστούν την Πάρνηθα έναν εκ των κορυφαίων προορισμών για τις μονοήμερες αποδράσεις μας.
 Πού θα φάτε: Όπως αναφέραμε παραπάνω, σούπερ κοψίδια στην Πίνδο, η οποία σερβίρει καλοφτιαγμένα ορεκτικά, ασυναγώνιστο κοντοσούβλι, ζουμερά παϊδάκια και σπιτικές τηγανιτές πατάτες, σε τιμές που κυμαίνονται στα 15-17€ το άτομο, ενώ αν προτιμάτε κάτι πιο «βουνίσιο», ο Λάμπρος στο Κατσιμίδι σερβίρει επίσης εξαιρετικά παϊδάκια, συνοδεία σούπερ τζατζικιού και λοιπών παραδοσιακών ορεκτικών στην όμορφη αυλίτσα. Οι τιμές και εδώ κυμαίνονται στα 15-20€ το άτομο.

 Αίγινα
Τι θα κάνετε: Νησάκι για πρωτομαγιάτικη μονοήμερη; Γιατί όχι; Η Αίγινα μπορεί να μην έχει τις τοπ παραλίες, αλλά το γραφικό και πανέμορφό της λιμάνι, οι διαδρομές της ενδοχώρας, οι αρχαιολογικοί της χώροι –must ο Ναός της Αφαίας, όσες φορές κι αν τον έχετε επισκεφθεί– ο απογευματινός καφές με φόντο τον ήλιο που δύει πίσω από την καταπράσινη Μονή, στην Πέρδικα, αρκούν για να την αγαπήσουμε.
Πού θα φάτε: Φρεσκότατο ψάρι και θαλασσινές νοστιμιές συνοδεία ούζου στον Σκοτάδη, στην παραλία της Αίγινας, ή στο ουζερί της κυρίας Γελαδάκη, πίσω από την ψαραγορά. Για κρεατοφαγία μέχρι τελικής πτώσης στο Πέτρινο στο χωριό Ανιτσαίου, στο δρόμο προς Αγία Μαρίνα και στο Στέκι του Κυνηγού, επίσης στου Ανιτσαίου. * Λόγω αργίας, δεν υπάρχουν δρομολόγια πλοίων για το νησί, όμως μπορείτε να πάτε με θαλάσσιο ταξί. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο 6939744477.

Διαβάστε περισσότερα στο: http://www.in2life.gr/escape/destinations/article/329184/protomagia-2014-pente-monohmeres-ekdromes.html
Πηγή: www.in2life.gr

Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

ΠΩΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΤΗΝ ΩΡΑ ΜΟΥ...

ΠΩΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΤΗΝ ΩΡΑ ΜΟΥ...

Άνεργοι, φοιτητές, συνταξιούχοι ή απλώς άνθρωποι που έχουν άφθονο από αυτό το σπάνιο αγαθό που λέγεται «ελεύθερος χρόνος». Όλες οι παραπάνω κατηγορίες ανθρώπων μοιράζονται κάτι κοινό: Έχουν πολύ χρόνο να «σκοτώσουν» μέσα στη μέρα τους, αλλά καταλήγουν να τον σπαταλούν μπροστά σε μια οθόνη. Παρακάτω, συγκεντρώνουμε δέκα πιο ωραίους, πιο δημιουργικούς και πιο διασκεδαστικούς τρόπους να περάσετε την ώρα σας, χωρίς να πάει χαμένη.

 *Διαβάστε
 Η ανάγνωση ενός βιβλίου δεν είναι ποτέ χαμένος χρόνος – προμηθευτείτε μερικά από μια δανειστική βιβλιοθήκη, αγοράστε οικονομικούς τίτλους από ένα παζάρι βιβλίου, γραφτείτε σε μια λέσχη ανάγνωσης και χαθείτε για ώρες στους μαγικούς κόσμους που κρύβονται ανάμεσα στις γραμμές. Πάρτε ιδέες από την στήλη του βιβλίου του in2life.

  *Εξερευνήστε
 Ωραίοι οι αραχτοί καφέδες στο στέκι σας, αλλά ακόμη καλύτεροι είναι οι καφέδες στο χέρι και το περπάτημα σε άγνωστες γειτονιές, σε όμορφα δρομάκια, στους λόφους της πόλης και σε πεζόδρομους ή περιοχές που δεν ξέρατε ότι υπάρχουν. Βάλτε στόχο να κάνετε έναν «εξερευνητικό» περίπατο μία ή δύο φορές την εβδομάδα σε περιοχή που δεν γνωρίζετε και σε λίγους μήνες θα νιώθετε πως ξέρετε την πόλη πολύ καλύτερα – και θα έχετε καινούριους λόγους να την αγαπήσετε.

*Ασκηθείτε
 Κι αν ο διάδρομος στο γυμναστήριο ή οι μοναχικοί κοιλιακοί στο σπίτι σας φαίνονται βαρετοί, δοκιμάστε να κάνετε την σωματική άσκηση πιο διασκεδαστική: Η ζούμπα είναι μια ωραία εναλλακτική, αφού είναι περισσότερο… χορός παρά αυστηρή γυμναστική, ενώ το Nike Running Club για το οποίο σας έχουμε μιλήσει εδώ αποτελεί μια φρέσκια ιδέα για ομαδικό τρέξιμο με μεγάλη παρέα και ταυτόχρονη γνωριμία με την πόλη.

  *Αλλάξτε το σπίτι σας
 Προσθέστε νέες πινελιές στη διακόσμηση του χώρου σας, αξιοποιήστε παλιά αντικείμενα για να δημιουργήσετε όμορφα διακοσμητικά, αλλάξτε θέση στα έπιπλα του σαλονιού ή της κρεβατοκάμαρας και ανανεώστε το σπίτι, και ταυτόχρονα την διάθεσή σας.

 *Πειραματιστείτε στην κουζίνα
 Δοκιμάστε τις δυνάμεις σας σε απαιτητικές συνταγές (ή σε απλές, αν είστε «πρωτάρηδες» σε αυτό το δωμάτιο του σπιτιού), φτιάξτε ωραία γλυκά ή μπισκότα και κάντε έκπληξη στους φίλους σας και τους δικούς σας, μοιράζοντάς τους τα καλούδια σας. Η ενασχόληση με την μαγειρική είναι ένας ολόκληρος κόσμος έμπνευσης και δημιουργικότητας, που μπορεί να κρατήσει απασχολημένη την φαντασία σας και τα χέρια σας σε ένα μακρύ ταξίδι γεύσεων. Πάρτε ιδέες από την στήλη των συνταγών του In2life.

  *Μάθετε τέχνη
Ακόμη κι αν είστε άνεργοι και σκέφτεστε ότι το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να ψάχνετε για δουλειά και όχι να σκοτώνετε την ώρα σας, το να μάθετε μία καινούρια «τέχνη», να αποκτήσετε μια νέα δεξιότητα, να μάθετε μια ξένη γλώσσα, ένα μουσικό όργανο, ένα θεωρητικό αντικείμενο ή τον κόσμο των υπολογιστών, θα αποτελέσει άλλο ένα όπλο για το βιογραφικό σας.

 *Γράψτε
Πολλοί έχουμε το «μικρόβιο» του συγγραφέα μέσα μας, αλλά δεν το γνωρίζουμε. Έχετε δοκιμάσει να σκαρώσετε τις δικές σας ιστορίες; Ξεκινήστε με ένα μικρό διήγημα, τους στίχους για ένα τραγούδι ή το σενάριο για μία μικρού μήκους ταινία, και αν δείτε ότι «το έχετε» ή ότι αυτή η διαδικασία είναι κάτι που σας χαροποιεί και σας ενθουσιάζει, συνεχίστε για κάτι μεγαλύτερο. Όπως άλλωστε θα σας έλεγε κάθε συγγραφέας, η έμπνευση και η μετατροπή της σε λόγο είναι κάτι που απαιτεί πολύ χρόνο και ενέργεια – και κάτι μας λέει πως, για να διαβάζετε αυτό το δημοσίευμα, έχετε περίσσευμα και από τα δύο.

 *Παίξτε
 Λίγο παιχνίδι δεν έκανε ποτέ κακό σε κανέναν. Το δικό μας κόλλημα τους τελευταίους μήνες είναι το απόλυτα εθιστικό παιχνίδι «2048», στο οποίο καλείστε να ενώνετε κάθε φορά δύο ίδιους αριθμούς μέχρι ένα πλακίδιο να φτάσει τον αριθμό 2048. Αν με το καλό το τερματίσετε (εμείς δεν το καταφέραμε ακόμα), συνεχίστε με… αυτό!

 *Επικοινωνήστε με τους δικούς σας ανθρώπους
Κάντε δηλαδή αυτό για το οποίο θα παραπονιόσασταν περισσότερο αν δεν είχατε καθόλου ελεύθερο χρόνο: Ότι δεν προλαβαίνετε να δείτε τους δικούς σας, να έχετε πολύ χρόνο με τον/την σύντροφό σας, να βγείτε με παλιούς φίλους για να μάθετε τα νέα τους. Τώρα που μπορείτε να τα κάνετε όλα αυτά, μην αφήνετε την ευκαιρία να πάει χαμένη.

