Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

ΠΩΣ ΝΑ ΨΥΧΟΛΟΓΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΓΥΡΩ ΣΑΣ...

ΠΩΣ ΝΑ ΨΥΧΟΛΟΓΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΓΥΡΩ ΣΑΣ...

Πόσες φορές δεν έχετε ευχηθεί να είχατε την μαγική δύναμη να διαβάζετε το μυαλό των άλλων; Όσο και αν δεν μπορούμε να αρνηθούμε ότι έχουμε πέσει κι εμείς σε αυτήν την παγίδα, οφείλουμε να υπενθυμίσουμε ότι μια από τις σοφότερες συμβουλές που έχουμε ακούσει ποτέ λέει να προσέχεις τι εύχεσαι. Δεν είμαστε καθόλου βέβαιοι ότι θα θέλαμε να ξέρουμε τι ακριβώς σκέφτεται ο (εκάστοτε) άλλος για εμάς. Τώρα που το ξεκαθαρίσαμε αυτό, και έχοντας την επίγνωση ότι, ευτυχώς, ποτέ δεν θα μπορέσουμε να μάθουμε τι ακριβώς σκέφτονται οι άλλοι μπορούμε να προχωρήσουμε σε μερικούς ασφαλείς τρόπους να «μαντεύετε» την σκέψη των γύρω σας, διαβάζοντας τη γλώσσα του σώματος –η οποία λέει πολλά, και ελέγχεται δύσκολα, ακόμα και από αυτούς που ξέρουν να τη διαβάζουν.


Η στάση του σώματος: Είναι το πρώτο πράγμα που παρατηρούμε στον συνομιλητή μας, και αυτό που λέει περισσότερα για τη διάθεση και τα συναισθήματά του. Κάποιος που «απλώνεται» στον χώρο, τεντώνει τα πόδια προς τα μπροστά ενώ κάθεται, ή/και σταυρώνει τα χέρια πίσω από το κεφάλι θέλει να τραβήξει την προσοχή επάνω του, ενώ ταυτόχρονα νιώθει άνετα στο περιβάλλον όπου βρίσκεται, και ίσως εκδηλώνει ένα σημάδι έπαρσης. Αν «κουλουριάζεται» στη θέση του, ανεβάζει τα πόδια στην πολυθρόνα και τα αγκαλιάζει με τα χέρια ενώ μιλάτε, δείχνει ότι έχει οικειότητα και νιώθει ζεστά μαζί σας –και ενδεχομένως σας φλερτάρει υποσυνείδητα, αν είναι γυναίκα. Τέλος, κάποιος που γέρνει το πάνω μέρος του σώματός του προς το μέρος σας την ώρα που μιλάτε (ενώ είστε βέβαιοι ότι δεν φταίει το ότι δεν σας ακούει) εκδηλώνει ενδιαφέρον –σύμφωνα με τους ειδικούς της γλώσσας του σώματος αυτή η υποσυνείδητη κίνηση εκφράζει την παρόρμηση να αγκαλιάσουμε τον άλλον.  

 
Τα χέρια: Λένε επίσης πολλά για τη διάθεση και τα συναισθήματά μας. Χέρια σταυρωμένα στο στήθος δείχνουν επιφυλακτικότητα, ενίοτε συγκαλυμμένο θυμό και γενικότερα αμυντική στάση. Τα δάχτυλα «κρυμμένα» στο εσωτερικό της παλάμης (σαν χαλαρή γροθιά) δείχνουν ότι ο συνομιλητής σας δεν αισθάνεται άνετα –μπορεί, όμως, αυτό να είναι και σημάδι άγχους, και να μην εκφράζει απαραίτητα επιφυλακτικότητα απέναντί σας. Αντιθέτως, οι ανοιχτές παλάμες (είτε ακουμπούν π.χ. σε ένα τραπέζι, είτε ο συνομιλητής σας είναι όρθιος, με τα χέρια του χαλαρά στο πλάι του σώματος) δείχνουν θετική προδιάθεση απέναντί σας και ειλικρίνεια.

Η χροιά της φωνής: Είναι το πρώτο σημάδι από το οποίο καταλαβαίνουμε, συνήθως υποσυνείδητα, την ερωτική έλξη. Παρατηρήστε πώς αλλάζει η δική σας φωνή όταν μιλάτε σε κάποιον που σας έλκει ερωτικά (είτε θέλετε να το κρύψετε είτε όχι): οι ανδρικές φωνές συνήθως «βαθαίνουν» ανεπαίσθητα, οι γυναικείες κατά κανόνα χαμηλώνουν. Άλλος εύκολος τρόπος να καταλάβετε τη διαφορά, είναι να προσέξετε πώς αλλάζει η χροιά της φωνής του συνομιλητή σας όταν μιλά σε εσάς και όταν απευθύνεται σε κάποιον άλλο.

Ο «καθρέφτης»: Είναι ο χρυσός κανόνας της γλώσσας του σώματος, το πιο εύκολο σημάδι για να καταλάβετε, και το πιο δύσκολο να ελέγξετε –οι προσπάθειες στέφονται συνήθως με τραγελαφικά αποτελέσματα, του τύπου αντιγράφετε τις κινήσεις κάποιου, και τη στιγμή που το αντιλαμβάνεστε σταματάτε την κίνηση στη μέση για να μη «φανεί», πράγμα που την κάνει ακόμα πιο αντιληπτή. Ο «καθρέφτης» λοιπόν λέει ότι όταν έχουμε απέναντί μας κάποιον για τον οποίο ενδιαφερόμαστε/ θαυμάζουμε/ θέλουμε να γοητεύσουμε, υποσυνείδητα αντιγράφουμε τις κινήσεις του: Υιοθετούμε την ίδια στάση σώματος, πίνουμε από το ποτήρι μας την ώρα που κάνει κι εκείνος το ίδιο, και πάει λέγοντας.

Η απόσταση: Προφανές, αλλά θα το αναφέρουμε παρ’ όλα αυτά. Κάποιος που προσπαθεί να δημιουργήσει απόσταση μεταξύ σας ενώ μιλάτε (για παράδειγμα, τοποθετεί ένα αντικείμενο, όπως το ποτήρι του ή την τσάντα του, ανάμεσά σας ενώ κάθεστε δίπλα δίπλα, ή απλώς επιλέγει να καθίσει ή να σταθεί σε απόσταση ανεπαίσθητα μεγαλύτερη του κανονικού) δεν εκφράζει αυτό που θα λέγαμε θετικά συναισθήματα προς το άτομό σας. Αντιθέτως, αν βρίσκεστε σε κανονική απόσταση και «απλώνεται» προς τη μεριά σας (τεντώνοντας π.χ. το πόδι ή το χέρι του προς το μέρος σας) προσπαθεί να σας πλησιάσει –μεταφορικά, ή ίσως και κυριολεκτικά.

Τα γόνατα: Ίσως το λιγότερο προφανές στοιχείο της γλώσσας του σώματος, τα γόνατα που είναι στραμμένα προς το μέρος σας όταν ο συνομιλητής σας κάθεται (ακόμα και αν το σώμα του δεν είναι στραμμένο προς εσάς, σε μια καρέκλα απέναντί σας για παράδειγμα) δείχνουν ενδιαφέρον και προσοχή σε αυτά που λέτε.

Τα μάτια: Πέρα από το ότι μπορείτε να καταλάβετε πολλά μόνο από το βλέμμα κάποιου όταν σας κοιτάζει (όσο και αν δεν το πιστεύετε, το ένστικτό μας συνήθως είναι αλάνθαστο) υπάρχουν και μερικά συγκεκριμένα σημάδια των ματιών που εμπίπτουν στους κανόνες της γλώσσας του σώματος. Παρατηρήστε, για παράδειγμα, αν ο συνομιλητής σας ανοιγοκλείνει τα μάτια του αρκετά (βλέπε λίγο περισσότερο από το κανονικό) ενώ μιλάτε: Αυτό συμβαίνει γιατί, όταν κοιτάζουμε κάποιον που μας έλκει ερωτικά, οι κόρες των ματιών μας διαστέλλονται, και το «πετάρισμα» των βλεφάρων είναι η φυσική αντίδραση του οργανισμού μας σε αυτό.
 
ΠΗΓΗ : IN2LIFE

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

7 ΑΠΟΛΑΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΦΘΗΝΕΣ

7 ΑΠΟΛΑΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΦΘΗΝΕΣ


Τι χρειαζόταν για να επικρατήσει η κοινή λογική στην διαμόρφωση τιμών στην αγορά της Ελλάδας; Απ’ ό,τι φαίνεται, μια τεράστια κρίση, η οποία βάζει μυαλό σε διάφορους κλάδους της πιάτσας – και ακόμη υπάρχει αρκετός δρόμος για να επικρατήσει ισορροπία μεταξύ της αγοραστικής μας δύναμης και της «λυπητερής» που καλούμστε να πληρώσουμε. Χαιρετίζουμε, πάντως, τις ενδείξεις εκλογίκευσης των τιμολογιακών πολιτικών, συγκεντρώνοντας επτά κατηγορίες προϊόντων και υπηρεσιών που το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει πολύ πιο προσιτά στον μέσο καταναλωτή.

 *Τα ποτά και οι καφέδες
 Θυμάστε τότε που η ποιότητα και το class ενός μαγαζιού ήταν άμεσα συναρτώμενα από το ύψος της τιμής των κοκτέιλ και των ποτών; Τότε που μία ρημαδοβότκα (αμφιβόλου καθαρότητας και τότε, για να σας προλάβουμε) δεν έπεφτε κάτω από τα 8€ και ένα κοκτέιλ κάτω από διψήφια τιμή; Μπορεί να υπάρχουν ακόμη τέτοια δείγματα εκμετάλλευσης, αλλά ευτυχώς, τα τελευταία χρόνια είδαμε τις πιο καυτές πιάτσες της πόλης να ξεφυτρώνουν εκεί που υπάρχουν φτηνά μπαράκια, τα οποία διατηρούν τα ποτά σε έναν μέσο όρο των 5€ - ορισμένα εξ αυτών, ακόμη και τα κοκτέιλ, χωρίς καν να είναι happy hour. Δείτε εδώ τις διευθύνσεις στις οποίες εντοπίσαμε φθηνά ποτά και εδώ τα café που σερβίρουν φρέντο έως 2 ευρώ.

 *Τα αεροπορικά εισιτήρια
 Κι εκεί που είχαμε απελπιστεί με την φορολογική πολιτική του Ελευθέριος Βενιζέλος που είχε διώξει όλες τις low cost (και όχι μόνο) αεροπορικές εταιρίες από την «αγκαλιά» του, έσκασε φέτος η είδηση της άφιξης της Ryanair στην Αθήνα. Και πλέον, από 1η Απριλίου, θα έχουμε την δυνατότητα να πεταχτούμε ως το Λονδίνο ή το Μιλάνο με 10€ και να κάνουμε την διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη… Παγκράτι-Κολιάτσου. Και όχι μόνο αυτό: Η κίνηση της συγκεκριμένης εταιρίας ανακίνησε τον ανταγωνισμό και ώθησε κι άλλες εταιρίες να επιστρέψουν στο «Ελ.Βενιζέλος» - από το καλοκαίρι η κίνηση στο αεροδρόμιο θα αυξηθεί στο πολλαπλάσιο, με πολλές ακόμη low cost να κάνουν προσφορές. Μάλιστα, ακόμη και η Aegean έχει προχωρήσει σε θέσπιση θέσεων με μειωμένο κόστος – για παράδειγμα μπορείτε πλέον να επιλέξετε τις θέσεις “go light” χωρίς αποσκευή παρά μόνο με χειραποσκευή, με χαμηλότερο κόστος.

 *Οι συνεδρίες spa και μασάζ
 Αν σας ρωτούσαμε πέντε χρόνια νωρίτερα τι ποσό θα υπολογίζατε πως πρέπει να δώσετε για μια συνεδρία χαλαρωτικού μασάζ, σίγουρα η απάντηση θα είχε τουλάχιστον τρία ψηφία. Σήμερα, η απάντηση μπορεί να έχει… ως και ένα: Τα ινστιτούτα αισθητικής και τα κέντρα περιποίησης, spa και μασάζ πραγματοποιούν προσφορές που, μέσω των deal sites φτάνουν τα 5€ για συνεδρίες 45 λεπτών. Antistress, χαλαρωτικό, ινδικό, σουηδικό μασάζ, σοκολατοθεραπεία, ειδικές θεραπείες και άλλα… ωραία και αρωματικά, είναι πλέον διαθέσιμα σε τιμές κρίσης – ρίξτε μια ματιά στην ειδική κατηγορία του Tsibato.gr που συγκεντρώνει ανάλογες προσφορές.

 *Οι συνδρομές γυμναστηρίου
 Περίπου στο μισό έχουν πέσει οι τιμές των ετήσιων συνδρομών στα περισσότερα γυμναστήρια, με την νέα πραγματικότητα να καθιστά δυνατή την εύρεση προσφορών όπως 100 ευρώ τον χρόνο, τιμή που μέχρι πρότινος θα θεωρούταν αδιανόητη. Διαβάστε στο σχετικό ρεπορτάζ του in2life δέκα ενδεικτικά πακέτα σε γνωστά αθηναϊκά γυμναστήρια και χτίστε σώμα… (σχεδόν) τζάμπα.