*Γίνετε εθελοντές
Τελευταία και καλύτερη συμβουλή μας: Δεν υπάρχει πιο ουσιαστική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου σας από την ενασχόληση με τον εθελοντισμό. Οι εθελοντικές εργατοώρες, σωστά οργανωμένες, μπορούν να κάνουν την διαφορά και να βοηθήσουν φιλανθρωπικούς οργανισμούς, ενώσεις αστέγων, ιατρικές κοινότητες, κοινωνικές δομές και καλλιτεχνικά φεστιβάλ και ωραίες πρωτοβουλίες που βασίζονται στην… ευγενική καλοσύνη των ξένων για να υλοποιηθούν.

Διαβάστε περισσότερα στο: http://www.in2life.gr/everyday/howto/article/328491/pos-na-peraso-thn-ora-moy.html
Πηγή: www.in2life.gr

Κυριακή 27 Απριλίου 2014

ΠΟΣΟ ΣΕΞ ΚΑΝΟΥΝ ΣΥΝΗΘΩΣ ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ

ΠΟΣΟ ΣΕΞ ΚΑΝΟΥΝ ΣΥΝΗΘΩΣ ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ??


Είναι ένα ερώτημα που μας έχει απασχολήσει κατά καιρούς όλους: Πόσο συχνά κάνουμε σεξ, και πόσο «κανονική» (αν τη συγκρίνουμε, ας πούμε, με τον μέσο όρο) είναι η συχνότητα αυτή; Ο κορυφαίος σεξολόγος Dr Harry Fisch έχει την απάντηση: Το μέσο ζευγάρι, λέει, κάνει σεξ δύο με τρεις φορές την εβδομάδα. Δεν είναι, όμως, μόνο αυτό.

 Σύμφωνα με τις έρευνες του δρ. Fisch, οι περισσότεροι άνδρες δεν καταφέρνουν να κρατηθούν όσο χρειάζεται για να ικανοποιήσουν τις συντρόφους τους, με αποτέλεσμα ναι μεν η συχνότητα του σεξ να είναι ικανοποιητική, η διάρκειά του όμως όχι.

Για την ακρίβεια, το 45% των ανδρών φτάνει σε οργασμό μέσα σε δύο λεπτά από τη στιγμή της διείσδυσης, χρόνος που δεν είναι αρκετός για την μέση γυναίκα, η οποία χρειάζεται από πέντε έως επτά λεπτά για να έρθει σε οργασμό.

Ο δρ. Fisch επίσης λέει ότι ο μέσος άνδρας έχει στύση έντεκα φορές την ημέρα, και ότι αρκετοί νεαροί άνδρες θεωρούν φυσιολογικό το να κάνουν σεξ πολλές φορές τη μέρα. Η εμπειρία του, όμως, έχει δείξει ότι αυτό δεν είναι σύνηθες.

 Το μέσο ζευγάρι κάνει σεξ κάθε μία με τρεις μέρες στη δεκαετία των 20, και αυτή η συχνότητα πέφτει στις δύο φορές την εβδομάδα ανάμεσα στα 30 και τα 50. Τα παντρεμένα ζευγάρια άνω των 50 ετών τείνουν να κάνουν σεξ λιγότερο από μία φορά την εβδομάδα. Τέλος, τα περισσότερα ζευγάρια κάνουν σεξ τουλάχιστον μία φορά την ημέρα στην αρχή της σχέσης τους, αλλά η συχνότητα αυτή μειώνεται με το πέρασμα του χρόνου.

Διαβάστε περισσότερα στο: http://www.in2life.gr/everyday/modernlife/article/328477/poso-sex-kanoyn-ta-zevgaria.html
Πηγή: www.in2life.gr

Σάββατο 26 Απριλίου 2014

ΠΩΣ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ

ΠΩΣ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ

Καλώς ή κακώς, δεν είμαστε μηχανές. Ακόμη και ο πιο αποφασιστικός άνθρωπος, που ξυπνάει το πρωί με την θέληση να ανταπεξέλθει σε δουλειά, υπερωρίες, τρέξιμο και όλες τις υποχρεώσεις της καθημερινότητας – έστω, με την βοήθεια ενός… κουβά καφέ, κάποια στιγμή μέσα στην ημέρα θα νιώσει εξαντλημένος και θα θέλει απλώς να «βουλιάξει» στον καναπέ του.

Επειδή λοιπόν χρειαζόμαστε κάτι παραπάνω από καφέ, φαγητό και αποφασιστικότητα για να αναπληρώνουμε αποτελεσματικά τα αποθέματα ενέργειας του οργανισμού μας, συγκεντρώσαμε χρήσιμες συμβουλές για να μην… βαράμε μπιέλα μέσα στην ημέρα.

 *Το πρωινό
 Αρχίζουμε με το προφανές. Υπάρχει ένας βασικός τρόπος για να δηλώσετε στον οργανισμό σας πως είναι ώρα να βάλει μπροστά τις μηχανές και να αρχίσει να παράγει κορτιζόλη και τεστοστερόνη, τις ορμόνες δηλαδή που βοηθούν το σώμα να ενεργοποιηθεί. Κι αυτός ο τρόπος είναι να τον… ταΐσετε, με ένα καλό πρωινό. Δείτε ορισμένες καλές προτάσεις για το πρωινό γεύμα σε παλαιότερο δημοσίευμα του in2life.

  *Μην καθυστερείτε το πρωινό ξύπνημα
 Γνωρίζουμε πόσο δελεαστικό είναι να πατήσετε το snooze όταν το ενοχλητικό σας ξυπνητήρι χτυπά το πρωί, αλλά μην το κάνετε: Κάθε φορά που ξανακοιμάστε, διαταράσσετε τις ορμόνες και τις ισορροπίες του οργανισμού, κάνοντας το επόμενο ξύπνημα ακόμη πιο επώδυνο. Δοκιμάστε να έχετε το ξυπνητήρι ελαφρώς μακριά από το κρεβάτι, ώστε να αναγκαστείτε να σηκωθείτε για να το κλείσετε.

*Ξεκινήστε χαλαρά
Μην σηκώνεστε από το κρεβάτι, έχοντας ήδη στο μυαλό σας όλες σας τις υποχρεώσεις, και καταλήγοντας να πλένεστε και να ετοιμάζεστε σε ένα φρενήρη ρυθμό από το πρώτο δεκάλεπτο της ημέρας σας. Σηκωθείτε αρκετά νωρίς ώστε να έχετε την «πολυτέλεια» να πλυθείτε με την ησυχία σας, να φάτε πρωινό ή να ετοιμάσετε τα παιδιά σας και προπαντός αποφύγετε να μπείτε στα emails σας προτού ετοιμαστείτε. Το να γεμίσετε το μυαλό σας με υποχρεώσεις από τόσο νωρίς θα σας καταβάλλει εξίσου νωρίς μέσα στην ημέρα.

 *Κάντε μικρά γεύματα ανά τακτά χρονικά διαστήματα
 Φαγητό ίσον ενέργεια, κι αυτό σημαίνει πως μεταξύ πρωινού και των υπόλοιπων κυρίων γευμάτων της ημέρας επιβάλλεται να διατηρείτε τα επίπεδα ενέργειάς σας στο σωστό βαθμό. Φροντίστε να απολαμβάνετε ένα υγιεινό σνακ ενδιάμεσα, ώστε να κρατάτε τον μεταβολισμό σας σε εγρήγορση. Ο καφές το καταφέρνει μόνο παροδικά, γι’ αυτό και προτείνουμε σνακ με άλιπη πρωτεΐνη και «καλά» λιπαρά, αντί για υδατάνθρακες (αφήστε κάτω το ντόνατ).

*… Κουνηθείτε (αλλά μην το παρακάνετε)
 Εξασκηθείτε τόσο όσο πρέπει για να είστε «φρέσκοι» αλλά όχι και εξαντλημένοι από την προπόνηση. Μην βιάζεστε να πείτε πως δεν έχετε χρόνο και διάθεση για τρέξιμο ή σκληρή προπόνηση κάθε πρωί: Έρευνες έχουν δείξει πως για όσους δεν είναι… super fit, όπως οι περισσότεροι, ένα ελαφρύ περπάτημα τρεις φορές την εβδομάδα μειώνει τα επίπεδα κόπωσης μέσα στη μέρα πολύ περισσότερο από μια σκληρή προπόνηση. Αρκετά λογικό, αν σκεφτεί κανείς πως για τους μη «μυημένους» στην εντατική άσκηση, ένα απαιτητικό πρόγραμμα γυμναστικής θα έχει ως αποτέλεσμα να αισθάνονται κουρασμένοι.

*Αφήστε το φως να μπει
Τεχνητό ή φυσικό, το φως βοηθά το σώμα μας να ξυπνήσει. Ανεβάστε τα ρολά, ανάψτε τα φώτα και φροντίστε έτσι να μην αφήσετε τον οργανισμό σας να… υπνωτιστεί από το ημίφως ή το σκοτάδι.

*Κάντε διαλείμματα στη δουλειά
Αν μένετε καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας «κολλημένοι» στην καρέκλα του γραφείου σας, εμποδίζετε το αίμα και το οξυγόνο να ρέουν ανεμπόδιστα στο σώμα σας. Σηκωθείτε ανά τακτά διαστήματα και περπατήστε για λίγα λεπτά, μιλήστε με συναδέλφους αντί να τους στείλετε email και φροντίστε να ξεκουράζετε τα μάτια σας από την οθόνη του υπολογιστή σας, κοιτάζοντας προς τα κάπου πιο «μακριά», ώστε τα μάτια να μην συνηθίζουν σε μικρό βάθος πεδίου.