 *Τα ακριβά χόμπι
Αντικειμενικά, παραμένουν ακριβά. Ωστόσο, οι τιμές τους έχουν πέσει αισθητά, έτσι ώστε να μην αποτελούν άπιαστο όνειρο για όσους θέλουν να διαθέσουν το υστέρημά τους για κάτι εξεζητημένο. Μιλάμε για χόμπι και δραστηριότητες όπως η ιππασία, το γκολφ, η ιστιοπλοΐα και η ενοικίαση σκάφους για τις διακοπές σας – σκεφτείτε πως οι ιππικοί όμιλοι έχουν ήδη θεσπίσει εκπτωτικά πακέτα, ενώ για μια πρώτη γνωριμία με το κάθε άθλημα, μπορείτε να βρείτε οικονομικότατες προσφορές σε sites εμπειριών, όπως το Days4U και το Baladeur σε τιμές από 15€. Διαβάστε περισσότερα για τα «ακριβά χόμπι» σε παλαιότερο δημοσίευμα του In2life.

 *Γκουρμέ κουζίνα
 Ακούτε για αστέρια Michelin και περίεργα υλικά, για διακεκριμένους σεφ και ακριβοθώρητη θέα, και εύλογα θεωρείτε πως για ένα ημιχορταστικό δείπνο θα χρειαστεί να πληρώσετε ένα μηνιάτικο κατ’ άτομο. Κι όμως, η γκουρμέ κουζίνα έχει γίνει πλέον πολύ πιο προσιτή, και γνωστοί σεφ σε πολύ όμορφους χώρους φροντίζουν να μας χορτάσουν οικονομικά και εκλεπτυσμένα: Τα set menu μερικών από των πιο φημισμένων αθηναϊκών εστιατορίων ξεκινούν από τα 15€ κατ’ άτομο και μας προκαλούν για γαστρονομικές εμπειρίες όπως αυτές που επί παραδείγματι προσφέρουν οι σεφ στο «Αθήρι» του Μεταξουργείου, ο Βασίλαινας στον Πειραιά ή η Kuzina στο Θησείο. 

Διαβάστε περισσότερα στο: http://www.in2life.gr/delight/bonviveur/article/323726/7-apolafseis-poy-ehoyn-ginei-poly-pio-fthhnes.html
Πηγή: www.in2life.gr

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

50 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΧΕ Ο ΙΔΑΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

50  ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΧΕ Ο ΙΔΑΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ


Έστω ότι γινόταν εκείνο το παραμυθένιο θαύμα και σκοντάφτατε πάνω σε ένα λυχνάρι όπου περίμενε κονσερβοποιημένο και άεργο το τζίνι. Και επειδή ήταν κλεισμένο εκεί για πολύ καιρό, είχε την διάθεση να σας ανταμείψει όχι με μία, ούτε καν με τρεις, αλλά με πενήντα ολόκληρες ευχές. Ποιες θα ήταν αυτές;
 Με μια πενηντάδα αλλαγές σίγουρα θα μπορούσατε να κάνετε τον κόσμο – όχι μόνο τον δικό σας, αλλά ολόκληρο τον πλανήτη – ένα καλύτερο μέρος. Εμείς, έχοντας πάντα το νου μας στα πόδια μας, μην τυχόν προσπεράσουμε κανένα ξέμπαρκο λυχνάρι, κάνουμε την αρχή με τα δικά μας πενήντα πράγματα που θα θέλαμε να έχει (ή να μην έχει) ο ιδανικός μας κόσμος. Συμπληρώστε κι εσείς με τις δικές σας ιδέες σχολιάζοντας κάτω από το δημοσίευμα.