*Προσέξτε τη μεσημεριανή ραστώνη
 Κατά μέσο όρο, μεταξύ 14.00-16.00, τα επίπεδα ενέργειας των ανθρώπων πέφτουν κατακόρυφα. Κι αυτό συμβαίνει επειδή μετά από ένα «γεμάτο» μεσημεριανό γεύμα, το μόνο που θέλουμε είναι να καθίσουμε αναπαυτικά στην καρέκλα μας και να φαντασιωθούμε πως παίρνουμε έναν καλό υπνάκο. Κατανικήστε αυτή την επιθυμία τρώγοντας πιο ελαφρύ μεσημεριανό και φροντίζοντας να κινηθείτε ελαφρώς μετά από αυτό.

 *Πάρτε τις βιταμίνες σας το απόγευμα
 Αν παίρνετε συμπληρώματα βιταμινών για εξτρά ενέργεια, στοιχηματίζουμε ότι φροντίζετε να το κάνετε το πρωί. Κι όμως, συνήθως μετά τον καφέ δεν αισθανόμαστε απόλυτα την δράση της. Δοκιμάστε να τα πάρετε μετά το μεσημεριανό, για να νιώσετε την επίδρασή τους την ώρα που το χρειάζεστε περισσότερο – ήτοι νωρίς το απόγευμα.

*Γευματίστε σε εξωτερικό χώρο
 Αν είστε από εκείνους που τρώνε στο γραφείο τους, ξανασκεφτείτε το: Οι έρευνες δείχνουν πως η πρόσληψη βιταμίνης D από το φως του ήλιου βοηθούν στο να διατηρήσουμε καλά επίπεδα ενέργειας μέσα στην ημέρα. Επομένως, στο διάλειμμά σας, προτιμήστε να φάτε ή να καθίσετε σε κάποιον εξωτερικό χώρο.

 *Καθιερώστε «ιεροτελεστίες» μετά τη δουλειά
Έχετε καταφέρει να κρατηθείτε γεμάτοι ζωντάνια μέχρι το τέλος της δουλειάς σας. Εξίσου σημαντικό, αν όχι σημαντικότερο, όμως, είναι να διατηρηθείτε φρέσκοι και μετά από αυτή, ώστε να χαρείτε τον ελεύθερο χρόνο σας χωρίς να νιώθετε εξαντλημένοι και κακόκεφοι. Ένας τρόπος να το καταφέρετε είναι για παράδειγμα μία ημέρα την εβδομάδα να τελειώνετε λίγο νωρίτερα την εργασία σας και να πηγαίνετε για τρέξιμο ή στο γυμναστήριο – τα οφέλη της άσκησης θα σας κρατήσουν «ξύπνιους» αρκετές ώρες αργότερα.
 Άλλος ένας είναι να ακούτε μουσική, κατά προτίμηση uptempo, στον δρόμο προς το σπίτι. Κι ένας ακόμη, να αλλάζετε αμέσως ρούχα μετά τη δουλειά, φορώντας κάτι πιο άνετο. Βρείτε τις συνήθειες που σας κάνουν να νιώθετε άνετα και να μην «πέφτετε», και φροντίστε να τις εφαρμόζετε καθημερινά.

 *Αποφύγετε το αλκοόλ πριν τον ύπνο
Η κατανάλωση οινοπνεύματος αποτελεί συχνό υπαίτιο ανήσυχου και χωρίς την απαραίτητη ξεκούραση ύπνου, γι’ αυτό καλό είναι να το αποφύγετε τουλάχιστον δύο ώρες πριν πέσετε στο κρεβάτι.

*Αποκωδικοποιήστε τις νυχτερινές λιγούρες
 Όταν το βράδυ σας έρθει η απότομη επιθυμία για πίτσα, σοκολάτα ή κάποιον άλλο πειρασμό αργά το βράδυ, αυτό πιθανότατα δεν σημαίνει ότι πεινάτε, αλλά ότι… είναι ώρα να κοιμηθείτε. Κι αυτό γιατί το σήμα της πείνας είναι ο τρόπος που έχει ο οργανισμός σας να σας πει πως, αν θέλετε να μείνει «ενεργός» κι άλλο, χρειάζεται «ενέσεις» γλυκόζης. Δοκιμάστε κάτι ελαφρύ, όπως ένα γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά ή ένα ζεστό ρόφημα, ώστε να ξεγελάσετε το σώμα σας μέχρι να πέσετε για ύπνο.

*Μην «κολλάτε» στην οθόνη
Το να κάθεστε στον καναπέ και να κάνετε ζάπινγκ ή να βλέπετε σειρές στον υπολογιστή σας με τις ώρες είναι σχεδόν βέβαιο πως θα σας ρίξει σε έναν σταδιακό λήθαργο. Δείτε μόνο ένα ή δύο επεισόδια από τις αγαπημένες σας σειρές και ενδιάμεσα φροντίστε να σηκώνεστε από τον καναπέ και να τεντώνεστε ελαφρώς για να μην «πέσετε».

Διαβάστε περισσότερα στο: http://www.in2life.gr/everyday/howto/article/315199/pos-na-ehete-energeia-olh-thn-hmera.html?apg=2
Πηγή: www.in2life.gr

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

ΑΠΙΘΑΝΑ ΜΕΡΗ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ

ΑΠΙΘΑΝΑ ΜΕΡΗ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ

Πόσο γρήγορα είναι το γρήγορα; Όλοι έχουμε ακούσει για κάποια μέρη του πλανήτη που αντιμετωπίζουν σοβαρό κίνδυνο εξαφάνισης –οι Μαλδίβες, για παράδειγμα, λένε ότι σύντομα θα εξαφανιστούν από τον χάρτη. Πόσο σύντομα είναι αυτό το «σύντομα» όμως; Βάζουμε τα απειλούμενα μέρη του πλανήτη στο μικροσκόπιο και ξαναφτιάχνουμε τη λίστα με τις προτεραιότητές μας από την αρχή: πρώτον να προσέχουμε περισσότερο το περιβάλλον, δεύτερον να κανονίσουμε ένα ταξιδάκι προς τα εκεί με το που κερδίσουμε το Τζόκερ, για την περίπτωση που τα υπόλοιπα επτά δισεκατομμύρια του πλανήτη συνεχίσουν να του φέρονται άσχημα.

Ο Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος της Αυστραλίας
 Μερικά δισεκατομμύρια κοράλλια σχηματίζουν στις ακτές της Αυστραλίας 2.900 ξεχωριστούς υφάλους και 940 νησιά τα οποία καλύπτουν συνολικά περισσότερα από 344.400 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Ο μεγαλύτερος κοραλλιογενής ύφαλος του κόσμου είναι ένα υπερθέαμα (και ο δημοφιλέστερος ίσως προορισμός στον κόσμο για καταδύσεις) το οποίο όμως κινδυνεύει να αφανιστεί μέσα στα επόμενα εκατό χρόνια, εξαιτίας της αύξησης της θερμοκρασίας του ωκεανού, της υπερεκμετάλλευσης από τον άνθρωπο και της μόλυνσης του περιβάλλοντος.

Η Βενετία
 Η ιταλική πόλη που έχει κερδίσει επάξια τον τίτλο της ρομαντικότερης του κόσμου, χάρη στα κανάλια της και τη μοναδική αρχιτεκτονική της, αντιμετωπίζει σοβαρό κίνδυνο εξαφάνισης. Οι σοβαρές πλημμύρες που αυξάνονται ανησυχητικά χρόνο με τον χρόνο σε συνδυασμό με την αύξηση της στάθμης των ωκεανών παγκοσμίως έχουν οδηγήσει τους πιο απαισιόδοξους επιστήμονες στο συμπέρασμα ότι η Γαληνοτάτη δεν θα δει το τέλος του αιώνα μας.

 Η Νεκρά Θάλασσα
 Η αρχαία θάλασσα (η οποία είναι στην πραγματικότητα λίμνη με θαλασσινό νερό) που χωρίζει το Ισραήλ από την Ιορδανία, γνωστή για την τεράστια περιεκτικότητά σε αλάτι η οποία δημιουργεί εξαιρετικά διασκεδαστική άνωση –σε σημείο που είναι δύσκολο να πατήσεις το πόδι στον πυθμένα της– απειλείται και αυτή με εξαφάνιση. Οι ειδικοί υπολογίζουν ότι αν οι γειτονικές χώρες συνεχίσουν με τον ίδιο ρυθμό να τραβούν νερό από τον Ιορδάνη, τη μοναδική πηγή νερού της, η Νεκρά Θάλασσα θα εξαφανιστεί το πολύ σε πενήντα χρόνια. Ήδη, η στάθμη της έχει πέσει 25 μέτρα, και ο όγκος του νερού της έχει μειωθεί στο ένα τρίτο.

Το Εθνικό Πάρκο των Παγετώνων της Μοντάνα
Το μεγαλειώδες πάρκο της Μοντάνα στα όρια του οποίου κάποτε περικλείονταν περισσότεροι από 150 παγετώνες, σήμερα φιλοξενεί λιγότερους από 25. Η κλιματική αλλαγή πιθανότατα θα ρίξει τον αριθμό τους στο μηδέν μέχρι το 2030, πράγμα που συνεπάγεται –εκτός από την έλλειψη παγετώνων– και σοβαρή διαταραχή του οικοσυστήματος του εθνικού δρυμού.

Οι Μαλδίβες
 Είναι η χώρα με το μικρότερο υψόμετρο παγκοσμίως: Το μέσο υψόμετρό της δεν ξεπερνά το 1,5 μέτρο από το επίπεδο της θάλασσας. Αν σκεφτεί κανείς την ταχύτητα με την οποία ανεβαίνει η στάθμη των ωκεανών, η πανέμορφη νησιώτικη χώρα πιθανότατα θα καλυφθεί από νερό μέσα στα επόμενα εκατό χρόνια. Ο κίνδυνος, μάλιστα, είναι τόσο υπαρκτός που η κυβέρνηση των Μαλδίβων έχει ήδη αγοράσει γη σε άλλες χώρες, για να μεταφέρει εκεί τους κατοίκους της χώρας όταν χρειαστεί.

 Οι Σεϋχέλλες
 Η επιτομή του όρου «τροπικός παράδεισος», οι Σεϋχέλλες είναι μια… συλλογή 115 νησιών στον ινδικό ωκεανό. Περίπου 90.000 κάτοικοι και μερικές εκατοντάδες πολυτελή resorts για τους νιόπαντρους του κόσμου ετούτου αποκαλούν τα νησάκια αυτά πατρίδα τους. Η χώρα, όμως, αντιμετωπίζει σοβαρό κίνδυνο εξαιτίας της διάβρωσης του εδάφους και της ανόδου της στάθμης των ωκεανών –δύο παράγοντες που έχουν οδηγήσει τους επιστήμονες να της δίνουν μόνο άλλα πενήντα με εκατό χρόνια ζωής.

Οι Άλπεις
 «Τι οι Άλπεις;» θα αναρωτηθείτε, συνηθισμένοι όπως κι εμείς να διαβάζετε ότι απειλούνται με εξαφάνιση τα μέρη με χαμηλό υψόμετρο, και όχι οι υψηλότερες κορυφές της Ευρώπης. Κι όμως. Τα βουνά ως τέτοια θα συνεχίσουν, προφανώς, να υπάρχουν, θα χάσουν όμως μέχρι το 2050 τους παγετώνες τους (σύμφωνα πάντα με τις εκτιμήσεις των ειδικών) πράγμα που σημαίνει ότι τότε θα είναι πιθανότερο να ανεβαίνουμε στις Άλπεις για πικνίκ και όχι για σκι. Ο ανησυχητικός ρυθμός εξαφάνισης του αλπικού πάγου έχει ήδη αγγίξει το 3% ανά χρόνο.

Τα Νησιά της Μαγδαληνής στο Κεμπέκ του Καναδά
 Με τις αμμουδερές τους παραλίες και τους εντυπωσιακούς σχηματισμούς από ψαμμίτη, τα νησάκια στις ακτές του Καναδά είναι ένας υπέροχος προορισμός διακοπών, εξαιρετικά δημοφιλής στους κατοίκους της Βορείου Αμερικής. Οι δυνατοί άνεμοι που χτυπούν το αρχιπέλαγος, όμως, προκαλούν διάβρωση των ακτών του η οποία ήδη αγγίζει το ένα μέτρο τον χρόνο, καθώς ο προστατευτικός πάγος γύρω τους λιώνει με την άνοδο της θερμοκρασίας του πλανήτη. Αν τα χειρότερα σενάρια αποδειχθούν σωστά και ο πάγος λιώσει εντελώς μέσα στα επόμενα 75 χρόνια, οι ακτές των νησιών θα είναι ευάλωτες στις καταστροφικές ανεμοθύελλες της περιοχής.

Η Αλάσκα
 Η τούνδρα της Αλάσκας είναι ένα από τα χαρακτηριστικότερα γνωρίσματα της βορειότερης πολιτείας των ΗΠΑ. Όμως, η κλιματική αλλαγή έχει… βάλει το χεράκι της κι εδώ, με το λιώσιμο των πάγων να καταστρέφει τις υποδομές και να επηρεάζει δραματικά το ήδη ευαίσθητο οικοσύστημα.

Διαβάστε περισσότερα στο: http://www.in2life.gr/escape/infoguide/article/328343/ta-merh-poy-prepei-na-episkeftheite-prin-exafanistoyn.html
Πηγή: www.in2life.gr

Τρίτη 22 Απριλίου 2014

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ : ΠΩΣ ΘΑ ΥΠΟΒΑΛΕΤΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ : ΠΩΣ ΘΑ ΥΠΟΒΑΛΕΤΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

Βροχή αιτήσεων δέχθηκε στη διάρκεια των αργιών του Πάσχα η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, ενώ χιλιάδες κατατέθηκαν και σήμερα Τρίτη. Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη 225.000 είναι οι αιτήσεις, εκ των οποίων οι 42.000 εγκρίθηκαν και το ποσό που θα μοιραστεί ως κοινωνικό μέρισμα στους δικαιούχους φτάνει τα 26 εκατ. ευρώ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι όσοι φορολογούμενοι υποβάλουν ηλεκτρονικές αιτήσεις έως τις 30 Απριλίου θα λάβουν το κοινωνικό μέρισμα, που ξεκινά από 500 ευρώ και κλιμακώνεται ανάλογα με την οικογενειακή τους κατάσταση, έως τις 10 Μαΐου.
Οι αιτήσεις υποβάλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση της ΓΓΠΣ, www.gsis.gr και η διαδικασία είναι πραγματικά απλή.
Οι φορολογούμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την ειδική φόρμα «Αίτηση κοινωνικού μερίσματος», η οποία εμφανίζεται ως πρώτη κατά σειρά επιλογή στην κεντρική σελίδα της ΓΓΠΣ και στην ενότητα «Υπηρεσίες προς τους πολίτες».
Επιλέγοντας «Αίτηση Κοινωνικού Μερίσματος» ο φορολογούμενος καλείται να συμπληρώσει το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης στις υπηρεσίες του Taxisnet.
Στην ηλεκτρονική αίτηση που εμφανίζεται στην οθόνη του ηλεκτρονικού υπολογιστή, έχουν ήδη αποτυπωθεί το ονοματεπώνυμο και ο ΑΦΜ του χρήστη ο οποίος καλείται να συμπληρώσει ανάλογα την ένδειξη «Έγγαμος», τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ), το έτος γέννησης και σε ειδικό πεδίο αν πρόκειται για άτομο με αναπηρία 67% και άνω.
Στο επόμενο πεδίο, συμπληρώνονται τα «Στοιχεία οικίας». Ζητείται ο αριθμός παροχής ηλεκτρικού ρεύματος (οι φορολογούμενοι θα πρέπει να τον αναζητήσουν στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος) και η Διεύθυνση. Σε ειδικό κουτάκι συμπληρώνεται αν «στο ακίνητο δεν υπάρχει παροχή ρεύματος».
Το αμέσως επόμενο πεδίο αφορά τα μέλη της οικογένειας. Για να τα δηλώσετε, θα πρέπει να επιλέξετε στο κάτω μέρος της ηλεκτρονικής φόρμας «Εισαγωγή μέλους», οπότε το σύστημα θα σας ζητήσει τα αντίστοιχα στοιχεία (ΑΜΚΑ, ποσοστό αναπηρίας κ.λπ.).
Το τελευταίο πεδίο είναι αυτό που ανοίγει το δρόμο για την καταβολή του επιδόματος σε δικαιούχους. Συμπληρώνεται το IBAN του τραπεζικού λογαριασμού, ο αριθμός τηλεφώνου και η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Τέλος ο φορολογούμενος θα πρέπει να κάνει κλικ στην επιλογή «Δηλώνω υπεύθυνα ότι τα δηλωθέντα στοιχεία είναι αληθή ιδιαίτερα δε τα άτομα που συνοικούν μαζί μου είναι τα ανωτέρω και μόνο αυτά» και βέβαια στην «Οριστικοποίηση Αίτησης».
Όπως σημείωσε σε ανάρτησή του στο facebook ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρης «δεν χρειάζεται να ρωτήσετε αν μπορείτε να το πάρετε ή όχι. Κάντε αίτηση και θα σας το πει το σύστημα. Έτσι εσείς θα ξέρετε σίγουρα και εγώ θα γλιτώσω τις ερωτήσεις! Εδώ κάνουν αίτηση με πάνω από 2 εκατ. περιουσία, εσείς δεν θα κάνετε;».

Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

17 ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΗΜΑΣΙΑ

17 ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΗΜΑΣΙΑ

Σχεδόν ανεξαιρέτως όλες οι λίστες συμβουλών για το πώς να βελτιώσετε την διάθεσή σας, περιλαμβάνουν το εξής πείραμα: Δοκιμάστε για μία εβδομάδα να σημειώνετε όλα τα πράγματα που σας έκαναν να χαμογελάσετε. Κάθε μέρα, κάθε στιγμή, όσο ασήμαντα και αν είναι, αρκεί να χαμογελάσατε –μπορεί να ήταν οτιδήποτε, από το άρωμα του πρωινού σας καφέ μέχρι το αγαπημένο σας τραγούδι στο ράδιο. Αν διαβάσετε τη λίστα στο τέλος της εβδομάδας, θα διαπιστώσετε ότι τα πράγματα που μας κάνουν χαρούμενους είναι, εν τέλει, τα μικρά κι ασήμαντα –γιατί τα μεγάλα και σπουδαία δε συμβαίνουν κάθε μέρα. Αυτά τα απλά καθημερινά πράγματα που θα έπρεπε να εκτιμάμε περισσότερο. Όπως:

 Η ανατολή του ήλιου. Είτε τη βλέπεις γυρνώντας από ξενύχτι πίσω από τις πολυκατοικίες της Κηφισίας, είτε καθ' οδόν για τη δουλειά, είτε από ένα ειδυλλιακό τοπίο στις διακοπές, παραμένει ένα μοναδικό θέαμα.
Το χαμόγελο κάποιου που σου λέει καλημέρα –και φαίνεται να το εννοεί.
 Η πόλη που μένουμε. Αυτή που έχουμε μάθει (κακώς) να την προσπερνάμε ως αδιάφορη και δεδομένη ή (ακόμα χειρότερα) να την θεωρούμε άσχημη. Έχει πάντα ωραίες γωνιές που δεν έχουμε ακόμα ανακαλύψει. Πάντα.
 Οι φίλοι μας. Είναι πάντα εκεί, έτοιμοι να ακούσουν τα προβλήματά μας, τα παραληρήματά μας, τις γκρίνιες, τις χαρές και τις μεθυσμένες χαζομάρες μας. Το θεωρούμε όλοι αυτονόητο, αλλά δεν είναι. Ο ήλιος. Το παρατηρούμε κάθε χρόνο τέτοια εποχή, ότι μπορεί να κάνει θαύματα με την διάθεσή μας. Και το ξεχνάμε περίπου δυο εβδομάδες αργότερα, γιατί τον έχουμε συνηθίσει. Μέχρι τον επόμενο χειμώνα, που θα μας ξαναλείψει.
Τα φορτωμένα με νεράντζια δέντρα έξω από την πόρτα του σπιτιού, τα μοβ ανθάκια από τις κουτσουπιές στις άκρες των μεγάλων λεωφόρων της πόλης.
Η φύση γενικώς.
Η μουσική που είναι διαθέσιμη με το πάτημα ενός κουμπιού. Γελάστε και σκεφτείτε τις γιαγιάδες μας όσο θέλετε, για όσους μεγάλωσαν με ακριβά βινύλια και κασέτες γεμάτες «ξένα διάφορα» που έπρεπε να αντιγράψεις από φίλους δεν είναι καθόλου αυτονόητη.
Η μυρωδιά του φρεσκομαγειρεμένου φαγητού. Έξτρα πόντοι υποχρεωτικής εκτίμησης, αν το μαγείρεψε κάποιος άλλος για εσάς.
Τα διαλείμματα. Από οτιδήποτε –και κυρίως από τη ρουτίνα, από τη δουλειά, από το διάβασμα για εξετάσεις, αυτά που γίνονται με φίλους και καφέδες στον ήλιο.
Το γέλιο. Και ειδικά αυτό που μοιράζεσαι με άλλους –επειδή ακούσατε ένα πετυχημένο ανέκδοτο, επειδή έχετε τα inside jokes σας, επειδή είδατε μαζί μια κωμωδία, μικρή σημασία έχει.
 Τα καλά νέα. Είτε σε αφορούν άμεσα, είτε όχι. Ακόμα και μια καλή είδηση από την άλλη άκρη του κόσμου αρκεί μερικές φορές για να σκεφτείς ότι δεν είναι όλα τόσο άσχημα/ ανησυχητικά/ απελπιστικά ίδια σε αυτόν τον πλανήτη.
Το παγωτό. Υπάρχει άνθρωπος που δεν εκτιμά όσο θα έπρεπε το παγωτό;
Τα φρεσκοσιδερωμένα σεντόνια. Ειδικά την ώρα που πέφτεις στο κρεβάτι κομμάτια από την κούραση όλης της ημέρας.
Τα ξενύχτια εκείνα που αφήνουν χαμόγελο στο πρόσωπό σου το επόμενο πρωί. Αυτό κρύβει ακόμα και τους μαύρους κύκλους.
 Τα αναπάντεχα τηλεφωνήματα από φίλους που επιμένουν να τα παρατήσεις όλα και να βγείτε έξω. Κι ας είναι η πρώτη σου παρόρμηση να μην το σηκώσεις καν, γιατί πνίγεσαι στη δουλειά.
Το χαμόγελο κάποιου που αγαπάμε πολύ. Λίγο περισσότερο όταν χαμογελά σε εμάς.
Το γεγονός ότι έχεις ακόμα τη δυνατότητα να εκπλήσσεσαι –θετικά, κατά προτίμηση. Σημαίνει, μεταξύ άλλων, και ότι δεν μεγάλωσες πολύ.

Διαβάστε περισσότερα στο: http://www.in2life.gr/everyday/modernlife/article/326269/16-pragmata-poy-tha-eprepe-na-ektimame-perissotero.html?apg=2
Πηγή: www.in2life.gr

Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ : ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΜΕΙΝΑΝ ΠΙΣΩ

ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ : ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΜΕΙΝΑΝ ΠΙΣΩ


Αν οι ημέρες του Πάσχα σας βρίσκουν εντός των τειχών της πόλης, δεν υπάρχει λόγος να τα βάψετε μαύρα (ή κόκκινα τέλος πάντων). Η Αθήνα αυτές τις ημέρες βάζει τα πασχαλινά της και καλεί όλους εμάς που για τους λόγους μας αποφασίσαμε να μείνουμε εντός των τειχών να βολτάρουμε στους δρόμους της, να απολαύσουμε ηλιόλουστο καφεδάκι και να κάνουμε ένα σωρό όμορφα πράγματα, όπως αυτά που ακολουθούν.

 Πασχαλιάτικες βόλτες και καφεδάκι στην πόλη
 Οι όμορφες διαδρομές στην πόλη δύσκολα θα μπορούσαν να χωρέσουν σε ένα μόνο άρθρο, επομένως για το τετραήμερο του Πάσχα θα προτείνουμε μερικές από τις αγαπημένες μας. Η πρώτη στη λίστα μας περιλαμβάνει την Πλάκα και τα Αναφιώτικα: Η διαδρομή αρχίζει από τον ολοζώντανο πεζόδρομο της Κυδαθηναίων, και συνεχίζει προς την οδό Τριπόδων, όπου βρίσκεται το περίφημο Φανάρι του Διογένη, μέχρι αυτή να μετονομαστεί σε Λυσίου. Ανεβαίνετε τα σκαλάκια της Μνησικλέους και αντί να ακολουθήσετε το δρόμο προς την Αρχαία Αγορά, στρίβεται στο δρομάκι «χωρίς όνομα» και καταλήγετε στα ασβεστωμένα σοκάκια και τις λουλουδιαστές αυλές των Αναφιώτικων. Στην επιστροφή, επιβάλλεται στάση για καφεδάκι Καφενείο Κυδαθηναίων, στο μικρό πλατειάκι απέναντι από το Cine Paris.

 Η δεύτερη περιλαμβάνει το Θησείο (σταθερή αξία) και τον λόγο του Φιλοπάππου: Αφού ξεμακρύνετε από τις φασαριόζικες πιάτσες της Ηρακλειδών και της Αποστόλου Παύλου, θα χωθείτε στα ήσυχα δρομάκια πίσω τους για να θαυμάσετε τα όμορφα νεοκλασικά της οδού Επταχάλκου, να ανηφορίσετε τα γραφικά σκαλάκια της Αμφικτύονος και φυσικά να καταλήξετε στον λόφο του Φιλοπάππου, όπου θα περπατήσετε στα υπέροχα πλακόστρωτα του Πικιώνη. Στάση για … τσαγάκι σε αυτήν την περίπτωση, στην Παιωνία ένα βοτανοποιείο – τεϊοποιείο με αμέτρητες διαφορετικές ποικιλίες τσαγιού.

 Κατανυκτική αρχαιολογία
Ποτέ δεν είναι αργά να ανακαλύψετε τους αρχαιολογικούς θησαυρούς της πόλης των Αθηνών και – γιατί όχι – να τους επισκεφθείτε τις γιορτινές αυτές ημέρες αν δεν το έχετε κάνει ήδη. Η… must Ακρόπολη, η Αρχαία Αγορά με το Λουτρό των Αέρηδων και φυσικά ο ατμοσφαιρικός Κεραμεικός είναι αναμφίβολα τα highlights του κέντρου που μπορείτε να επισκεφθείτε το τετραήμερο που ζυγώνει. Σημειώστε ότι οι αρχαιολογικοί χώροι θα είναι ανοιχτοί την Μεγάλη Παρασκευή από τις 12 έως τις 20:00, το Μεγάλο Σάββατο από τις 8:00 μέχρι τις 15:00 και τη Δευτέρα του Πάσχα από τις 8:00 μέχρι τις 15:00.

Ω γλυκύ μου έαρ!
 Τα γραφικά εκκλησάκια της Αθήνας, η απρόσκοπτη συμμετοχή του κόσμου που τις ακολουθεί ευλαβικά, το διάχυτο κλίμα κατάνυξης, η διαφορετική όψη πολυσύχναστων πλατειών, είναι μερικοί από τους λόγους που μας κάνουν να θέλουμε να ακολουθήσουμε τις περιφορές στο κέντρο της πόλης. Και οι επιλογές που έχουμε είναι πολλές.