Ο ιδανικός κόσμος…:
 Θα έχει free wifi παντού – ακόμη περιμένουμε, Αντώνη.
 Θα έχει σοκολάτες με 1 θερμίδα και πολλές βιταμίνες – γιατί δηλαδή να υπάρχουν μόνο αναψυκτικά light;
Θα έχει δέντρα σε κάθε γειτονιά. Και πάρκα στην άκρη κάθε δρόμου.
Θα έχει μόνο χαμογελαστούς ανθρώπους και μηδενική γκρίνια.
 Δεν θα περιλαμβάνει δουλειά τις Παρασκευές , ή έστω τις Δευτέρες. Πάμε στοίχημα ότι όλοι θα πηγαίνουμε λίγο έως πολύ πιο χαρούμενοι στις δουλειές μας.
Δεν θα έχει ζυγαριές – ούτε δίαιτες: Τα περιττά κιλά θα αποβάλλονται μόνα τους από το σώμα μας, κατά βούληση.
Θα έχει δωρεάν αερομεταφορές προς οποιονδήποτε προορισμό – ή έστω, με ένα ενιαίο εισιτήριο των 1,40€ θα μπορούμε να ταξιδεύουμε με μετρό, λεωφορείο και αεροπλάνο.
 Θα έχει επιτέλους επινοηθεί η τηλεμεταφορά – ξυπνάς στις 9.29 στο κρεβάτι σου, 9.30 είσαι στο γραφείο σου, χωρίς να μεσολαβήσει η κίνηση στην Κηφισίας.
Θα έχει ίσα δικαιώματα για όλους και οι διακρίσεις με βάση την καταγωγή, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, το φύλο, θα είναι ένα κακό «αστείο», όπως είναι για την σημερινή εποχή τα μεσαιωνικά βασανιστήρια.
 Δεν θα είναι χωρισμένος σε τρίτο και πρώτο κόσμο.
 Θα διαθέτει σχολεία που δεν θα προάγουν την παπαγαλία και την ξερή γνώση και δεν θα κάνουν τους μαθητές να βαριούνται οικτρά.
 Θα έχει πισίνα σε κάθε ταράτσα και τιρκουάζ παραλία σε κάθε πόλη.
Θα έχει ανθισμένα λουλούδια και ευωδιαστά ανθάκια στα δέντρα όλη τη χρονιά.
 Θα είναι γεμάτος ποδηλατόδρομους και πεζόδρομους.
Δεν θα έχει άστεγους, ούτε θα είναι γεμάτος αδέσποτα (και ανθρώπους που παίρνουν κατοικίδια και τα αφήνουν στον δρόμο μετά από λίγο καιρό).
Δεν θα έχει στρατόπεδα «υποδοχής» μεταναστών και σβάστικες στους τοίχους.
Οι κόρνες θα λάμπουν διά της σιωπής και της απουσίας τους.
 Το ξυπνητήρι θα έχει ποινικοποιηθεί - η ημέρα θα ξεκινά από τη στιγμή που ο οργανισμός σου αποφασίζει μόνος του πως είναι έτοιμος να ξυπνήσει.
Κάθε σπίτι θα έχει ένα ρομπότ που κάνει όλες τις δουλειές του σπιτιού
Θα υπάρχουν πεζόδρομοι με κυλιόμενους διαδρόμους, για να φτάνεις ξεκούραστος όπου θέλεις – φανταστείτε την Ερμού με έναν μακρύ διάδρομο αεροδρομίου.
Θα θεωρείται αυτονόητο πως το φλερτ είναι δικαίωμα, ακόμη και όταν είσαι σε σχέση.
Δεν θα υπάρχουν λαϊκίστικα δελτία ειδήσεων ή παράθυρα με «έγκυρους σχολιαστές της επικαιρότητες» κάθε απόγευμα.
Θα έχει κατοίκους που ενδιαφέρονται για τις γειτονιές τους και θα τις κάνουν ομορφότερες.
 Δεν θα έχει δρόμους στους οποίους θα φοβάσαι να περπατήσεις το βράδυ.
Θα υπάρχει επιτέλους διαχωρισμός πολιτείας και εκκλησίας.
 Το μπρόκολο θα έχει γεύση cheesecake και το κουνουπίδι γεύση καραμέλας.
Θα υπάρχει η δυνατότητα του «mute» όταν δεν αντέχεις τον συνομιλητή σου
Θα έχει δωρεάν εισιτήριο στα θέατρα για όλους - κάπως σαν την αρχαία Ελλάδα
 Θα υπάρχει σεβασμός στις πολλές και διαφορετικές κουλτούρες, που κάνουν τον κόσμο ένα πιο ενδιαφέρον μέρος για να ζεις.
 Θα έχει "ανάποδα" τη σειρά με τη δουλειά και τη σύνταξη. Εκεί γύρω στα 22 που τελειώνεις τις σπουδές, λαμβάνεις για 10 χρόνια ένα μηνιαίο επίδομα που σου επιτρέπει να γυρίσεις τον κόσμο και να αποκτήσεις εμπειρίες. Μετά ξεκινάς να δουλεύεις.
Θα έχει σιντριβάνια σοκολάτας στις πλατείες και πέτρινα βρυσάκια που αναβλύζουν καλό κρασί στα πάρκα.
Θα επιτρέπει στον καθένα να έχει τόσο ελεύθερο χρόνο όσο χρειάζεται για να βλέπει όλους του τους φίλους όσο συχνά θέλει.
Θα έχει πάντα ήλιο και θερμοκρασίες που κυμαίνονται στους 20-30 βαθμούς Κελσίου. Ούτε μείον τους χειμώνες, ούτε σαραντάρια το καλοκαίρι – πάντα έναν βολικότατο μέσο όρο.
 Οι γιατροί θα παρακαλούν τον κόσμο να βάλει στη διατροφή του τα τηγανητά, γιατί θα είναι τα πιο υγιεινά τρόφιμα.
Θα έχει ανακαλυφθεί αποτελεσματική θεραπεία σε κάθε ανίατη έως σήμερα ασθένεια – όχι περισσότερα «βήματα προς την θεραπεία που υπόσχεται νέα πειραματική έρευνα» αλλά οριστική λύση.
 Θα ασκείται ποινική δίωξη σε εκείνους που σε καλούν συνεχώς επειδή χρωστάς σε τράπεζες/κάρτες/ασφάλεια.
Θα προσφέρονται δωρεάν cocktails σε επιλεγμένα μαγαζιά της πόλης τρεις φορές την εβδομάδα.
 Θα υπάρχει λιγότερη μιζέρια στον κόσμο και οι καλές ειδήσεις θα υπερτερούν των κακών.
Θα παίρνουμε αύξηση στη δουλειά κάθε δεύτερο μήνα. Ανεξαρτήτως κρίσης.
Όσοι παρκάρουν πάνω σε πεζοδρόμια/κλείνουν εισόδους/ θέσεις πρόσβασης για ΑΜΕΑ θα είναι δακτειλοδεικτούμενοι και θα τιμωρούνται πάραυτα.
Θα υπάρχει δωρεάν υγειονομική περίθαλψη για όλους.
 Δεν θα υπάρχει καθόλου γραφειοκρατία και οι δημόσιες υπηρεσίες θα έχουν μέσο όρο αναμονής λιγότερο από 3 λεπτά.
Θα έχει και μερικά προβλήματα, για να μην καταλήξουμε όλοι αυτοκτονημένοι από την πολλή ευτυχία. Αν το καλοσκεφτείτε, το σκανδιναβικό μοντέλο κοντεύει να ευθύνεται για τόσους θανάτους όσους και η έλλειψη νερού στην υποσαχάρια Αφρική.

Διαβάστε περισσότερα στο: http://www.in2life.gr/features/notes/article/323727/50-pragmata-poy-tha-eihe-o-idanikos-kosmos.html?apg=6
Πηγή: www.in2life.gr







Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΤΕ ΤΗ ΓΚΡΙΝΙΑ ..

ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΤΕ ΤΗ ΓΚΡΙΝΙΑ...



Συμβαίνει και… στις καλύτερες οικογένειες. Ο παράγοντας «γκρίνια» συσσωρεύεται ολοένα και περισσότερο στις καθημερινές μας σχέσεις με τους γύρω μας και εξαρτάται άμεσα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο καθένας στον προσωπικό και επαγγελματικό τομέα.

 Τι είναι λοιπόν αυτό που μας ωθεί στο να γκρινιάζουμε συνεχώς; Υπάρχουν άραγε άνθρωποι οι οποίοι είναι μόνιμα σε αυτήν τη κατάσταση;

 Η πηγή του κακού
 «Η γκρίνια είναι ένα από τα πιο συχνά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ζευγάρια και όχι μόνο. Όχι γιατί αποτελεί δομικό πρόβλημα, αλλά γιατί είναι η τροφή της σύγκρουσης, της αποστροφής και τέλος της απομάκρυνσης τους. Εκτός από τους ανθρώπους που η γκρίνια και το παράπονο αποτελούν κομμάτι της χαρακτηρολογίας τους, υπάρχουν και οι περιπτώσεις που η γκρίνια προκύπτει από συνεχιζόμενη πίεση εξωτερικών παραγόντων», αναφέρει σχετικά η κ. Λήδα Ράγγα, Ψυχολόγος - Συνθετική Ψυχοθεραπεύτρια, τονίζοντας ότι η καθημερινότητα και οι ευθύνες είναι δύο πράγματα τα οποία μας εξοντώνουν.