Η περιφορά στη Μονή Καισαριανής στους πρόποδες του Υμηττού στις 12 το μεσημέρι (ο μοναδικός Επιτάφιος που βγαίνει με το φως της ημέρας), στο ναό του Σωτήρος στη Κυδαθηναίων, στον Άη Γιώργη και τον Άγιο Ισίδωρο στο Λυκαβηττό με την εκπληκτική θέα της πόλης από ψηλά, στον Άη Γιώργη στη πλατεία Καρύτση και πολλές ακόμα που μπορείτε να δείτε εδώ.

 Νόστιμη Ανάσταση
 Η νηστεία (επιτέλους;) τελειώνει και το βράδυ του Σαββάτου είμαστε ελεύθεροι να αυξήσουμε ξανά τους δείκτες της χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων. Αν το βραδινό πρόγραμμα για την ημέρα της Ανάστασης δεν περιλαμβάνει οικογενειακό τραπέζι και σερβίρισμα μαγειρίτσας, τότε δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας καθώς στα εστιατόρια οι σεφ… παίρνουν μπρος και ετοιμάζουν «λαμπρά» μενού. Στο Bell Amie στον Πειραιά για παράδειγμα, το αναστάσιμο δείπνο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων σαλάτα πασχαλιάτικη με πατάτα κολοκύθι,ντομάτα, φέτα και αυγό, θεσσαλιώτικη τυροχορτόπιτα, ηπειρώτικο τζατζίκι, γαρδουμπάκια λαδολέμονο και αρνάκι σε κληματόβεργες με πατάτες φούρνου (25€ ανά άτομο με λευκό ή κόκκινο κρασί).

Στο κέντρο της Αθήνας, το ξενοδοχείο Τιτάνια υποδέχεται την Ανάσταση με πλούσιο μπουφέ από τον σεφ Αλέξανδρο Χαραλαμπόπουλο στο κοσμοπολίτικο περιβάλλον του Gourmet Restaurant Olive Garden (δείτε εδώ τα λαχταριστά του πιάτα) με τιμή 31€ ανά άτομο. Αναστάσιμο δείπνο ετοιμάζει και το Athens Plaza σε γιορτινή ατμόσφαιρα με σπιτική παραδοσιακή μαγειρίτσα, καρέ από αρνάκι γάλακτος με μυρωδικά, σάμαλι με παγωτό καϊμάκι και εκλεκτό κρασί στην τιμή των 32€ ανά άτομο, ενώ στο εστιατόριο Ζέφυρος ο αναστάσιμος μπουφές στήνεται από τις 22:00 το βράδυ και περιλαμβάνει εκτός από εκλεκτές πασχαλιάτικες λιχουδιές απεριόριστο κρασί (35€ ανά άτομο). Αν σας πιάσει μεσημεριανή λιγούρα, το Ψωμί και Αλάτι του Γιάννη Λουκάκου, θα παραμείνει ανοικτό την Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο από τις 13:30 μέχρι τις 17:00, σερβίροντας νηστίσιμες γεύσεις και ιδιαίτερο αναστάσιμο μενού με 25€ ανά άτομο, το οποίο θα περιλαμβάνει χοιρινό λαιμό σοτέ με πουρέ σελινόριζας, σαλάντα με παντζάρια και ξυνομυζήθρα και φυσικά μαγειρίτσα.

 Τα party των Παθών
 Την Μεγάλη Παρασκευή στο SIX DOGS στην Αβραμιώτου, ο Blend Mishkin ως Mr. Mention και ο BnC ως Bossy Ride από τη δισκογραφική της Cast a Blast θα παίζουν lectro dancehall, moombahton, trap hip hop και drum & bass στο My Boom Raise The Dead label night με ελεύθερη είσοδο. Το βράδυ της Ανάστασης, οι Pene & Lucas The Third αναλαμβάνουν τα decks του Pop Up στην πλατεία Νέας Σμύρνης με dance επιλογές, ενώ την ίδια στιγμή στο Ammos στον Άλιμο θα «παίζει» Psy trance party με καλεσμένους τους Bitkit (Βέλγιο), Ε-Mov (Ελλάδα) και Tropical Bleyage (Σερβία), από το δυναμικό του label Dacru Records (είσοδος 12€ μέχρι τη 01:30 και 15€ μετά). Αν θέλετε κάτι πιο χαλαρό, στο Gazaki Loft στην Τριπτολέμου θα έχει house party με τους Clubkid και Μyki & Afro με ελεύθερη είσοδο.

Διαβάστε περισσότερα στο: http://www.in2life.gr/delight/goingout/article/327150/pasha-sthn-athhna-protaseis-gia-osoys-emeinan-piso.html?apg=2
Πηγή: www.in2life.gr


 

Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Πασχαλινά παζάρια 2014: Οι καλύτερες διευθύνσεις

Πασχαλινά παζάρια 2014: Οι καλύτερες διευθύνσεις


 Είτε ψάχνετε λαμπάδες για τα βαφτιστήρια, είτε δωράκια για τους φίλους που θα σας φιλοξενήσουν στο εξοχικό τους το τετραήμερο του Πάσχα, είτε απλώς αφράτα τσουρέκια και μυρωδάτα κουλουράκια, τα bazaar που πλημμυρίζουν αυτές τις μέρες την πόλη το έχουν. Πρωτότυπα και παραδοσιακά, φιλανθρωπικά ή απλώς εορταστικά, με πολλή μουσική και πολλή καλή λογοτεχνία, ιδού εννέα από τα πιο ενδιαφέροντα πασχαλινά μπαζάρ της Αθήνας.

 Στη Στοά Κοραή από το ΚΕΘΕΑ Διάβαση
 Λαμπάδες, χειροποίητα δώρα και γλυκά, φτιαγμένα από τις δημιουργικές ομάδες του προγράμματος απεξάρτησης ΚΕΘΕΑ Διάβαση, μας περιμένουν στη Στοά Κοραή το Σάββατο 12/4 από τις 11.00 ως τις 21.00 και την Κυριακή 13 Απριλίου από τις 11.00 ως τις 19.00. Όλα τα έσοδα του μπαζάρ θα διατεθούν για τις ανάγκες του Προγράμματος, που παρέχει δωρεάν υπηρεσίες όπως ψυχική απεξάρτηση, ατομική και ομαδική συμβουλευτική σε νεαρούς ενήλικες άνω των 21 ετών που κάνουν πειραματική ή περιστασιακή χρήση και στα μέλη του οικογενειακού και φιλικού περιβάλλοντός τους.

 Πασχαλινό Meet Market στην Τεχνόπολη
 Περισσότεροι από 120 νέοι και παλιοί συμμετέχοντες, σχεδιαστές, καλλιτέχνες, συλλέκτες, παραγωγοί, μουσικοί με βινύλια, εραστές της φύσης με βιολογικά καλλυντικά, μάγειροι με τις χειροποίητες λιχουδιές τους, απλώνουν τους πάγκους τους μέσα και έξω από το κτίριο Μηχανουργείο της Τεχνόπολης, το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Απριλίου, από τις 13.00 το μεσημέρι και μετά. Με τις μουσικές τους αναλαμβάνουν να μας ξεσηκώσουν οι DJs του Meet Market, ενώ σε διάφορα σημεία της Τεχνόπολης θα μας περιμένουν κρυμμένα πασχαλινά αυγά, τα οποία θα αντιστοιχούν σε δώρα-έκπληξη. Η είσοδος είναι, όπως πάντα, δωρεάν.

Στο Ίδρυμα Πολιτισμού και Εκπαίδευσης Ανδρέας Λεντάκης
Χειροποίητες λαμπάδες, εξαιρετικής ποιότητας στην καλύτερη τιμή, καθώς και πασχαλινές δημιουργίες, ωραιότατα σπιτικά γλυκά του κουταλιού, κοσμήματα και βιβλία μας περιμένουν στο Ίδρυμα Ανδρέας Λεντάκης, στο 47 της οδού Αγίων Ασωμάτων, στον Κεραμεικό. Το bazaar, που διοργανώνεται εδώ για πρώτη φορά, θα λειτουργεί την Παρασκευή 11 Απριλίου από τις 16:00 ως τις 21:00, το Σάββατο 12 Απριλίου από τις 11.00 ως τις 18.00 και την Κυριακή 13 Απριλίου από τις 11.00 ως τις 18.00.

 Στην Πλατεία Κολωνακίου από το Ζωοφιλικό Σωματείο ΣΩ.ΖΩ.
 Πασχαλινά δώρα και λαμπάδες, αντικείμενα και βιβλία, παιχνίδια, γλυκά και φαγητά στρώνονται στους πάγκους οι οποίοι θα καταλάβουν την Πλατεία Κολωνακίου το Σάββατο 12 Απριλίου από τις 10.00 το πρωί ως τις 17.00 το απόγευμα, για τις ανάγκες του καθιερωμένου ετήσιου μπαζάρ του Ζωοφιλικού Σωματείου ΣΩ.ΖΩ. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για τους σκοπούς της οργάνωσης, που φροντίζει τα αδέσποτα ζωάκια στις αθηναϊκές γειτονιές.

Στο Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη
 Χειροποίητες λαμπάδες, πασχαλινά αυγά Ilias Lalaounis, αλλά και προσφορές στα είδη του πωλητηρίου για τα δωράκια σς, ισχύουν ως τις 17 Απριλίου στο Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη (Καλλισπέρη 12, Μακρυγιάννη). Στο πλαίσιο του bazaar, θα προσφέρονται σαρακοστιανοί μεζέδες και κρασί Κυρ Γιάννη. Το ωράριο λειτουργίας για αυτές τις μέρες έχει ως εξής: Παρασκευή και Σάββατο: 9.00 π.μ.-3.00 μ.μ., Κυριακή: 11.00 π.μ.-4.00 μ.μ., Μεγάλη Δευτέρα έως και Μεγάλη Πέμπτη: 9.00 π.μ.-5.00 μ.μ.