 «Μια διαμάχη με την οικογένεια, με έναν συνάδελφο ή ακόμα και ο διπλανός οδηγός που μας έκοψε το δρόμο, είναι αρκετά για να εμφανιστεί η αρνητική διάθεση. Φυσικά ο χρόνος τρέχει και δεν προλαβαίνουμε να το εκφράσουμε, οπότε ‘στοιβάζεται’ και πριν το καταλάβουμε έρχεται και το επόμενο», προσθέτει.

Είναι γεγονός ότι η φύση έχει τους δικούς της νόμους και αντέχει συγκεκριμένη «δοσολογία» πίεσης, αναζητώντας την αποφόρτιση για να μπορέσει να επιβιώσει. Η αποφόρτιση αυτή συνήθως γίνεται μέσα από την έκφραση της δυσαρέσκειας στο πιο οικείο μας πρόσωπο με το οποίο ερχόμαστε πιο συχνά σε επαφή. Για παράδειγμα, όταν γυρνάμε σπίτι δυσαρεστημένοι από την δουλειά και δούμε ή ακούσουμε κάτι που δεν μας αρέσει, αυτό γίνεται η αφορμή, η ευκαιρία για να βγάλουμε την πίεση της ημέρας. Επομένως, από πολύ μικρά πράγματα ξεκινούν τα «γιατί», οι υπόδείξεις το πώς θα έπρεπε να είναι τα πράγματα σε σύγκριση με το πώς τα βρήκαμε και έτσι χωρίς να το καταλάβουμε καταλήγουμε να γκρινιάζουμε.

 «Όταν εκδηλώνουμε μια συμπεριφορά με αδικαιολόγητη ένταση, σύγχυση και δυσαρέσκεια για τον απέναντι, η συμπεριφορά αυτή μεταφράζεται αυτόματα ως επίθεση και κατηγορώ. Η φυσική αντίδραση, έχει ως συνέπεια τη ρήξη. Τα πάντα είναι αλυσιδωτά. Εκείνη την στιγμή το αποτέλεσμα είναι η απομάκρυνση του συντρόφου, φίλου, συγγενή και νιώθουμε αδικημένοι κι ότι δεν μας καταλαβαίνουν», εξηγεί η κ. Ράγγα.

 Συμβουλές… επιβίωσης και αντιμετώπισης
 Με ποιους τρόπους λοιπόν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την γκρίνια ενός στενού μας προσώπου, ώστε να μην μας επηρεάζει, αλλά παράλληλα να τον βοηθήσουμε, κιόλας; Σαφή απάντηση σε αυτό το ερώτημα δεν μπορούμε να δώσουμε. Όμως μπορούμε να προτείνουμε ορισμένες βασικές συμβουλές:

* Αξιολογήστε την σοβαρότητα της κατάστασης που αντιμετωπίζετε. Αξίζει να χαλάσετε την διάθεσή σας και κατά συνέπεια και του συντρόφου σας για κάτι που μπορεί να γίνει αργότερα ή ακόμα και την επόμενη ημέρα; Αν υπάρχει και άλλη δυνατότητα αναλογιστείτε την και αποφύγετε την σύγκρουση.
* Αν νιώθετε εκνευρισμένοι, προσπαθήστε να διαχωρίσετε προς τα πού πάνε τα «βέλη» του θύμου σας. Με ποιόν είστε θυμωμένοι και γιατί. Απαλλάξτε τους κοντινούς σας ανθρώπους από εκτοξευμένα βέλη που στην ουσία ανήκουν αλλού.
* Αν αντιληφθείτε ότι είστε εσείς ο δέκτης θυμού και γκρίνιας που ανήκει σε τρίτους, ρωτήστε τον συνομιλητή σας τι του συμβαίνει. Δείξτε κατανόηση και αποφύγετε μια κυνική αντιμετώπιση απλά γιατί στα δικά σας μάτια είναι ασήμαντος ο λόγος ξεσπάσματος. Για τον άλλο μπορεί την συγκεκριμένη στιγμή για τους συγκεκριμένους λόγους να είναι σημαντικό.
* Μιλήστε για αυτά που σας ενοχλούν. Συνήθως η γκρίνια και οι διαμάχες ξεκινάνε από πράγματα που κρατάμε μέσα μας πολύ καιρό.
* Εκφράστε επιθυμίες, "θέλω" και όχι παράπονα. Τα παράπονα ανήκουν σε παιδικές συμπεριφορές και κινδυνεύετε ο συνομιλητής μας να σας αντιμετωπίσει έτσι, με συνέπεια να εκνευριστείτε ακόμα περισσότερο. Αντιμετωπίζουμε την κατάσταση ως ενήλικες με σκοπό την κατανόηση και την επίλυση.
* Το σπίτι είναι σύμβολο θαλπωρής, ηρεμίας και αγάπης. Φροντίστε να το διατηρήσετε έτσι. Πάρτε μερικά λεπτά πριν μπείτε στο σπίτι για να αποφορτιστείτε από την ημέρα και επιλέξτε τι πρέπει να πάρετε μαζί σας.
* Αν ο/η σύντροφος, φίλος, γνωστός, συγγενής «γκρινιάζει» για εξωτερικούς παράγοντες, προσπαθήστε να δείξετε την κατανόησή σας και δοκιμάστε την μέθοδο του αποπροσανατολισμού. Μη δώσετε τεράστια χρονική διάρκεια στη συζήτηση γιατί μπορεί το θέμα να διογκωθεί περισσότερο από το φυσιολογικό. Ρωτήστε τι θα ήθελε να κάνετε για να ξεχαστεί και να αλλάξει διάθεση.

 Ως εδώ και μη παρέκει
Σε ποιο σημείο θα πρέπει να βάλουμε τα όριά μας, όσον αφορά την γκρίνια των άλλων; Πώς θα μπορέσουμε να προστατεύσουμε τον εαυτό μας από αυτήν;

«Συνήθως τα θέματα στα οποία εμφανίζεται η γκρίνια είναι σημάδια ελλιπούς επικοινωνίας και διευκρίνησης. Εμφανίζεται έντονα γιατί εκδηλώνονται απαιτήσεις αλλαγής συμπεριφοράς, που ο άλλος δεν είναι σε θέση να εκπληρώσει», απαντά σχετικά η κ. Ράγγα και καταλήγει: «Τα όρια του κάθε ανθρώπου διαφέρουν και πρέπει να αναλογιστεί ο καθένας προσωπικά μέχρι που μπορεί να φτάσει. Τα όρια δηλώνουν αυτοσεβασμό και αυτοπροστασία και είναι απαραίτητα σε κάθε ανθρώπινη σχέση. Είναι σημαντικό και έχουμε χρέος προς τον εαυτό μας και τους άλλους να δηλώνουμε σύντομα το πόσο αντέχουμε και όχι ‘κατόπιν εορτής’ . Οριοθετημένες σχέσεις αποτελούν και τις πιο υγιείς σχέσεις. Όπου δεν υπάρχουν σύνορα υπάρχει και ‘πόλεμος’»

Διαβάστε περισσότερα στο: http://www.in2life.gr/everyday/modernlife/article/323697/pos-na-antimetopisete-thn-gkrinia.html?apg=2
Πηγή: www.in2life.gr

Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ...