Στον Δήμο Πειραιά
 Πασχαλιάτικα δωράκια για τα βαφτιστήρια σας, χαριτωμένες λαμπάδες, αλλά και σπιτικά γλυκίσματα θα βρείτε στο πασχαλιάτικο παζάρι που φιλοξενείται στην Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά (Ελ. Βενιζέλου & Ζωσιμαδών 11, τηλ.: 210 4101930) έως τις 17 Απριλίου, καθημερινά 10.00 το πρωί με 20.00 το απόγευμα. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για τα συσσίτια που διοργανώνει ο Δήμος Πειραιά.

Στο Boo Café στου Ψυρρή
Χειροποίητα αξεσουάρ, σαπούνια, κεραμικά, ξυλόγλυπτα, κοσμήματα και άλλες εξαιρετικές ιδέες για τα πασχαλινά σας δωράκια, σας περιμένουν σε αυτό το συμπαθέστατο café-bar του Ψυρρή (στο 21 της οδού Σαρρή) που φιλοξενεί από τις 11 έως τις 15 Απριλίου και από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι τις 22.00 το βράδυ, ένα bazaar τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν σε φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Στο Ρομάντσο με… μεταχειρισμένα φωτογραφικά είδη
 Μπορεί να μην είναι «πασχαλινό», είναι όμως σίγουρα ένα πολύ ενδιαφέρον bazaar αν ψάχνετε δωράκια για φίλους που έχουν πάθος (ή βαφτιστήρια που θα μπορούσαν να το αποκτήσουν) για τη φωτογραφία. Συλλέκτες φωτογραφικών μηχανών, κυρίως αναλογικών αλλά και ψηφιακών, φακών καθώς και άλλων φωτογραφικών προϊόντων, συναντιούνται για ένα διήμερο στο Ρομάντσο (Αναξαγόρα 3-5, Γεράνι) κι εμείς χαζεύουμε μικρά και μεγαλύτερα τεχνολογικά θαύματα που μας κάνουν κλικ. Η είσοδος είναι, βέβαια, ελεύθερη, και οι ώρες λειτουργίας από τις 11.00 ως τις 20.00, το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Απριλίου.

 Στο «Ποιήματα κι Εγκλήματα» από τις Εκδόσεις Γαβριηλίδη
Μια που περάσαμε στα… εξειδικευμένα δωράκια, ορίστε κι ένα παζάρι που δεν θα σας προμηθεύσει με λαμπάδες, αλλά με ποίηση και λογοτεχνία. Οι Εκδόσεις Γαβριηλίδη, που φημίζονται για την αγάπη τους στην ποίηση και την αστυνομική λογοτεχνία, διαθέτουν αυτές τις μέρες τα βιβλία τους στη μισή τιμή –και μάλιστα στον πανέμορφο χώρο που έχουν στήσει στις παρυφές της Αγίας Ειρήνης, στο café-βιβλιοπωλείο Ποιήματα κι Εγκλήματα (Αγίας Ειρήνης 17, τηλ.: 210 3228839). Το bazaar διοργανώνεται το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Απριλίου, από τις 11.00 το πρωί μέχρι τις 18.00 το απόγευμα.

Διαβάστε περισσότερα στο: http://www.in2life.gr/indulgence/buy/article/326442/pashalina-pazaria-2014-oi-kalyteres-diefthynseis.html?apg=2
Πηγή: www.in2life.gr

Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

ΤΙ ΜΑΣ ΕΔΩΣΑΝ 10 ΣΠΟΥΔΑΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

ΤΙ ΜΑΣ ΕΔΩΣΑΝ 10 ΣΠΟΥΔΑΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ


Ποιος πολιτισμός γέννησε την σύγχρονη Ιατρική; Σε ποια γωνιά του κόσμου εμφανίστηκαν οι πρώτοι νόμοι; Ποιος λαός ανακάλυψε στην πραγματικότητα την τυπογραφία και ποιες κουλτούρες χάρηκαν πρώτες την απόλαυση μιας μπύρας και ενός λαχταριστού παγωτού; Από τις πιο γήινες απολαύσεις, μέχρι τις πιο προχωρημένες ιδέες της παγκόσμιας διανόησης, εντοπίζουμε τις σπουδαιότερες συμβολές 10 σημαντικών πολιτισμών της Ιστορίας, τις οποίες σήμερα θεωρούμε αυτονόητες.

*Οι Αρχαίοι Έλληνες
 Είναι δύσκολο να πρωτοξεχωρίσει κανείς τι πρόσφερε ο πολιτισμός που αποτελεί θεμέλιο λίθο της σύγχρονης Ευρώπης, αυτός της κλασικής Ελλάδας: Η φιλοσοφική σκέψη ξεκίνησε από τις ιδέες του Σωκράτη, του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη, το θέατρο γνώρισε την τέλεια μορφή του στην κλασική Αθήνα, τα Μαθηματικά «επινοήθηκαν» από τους ευφυείς εγκεφάλους του Ευκλείδη και του Πυθαγόρα, η αρχιτεκτονική, η γλυπτική και κάθε είδος τέχνης απογειώθηκαν χάρη στις τεχνοτροπίες και τους ρυθμούς των ελλήνων τεχνιτών και η μυθολογία θεωρείται ακόμη και σήμερα το πιο «πυκνό» δίκτυο μυθοπλασίας και επικής αφήγησης. Κι αυτά είναι λίγα μόνο από όσα χάρισε στον υπόλοιπο κόσμο η κλασική διανόηση.

 *Οι Αιγύπτιοι
 Ένας από τους παλαιότερους πολιτισμούς της αρχαίας Ιστορίας, καινοτόμησε επίσης σε πολλούς τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας. Αν όμως έπρεπε να εντοπίσουμε έναν κοινό παρονομαστή που «αγκαλιάζει» τα μεγαλύτερα επιτεύγματά τους, αυτός θα ήταν ο όρος «εφαρμοσμένη επιστήμη». Κι αυτό γιατί οι Αιγύπτιοι όχι μόνο ανέπτυξαν την Ιατρική, αλλά βρήκαν μεθόδους θεραπειών και πραγματοποίησαν τις πρώτες λεπτές εγχειρίσεις της ανθρωπότητας. Επιπλέον, χρησιμοποίησαν τις γνώσεις της Αστρονομίας και της παρατήρησης για να ρυθμίσουν τις καλλιέργειές τους και να αποφύγουν τις πλημμύρες του Νείλου, ενώ αξιοποίησαν μετρήσεις με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργήσουν τα τέλεια δομημένα αρχιτεκτονήματά τους, όπως οι Πυραμίδες, το μοναδικό από τα θαύματα του αρχαίου κόσμου που στέκει ακόμα ανάμεσά μας.

 *Οι Σουμέριοι
 Θα λέγαμε ότι το μεγαλύτερο επίτευγμα των Σουμέριων, που απολαμβάνουμε μέχρι σήμερα, είναι η μπύρα (συνταγή ζύμωσης με κριθάρι έχει εντοπιστεί σε σουμεριακό ποίημα του 6000π.Χ.!) αν δεν είχαν «επινοήσει» και κάτι ακόμη πιο διαδεδομένο: Τον… χρόνο. Συγκεκριμένα, οι Σουμέριοι χώρισαν το έτος σε δώδεκα περιόδους των 29-30 ημερών, ημερολόγιο σχεδόν πανομοιότυπο με το σύγχρονο Γρηγοριανό, ενώ γενικότερα ήταν οι δημιουργοί του αριθμολογικού συστήματος με βάση το 60 (ήτοι την μέτρηση του χρόνου σε μονάδες του 60, όπως τα σημερινά δευτερόλεπτα, λεπτά κ.ο.κ.).

 *Οι Φοίνικες
 Στο συγκεκριμένο φύλο της σημιτικής οικογένειας οφείλεται το γεγονός ότι μπορείτε αυτή τη στιγμή να διαβάζετε αυτές τις γραμμές: Οι Φοίνικες είναι οι δημιουργοί ενός εκ των πρώτων προχωρημένων συστημάτων γραφής, το περίφημο φοινικικό αλφάβητο που εμφανίζεται κατά την 2η χιλιετία π.Χ. Αυτό το αλφάβητο χρησιμοποίησαν ως βάση οι αρχαίοι Έλληνες για να δημιουργήσουν το δικό τους, που οι γλωσσολόγοι θεωρούν το πρώτο «πραγματικό» της Ιστορίας, δηλαδή το πρώτο που αντιστοίχησε ισότιμα τα φωνήεντα και τα σύμφωνα σε γραπτά σύμβολα. Με την σειρά του, το ελληνικό αλφάβητο έγινε βάση για το λατινικό, οι χαρακτήρες του οποίου χρησιμοποιούνται σήμερα σχεδόν σε ολόκληρο τον πλανήτη.