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ...



Οι περισσότεροι άντρες έχουν σκεφτεί πολλές φορές ότι δεν θα καταλάβουν ποτέ τους τις γυναίκες...
Ως φαίνεται, έχουν δίκιο: μία νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι το ένστικτό τους δεν τους βοηθάει καθόλου.

Επιστήμονες από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο LWL, στο Μπόχουμ της Γερμανίας, διαπίστωσαν ότι οι άνδρες που κοιτάζουν φωτογραφίες ανθρώπινων ματιών ενστικτωδώς μαντεύουν καλύτερα την ψυχική διάθεση του ατόμου που απεικονίζεται όταν αυτό είναι άντρας.

Όπως γράφουν στην επιθεώρηση «PLoS One», στη μελέτη τους συμμετείχαν 22 άνδρες – όλοι ανύπαντροι και ηλικίας 21 έως 52 ετών.

Οι εθελοντές κοιτούσαν φωτογραφίες ματιών, εν όσω υποβάλλονταν σε λειτουργική μαγνητική τομογραφία (fMRI) εγκεφάλου.
Οι μισές από τις φωτογραφίες απεικόνιζαν γυναικεία μάτια και οι άλλες μισές ανδρικά, ενώ κάθε μία εξέφραζε συναισθήματα θετικά, αρνητικά ή ουδέτερα.

Καθώς οι εθελοντές κοιτούσαν μία-μία τις φωτογραφίες, έπρεπε να διαλέγουν ανάμεσα σε δύο λέξεις που περιέγραφαν την ψυχική διάθεση των ματιών. Ωστόσο, δεν είχαν καμία πληροφορία εάν η φωτογραφία που έβλεπαν αφορούσε γυναίκα ή άντρα.
Όπως έδειξαν οι απαντήσεις τους, οι εθελοντές κατόρθωναν με πολύ μεγαλύτερη
ακρίβεια να διαισθάνονται την ψυχική διάθεση των ανδρικών ματιών παρά αυτή των γυναικών.


Επιπλέον, όταν κοιτούσαν τις φωτογραφίες των ανδρικών ματιών, η αμυγδαλή του εγκεφάλου τους (είναι μία δομή που συσχετίζεται με τα συναισθήματα) ενεργοποιόταν περισσότερο απ’ όσο όταν κοιτούσαν γυναικεία μάτια.

Το ίδιο συνέβαινε και με άλλες περιοχές του εγκεφάλου που σχετίζονται με τα συναισθήματα.

Επειδή στην επιστημονική κοινότητα είναι διάχυτη η αντίληψη ότι η συναισθηματική «ανάγνωση» του απέναντί μας γίνεται κυρίως με τα μάτια, τα νέα ευρήματα υποδηλώνουν ότι οι άντρες εκ φύσεως «διαβάζουν» καλύτερα τα ανδρικά συναισθήματα παρά τα γυναικεία.

Από τη στιγμή, λοιπόν, που εγγενώς δεν αντιλαμβάνονται τι αισθάνονται οι γυναίκες, είναι εξαιρετικά δύσκολο και να τις καταλάβουν, λένε οι ερευνητές.

Δεν είναι η πρώτη μελέτη που καταλήγει σε αυτό το συμπέρασμα. Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα είχαν ανακαλύψει προ καιρού ότι οι άνδρες έχουν την τάση να παρερμηνεύουν τα θετικά μηνύματα από τις γυναίκες, εκλαμβάνοντας συχνά τη φιλικότητά τους ως ερωτικό κάλεσμα.

πηγή : yahoo celebrity

Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΜΑΣ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΜΑΣ

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΜΑΣ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΜΑΣ


Δεν αφιερώνετε και πολύ χρόνο στην φροντίδα των δοντιών σας; Πάνω από τους μισούς Έλληνες δεν χρησιμοποιούν οδοντικό νήμα και μόνο 1 στους 5 βουρτσίζει τα δόντια του δύο φορές την ημέρα. Άρα δεν είστε μόνος.
Αλλά ίσως θα πρέπει να λάβετε υπόψιν σας ότι η φροντίδα των δοντιών και των ούλων, δεν σας προφυλάσσει μόνο απο την τερηδόνα και την κακή αναπνοή. Η καθαριότητα του στόματος είναι άμεσα συνδεδεμένη με την καλή γενική υγεία του οργανισμού.
Οι οδοντίατροι συνιστούν βούρτσισμα των δοντιών δύο φορές την ημέρα, χρήση νήματος τουλάχιστον μία φορά την ημέρα και προληπτικό έλεγχο τουλάχιστον μία φορά το χρόνο. Αν δεν ακούσετε τη συμβουλή τους, θα έχετε τερηδόνες στα δόντια σας σίγουρα, αλλά και 10 ακόμη καταστάσεις, κάποια από αυτά πιο συνηθισμένα και άλλα πιο σπάνια.

Ουλίτιδα και περιοδοντίτιδα

Τα ούλα σας δεν θα πρέπει να ματώνουν, ούτε να είναι πρησμένα και κόκκινα. Όσοι έχετε παρατηρήσει κάτι τέτοιο να ξέρετε οτι έχετε ουλίτιδα, δηλαδή φλεγμονή των ούλων, η οποία οφείλεται στα μικρόβια που υπάρχουν στα υπολείμματα τροφών και στην πέτρα που είναι προσκολλημένη στα δόντια σας.
Αν η κατάσταση αυτή δεν αντιμετωπιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί η φλεγμονή να προχωρήσει στο οστό που στηρίζει τις ρίζες των δοντιών και να το κάνει να απορροφηθεί, με αποτέλεσμα τη σταδιακή αύξηση της κινητικότητας και την απώλεια των δοντιών. Η φλεγμονή του στηρικτικού οστού των δοντιών ονομάζεται περιοδοντίτιδα.

Απώλεια των δοντιών

Σε απώλεια δοντιού μπορεί να οδηγήσει και η προχωρημένη τερηδόνα και η περιοδοντίτιδα.