 *Οι Βαβυλώνιοι
Η «μυθολογία» του συγκεκριμένου πολιτισμού της Μεσοποταμίας εξαίρει την φιλοδοξία των ανθρώπων του, μέσα από τις αφηγήσεις για τους κρεμαστούς της κήπους, την επίγεια Εδέμ και τον Πύργο της Βαβέλ. Ωστόσο, ο σημαντικός αυτός πολιτισμός που ξεκίνησε την ανοδική του πορεία στις «μετοχές» της Ιστορίας κάπου στο 1800π.Χ. μας έδωσε και κάτι πολύ πιο χειροπιαστό: Το πρώτο συστηματικό «γράμμα του Νόμου». Συγκεκριμένα, ο έκτος βασιλιάς της Βαβυλώνας, ο Χαμουραμπί, δημιούργησε τον αρχαιότερο Κώδικα στην Ιστορία, που έλαβε το όνομά του. Ο Κώδικας του Χαμουραμπί περιγράφει νόμους, τιμωρίες στην περίπτωση παράβασής τους και ορισμό των αδικημάτων της κλοπής, της καταστροφής περιουσίας και της δολοφονίας, ενώ ρυθμίζει δραστηριότητες όπως η γεωργία, ο γάμος και τα δικαιώματα γυναικών, παιδιών και δούλων. Η στήλη ανακαλύφθηκε το 1901 στα Σούσα στο σημερινό Ιράν, ενώ θεωρείται πως αποτέλεσε βάση για μεταγενέστερα οργανωμένα νομικά συστήματα, όπως ο Μωσαϊκός Νόμος. Βασική του αρχή ήταν η αρχή της ανταπόδοσης των ίσων, ενώ ήταν γραμμένος σε μαύρη στήλη, αναρτημένη δημοσίως ώστε κανείς να μην έχει την δικαιολογία της άγνοιας – το ότι ελάχιστοι γνώριζαν εκείνη την εποχή ανάγνωση ήταν μάλλον για τον Χαμουραμπί, λεπτομέρεια. Επιπλέον, οι νόμοι δεν ήταν αυτό που θα λέγαμε «επιεικείς».
 Μερικοί από αυτούς προέβλεπαν τα εξής:
 -Αν κάποιος χτυπήσει κάποιον ανώτερης τάξης, τότε θα μαστιγώνεται δημοσίως εξήντα φορές με μαστίγιο από τρίχες βοδιού.
 -Αν ένας σκλάβος χτυπήσει κάποιον ελεύθερο άνθρωπο, θα του κόβεται το αυτί.
-Αν κάποιος επιχειρήσει να ληστέψει ένα σπίτι σπάζοντας τον τοίχο του και τελικά συλληφθεί, σαν τιμωρία θα χτιστεί μες στον τοίχο για να καλύψει την τρύπα που έκανε.
-Αν κάποιος κατηγορήσει κάποιον άλλο, αλλά δεν μπορεί να αποδείξει τις κατηγορίες, τότε θα θανατώνεται.


 *Οι Αρχαίοι Κινέζοι
Μπορεί ο δυτικός κόσμος να γιόρτασε την ανακάλυψη της τυπογραφίας το 1448μ.Χ., με την ευγενική χορηγία του Γουτεμβέργιου, αλλά μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, οι Κινέζοι απολάμβαναν την πολυτέλεια του τυπωμένου κειμένου πολλούς αιώνες παλιότερα, από την αρχαιότητα. Συγκεκριμένα, ο Κινέζικος πολιτισμός της 2ης χιλιετίας π.Χ. ανέπτυξε την ξυλογραφία, που σταδιακά οδήγησε στο πρώτο βιβλίο της ανθρωπότητας τον 10ο αιώνα π.Χ. Επιπλέον, στην Κίνα του 2ου αιώνα π.Χ. δημιουργήθηκε και το πρώτο χαρτί, που αντικατέστησε έκτοτε μόνιμα τις υπόλοιπες γραφικές και τυπωτικές ύλες. Δεν μπορούμε τέλος, να μην επισημάνουμε, την εφεύρεση της πυξίδας, που είναι επίσης κατόρθωμα made in China, αν και δεν την επινόησαν για ζητήματα πλοήγησης, παρά για να εναρμονίσουν τα σπίτια τους σύμφωνα με τις προσταγές άλλης μίας από τις μεγάλες «ανακαλύψεις» τους, του feng shui.

*Οι πολιτισμοί της κεντρικής Αμερικής
 Μάγιας, Ίνκας, Αζτέκοι και λοιπές φυλές της προκολομβιανής Αμερικής ανέπτυσσαν τους δικούς τους ιδιαίτερους πολιτισμούς, όσο οι υπόλοιπες ήπειροι του πλανήτη εξελίσσονταν σαν σε παράλληλο κόσμο. Έτσι, μπορεί λόγω γεωγραφικής θέσης να θεωρούμε πως οι πρωτομάστορες των επιστημών, της αστρονομίας, της κατασκευής πόλεων κ.ο.κ. ζούσαν στην Ευρώπη, αλλά στα μέρη των σημερινών κρατών της Βολιβίας, του Μεξικού και των γύρω από τα υψίπεδα των Άνδεων χωρών, οι ιθαγενείς πολιτισμοί έβαζαν τα δικά τους λιθαράκια σε κάθε τομέα. Συγκεκριμένα, από την αρχαιότητα μέχρι την έλευση των Ευρωπαίων, οι Ίνκας δημιούργησαν ένα θαυμαστά οργανωμένο δίκτυο πόλεων, οι Μάγιας επινόησαν το περίφημο διπλό τους ημερολόγιο και εναρμόνισαν την αρχιτεκτονική τους με τον ήλιο, ενώ οι Αζτέκοι πρωτοπόρησαν στην βοτανολογία, δημιουργώντας θεραπευτικούς συνδυασμούς φυσικών ουσιών – απλώς σας αναφέρουμε πως ένα από τα κορυφαία τους «γιατρικά» ονομαζόταν «chicolate». Άλλοι τομείς στους οποίους διέπρεψαν οι αυτόχθονες πολιτισμοί της κεντρικής Αμερικής είναι ο χορός (σε αυτούς οφείλονται δεκάδες είδη που χορεύονται ως σήμερα), το οργανωμένο σύστημα διακυβέρνησης, οι κατασκευές χωρίς μηχανές και μέταλλα και η ανακάλυψη του υλικού καουτσούκ, αιώνες πριν οι Ευρωπαίοι ασχοληθούν με τα ελαστικά υλικά.

*Οι Ρωμαίοι
 Άξιοι «μαθητές» των αρχαίων Ελλήνων, οι Ρωμαίοι καταπιάστηκαν με τα πάντα και φρόντισαν να πάνε τον πολιτισμό ένα βήμα παραπέρα: Συγκεκριμένα, διέπρεψαν στην οργάνωση των κοινωνικών δομών, διεκδικώντας τα παγκόσμια πρωτεία στις παροχές δημόσιας υγείας, ενώ τα περίφημα υδραγωγεία τους επέτρεψαν την λειτουργία δημόσιων τουαλετών, λουτρών και αποχέτευσης. Επιπλέον, οι Ρωμαίοι δημιούργησαν το πρώτο εκτεταμένο δίκτυο δρόμων για να συνδέσουν τους βασικούς κόμβους της τεράστιας αυτοκρατορίας τους: Μερικοί από τους δρόμους που χάραξαν, συνολικού μήκους άνω των 80.000 χιλιομέτρων, είναι σε χρήση μέχρι και σήμερα. Μάλιστα, τοποθέτησαν σταθμούς ταχυδρομείων ενδιάμεσα, στήνοντας το πρώτο ευρύ δίκτυο αλληλογραφίας και επικοινωνίας στην Ευρώπη.

*Οι Πέρσες
Ο Κύρος και οι απόγονοί του δεν είναι υπεύθυνοι μόνο για τους γνωστούς επεκτατικούς πολέμους που απείλησαν την Ευρώπη τον 5ο αιώνα π.Χ. Υπήρξαν επίσης μέλη ενός πολιτισμού που πόνταρε στο εμπόριο, με πρακτικές που συνιστούν την πρώτη εκτεταμένη μορφή αυτής της οικονομικής δραστηριότητας – για παράδειγμα ήταν οι πρώτοι που επινόησαν τα «χαρτονομίσματα» πέρα από τα μεταλλικά νομίσματα, χρησιμοποιώντας τα για ανταλλαγή προϊόντων. Ο Κύρος συνέταξε τον πρώτο Χάρτη ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώ επιχείρησε και την πρώτη αυτοδιοικητική διαίρεση κράτους στις λεγόμενες σατραπείες. Τέλος, θα ήταν ένα μικρό έγκλημα αν δεν δίναμε στους Πέρσες τα εύσημα για μία από τις μεγαλύτερες -ας μας επιτραπεί ο υποκειμενισμός της υπογλυκαιμίας μας- επινοήσεις του ανθρώπου, το παγωτό. Συγκεκριμένα, οι Πέρσες φρόντιζαν να δροσίζονται τις πιο θερμές ημέρες του έτους ως εξής: Έπαιρναν χιόνι, αποθηκευμένο σε ειδικά υπόγεια δωμάτια με χαμηλές θερμοκρασίες, έριχναν πάνω του συμπυκνωμένο χυμό από σταφύλια, πρόσθεταν φρούτα, σαφράν, ροδόνερο και άλλα γευστικά… toppings και απολάμβαναν υπεύθυνα.

Διαβάστε περισσότερα στο: http://www.in2life.gr/features/notes/article/325358/ti-mas-edosan-10-spoydaioi-politismoi-ths-istorias.html
Πηγή: www.in2life.gr