Κακοσμία του στόματος

Η κακή αναπνοή ή "χαλίτωση", όπως ονομάζεται, μπορεί να έχει διάφορες αιτίες, αλλά στην πρώτη θέση είναι η κακή υγιεινή του στόματος και των δοντιών. Τα υπολείμματα τροφών που μένουν στο στόμα, αρχίζουν να αποσυντίθενται και να μυρίζουν. Όσο λιγότερο βουρτσίζετε, τόσο πιο πολλά μικρόβια αναπτύσσονται και προκαλούν δυσοσμία.
Επίσης κάποιοι άνθρωποι έχουν πιο βαθιές αυλακώσεις στην επιφάνεια της γλώσσας, οι οποίες βοηθούν στην κατακράτηση μικροβίων, τα οποία είναι υπεύθυνα για τη δυσοσμία. Αν έχετε τέτοιες βαθιές αύλακες στην γλώσσα, συνίσταται μετά το βούρτσισμα των δοντιών να καθαρίζετε και τη γλώσσα με ειδικά ξέστρα που μπορείτε να βρείτε στα φαρμακεία.

Γεροντική άνοια

Σε μία μελέτη που έγινε σε οίκους ευγηρίας στην Αμερική, βρέθηκε ότι μπορεί να υπάρχει σχέση μεταξύ της κακής στοματικής υγείας και της άνοιας. Οι ερευνητές παρακολούθησαν 5.468 ανθρώπους για 18 χρόνια και παρατήρησαν ότι, μεταξύ των ατόμων που ακόμη είχαν τα φυσικά τους δόντια, αυτοί που δήλωσαν ότι δεν βουρτσίζουν τα δόντια τους καθημερινά, είχαν 22% - 65% μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν άνοια, απο αυτούς που δήλωσαν οτι βουρτσίζουν 3 φορές την ημέρα.

Πνευμονία

Τα μικρόβια που υπάρχουν στο στόμα μας, συνεχώς τα εισπνέουμε και στους πνεύμονές μας. Αυτό για έναν υγιή άνθρωπο δεν είναι πρόβλημα. Σε έναν οργανισμό όμως με μειωμένο ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί να προκαλέσουν χάος. Μια μεγάλη μελέτη, έδειξε άμεση σχέση μεταξύ κακής στοματικής υγείας και ενδονοσοκομιακής πνευμονίας. Η βελτίωση της στοματικής υγιεινής είχε ως αποτέλεσμα την μείωση της εμφάνισης πνευμονίας κατά 40%.

Διαβήτης

Είναι γνωστό στους οδοντίατρους ότι οι ασθενείς με διαβήτη έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να νοσήσουν από περιοδοντίτιδα. Η σχέση των δύο όμως είναι αμφίδρομη. Η κακή στοματική υγεία είναι παράγοντας κινδύνου για την ανάπτυξη διαβήτη, κυρίως λόγω της ύπαρξης φλεγμονής. Κάποιες μελέτες δείχνουν ότι σε ασθενείς με διαβήτη και περιοδοντίτιδα, όταν επιτευχθεί σταθεροποίηση της τελευταίας, ελέγχεται καλύτερα και ο διαβήτης.

Χρόνια νεφρική ανεπάρκεια

Τα άτομα με περιοδοντική νόσο έχουν 4,5 φορές περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν χρόνια νεφρική ανεπάρκεια (ΧΝΑ). Αυτό καθιστά την κακή στοματική υγεία πιο ισχυρό προγνωστικό παράγοντα της ΧΝΑ από την υψηλή χοληστερόλη.

Καρδιακά νοσήματα

Πολλές μελέτες δείχνουν ότι μπορεί να υπάρχει σχέση μεταξύ της ουλίτιδας και περιοδοντίτιδας και των καρδιακών νοσημάτων, με κοινό χαρακτηριστικό την ύπαρξη φλεγμονής.
«Η βελτίωση της στοματικής υγείας πιθανόν μειώνει τον κίνδυνο στεφανιαίας νόσου», ήταν το συμπέρασμα μιας από τις μελέτες. «Η περιοδοντική νόσος, η οποία προκαλείται από τα παθογόνα βακτήρια του στόματος, μπορεί να συμπεριληφθεί ως ένας από τους πολλούς παράγοντες κινδύνου των καρδιακών νοσημάτων», κατέληξε μια άλλη μελέτη.

Επιπλοκές κύησης

Η ουλίτιδα προσβάλει το 60 – 75 % των εγκύων. Η κακή στοματική υγεία της εγκύου μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρο τοκετό και χαμηλό βάρος του νεογέννητου. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι υπάρχουν δύο πιθανοί μηχανισμοί για αυτό: η ύπαρξη φλεγμονής στο στόμα και τα παθογόνα βακτήρια που μπαίνοντας στην κυκλοφορία του αίματος από το στόμα μπορούν να προκαλέσουν φλεγμονή του πλακούντα.
Η ασφαλής περίοδος για οδοντιατρική θεραπεία κατά την εγκυμοσύνη είναι το 2ο τρίμηνο. Σε περίπτωση που σχεδιάζεται εγκυμοσύνη, θα πρέπει να γίνει μια προληπτική επίσκεψη στον οδοντίατρο.

Καρκίνος στόματος

Το κάπνισμα και η κατανάλωση αλκοόλ είναι οι ισχυρότεροι παράγοντες κινδύνου για τον καρκίνο του στόματος. Οι μελέτες επι του θέματος δείχνουν ότι η κακή στοματική υγιεινή σχετίζεται και με τον στοματικό καρκίνο, λόγω της σχέσης των δύο με τον ιό θηλωμάτων του ανθρώπου HPV, ο οποίος είναι υπεύθυνος για ένα μεγάλο ποσοστό καρκινωμάτων του στόματος.

Πηγές: American Academy of Periodontology; Clinical Calcium, 2012 Dental Update, 2010; South Asian Journal of Cancer, 2012; Cancer Prevention Research, 2013 Journal of Clinical Nursing, 2010; Ginekologia Polska, 2012; Dental Clinics of North America, 2013 Journal of General Internal Medicine, 2008; Current Opinion in Nephrology and Hypertension, 2010 American Journal of Kidney Disease, 2008; Journal of Periodontology, 2010 Annals of Periodontology, 1998; Diabetes Care, 2010; Diabetes and Metabolism Journal, 2012; Journal of Applied Oral Science, 2013 Annals of Periodontology, 2003; Journal of Periodontology, 2013 Internal and Emergency medicine, 2011; International Journal of Oral Science, 2012; Nursing Research, 2013 Journal of the American Geriatrics Society, 2012;

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΟΥΣΟΥΡΙΑ ΚΑΘΕ ΖΩΔΙΟΥ...

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ "ΚΟΥΣΟΥΡΙΑ"  ΚΑΘΕ ΖΩΔΙΟΥ...

Μη σας τύχει αφεντικό που έχει γεννηθεί Μάρτιο – θα σας «ταράξει» στις εντολές και τις κατσάδες. Μην βάλετε έναν Λέοντα μπροστά στον καθρέφτη – μπορεί να μείνει εκεί με τις ώρες, να θαυμάζει το είδωλό του. Μην ενθαρρύνετε Παρθένο να σας αφηγηθεί την ιστορία της ζωής του – εκτός κι αν ψάχνετε εναλλακτικές στο μέτρημα προβάτων πριν τον ύπνο.

 Αυτές και άλλες συμβουλές μας δίνουν τα αστέρια, που σύμφωνα με την αστρολογία έχουν επηρεάσει λίγο-πολύ τον χαρακτήρα κάθε ζωδίου. Παρακάτω, συγκεντρώνουμε τα χειρότερα ελαττώματα καθενός από τους δώδεκα εκπροσώπους του ζωδιακού κύκλου, είτε για να έχετε το νου σας, είτε για να βρίσκετε μια… βολική δικαιολογία κάθε φορά που κάποιος σας κατηγορεί για την αγχώδη προσωπικότητά σας: Δεν φταίτε εσείς, φταίει που γεννηθήκατε Αιγόκερως!

 Κριός
 Το κύριο ελάττωμα: Αυταρχικός Οι Κριοί θέλουν τα πάντα να γίνονται με τον δικό τους τρόπο, γι’ αυτό είτε θα τα κάνουν μόνα τους, είτε θα καταδυναστεύσουν όλους τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους, επιβάλλοντας την δική τους οπτική.
 Είναι επίσης: Ανυπόμονοι παρορμητικοί και μπορούν να γίνουν αρκετά συχνά απότομοι και αγενείς.

Ταύρος
 Το κύριο ελάττωμα: Επιρρεπής στις απολαύσεις Άφησε έναν Ταύρο μόνο σε ζαχαροπλαστείο και θα τον βρεις την επόμενη ημέρα δέκα κιλά βαρύτερο – αλλά και ευχαριστημένο. Κι ενώ ο Ταύρος ξέρει να χαίρεται τη ζωή, η απληστία του και η ανάγκη του να ικανοποιεί συνεχώς τις πέντε αισθήσεις του γυρνά συχνά εις βάρος του, καθώς παρουσιάζει την εικόνα ενός βαρύ, νωθρού ανθρώπου.
 Είναι επίσης: Πεισματάρης όσο δεν πάει, τόσο που δύσκολα μπορεί κανείς να του αλλάξει γνώμη.

Δίδυμοι
 Το κύριο ελάττωμα: Ασυνέπεια Εκ φύσεως… διχασμένη προσωπικότητα, οι Δίδυμοι δύσκολα κατασταλάζουν σε μια απόφαση και ακόμη πιο δύσκολα εμπνέουν εμπιστοσύνη, καθώς η αμφιταλάντευσή τους συνεπάγεται συνεπή… ασυνέπεια.
 Είναι επίσης: Περίεργοι και ολίγον… κουτσομπόληδες – αν σας πιάσει στο στόμα του Δίδυμος που ξέρει πολλά για εσάς, καταστραφήκατε!

Καρκίνος
 Το κύριο ελάττωμα: Υπερευαισθησία Ο Καρκίνος είναι το «μωρό» του ζωδιακού κύκλου, υπό την έννοια ότι πληγώνεται και πειράζεται με το παραμικρό και θέλει να… τρέξει στη μαμά του. Αυτό το χαρακτηριστικό του συνοδεύεται αναπόφευκτα και με έξτρα δόσεις εγωισμού.
 Είναι επίσης: Κυκλοθυμικός και απαιτητικός

 Λέων
 Το κύριο ελάττωμα: Ματαιοδοξία Ο Λέων διεκδικεί… τη μερίδα του λέοντος στον εγωκεντρισμό, τον οποίο εκφράζει με μια στάση ιδιαίτερα ματαιόδοξη και αυτάρεσκη, συνήθως περισσότερο από όσο πρέπει.
Είναι επίσης: Απαιτητικός αλλά και απερίσκεπτος – υπό την έννοια πως κοιτάζει την επιφάνεια στις σχέσεις του με τους άλλους και όχι την ουσία.

 Παρθένος
Το κύριο ελάττωμα: Η υποχονδρία του Ο Παρθένος αναζητά την τελειότητα αλλά με τρόπο που μπορεί να κάνει… κρόσια τα νεύρα του υπόλοιπου ζωδιακού κύκλου: Έχει νεύρωση με την καθαριότητα και την μέθοδο που πρέπει να ακολουθηθεί σε κάθε περίπτωση, με αποτέλεσμα κάθε άλλο παρά στην τελειότητα να φτάνει.
Είναι επίσης: Το «θύμα», καθώς συνεχώς αναζητά στήριγμα σε άλλον – ή συχνά και να είναι το στήριγμα κάποιου άλλου. Μπορεί ακόμη να γίνει αρκετά επικριτικός με τα ελαττώματα των άλλων.

 Ζυγός
 Το κύριο ελάττωμα: Η ανάγκη να εξαρτάται από άλλους Ο Ζυγός προσπαθεί, όπως υποδηλώνει και το όνομα του ζωδίου, να ισορροπήσει, αλλά δυστυχώς τα «βάρη» που κουβαλά δύσκολα του επιτρέπουν να τα καταφέρει. Κι αυτό γιατί η πλάστιγγα του Ζυγού γέρνει συνήθως προς τους άλλους και όχι προς τον εαυτό του: Θέλει να ικανοποιεί τους άλλους και να εμφανίζεται καλός σε αυτούς, με αποτέλεσμα να μην έχει… προσωπική ζωή και, τελικά, ισχυρή προσωπικότητα.
Είναι επίσης: Ψυχρός «υπολογιστής» και αρκετά συχνά σνομπ.

Σκορπιός
 Το κύριο ελάττωμα: Εκδικητικότητα Αν δώσεις σε έναν Σκορπιό το θάρρος, θα σου επιτεθεί με βάση τα αδύναμα σημεία σου και δεν θα το μετανιώσει καθόλου. Παρ’ ότι εμφανίζεται ως ντροπαλή φύση, έχει αρκετά επιθετικά ένστικτα, τα οποία του υπαγορεύουν να «στρέφει» το μαχαίρι στις πληγές των άλλων, με το πρόσχημα ότι τους βοηθά να γίνονται καλύτεροι.
Είναι επίσης: Ιδιαίτερα… πρόστυχοι στις κατ’ ιδίαν στιγμές τους και αλλεργικοί στην αλλαγή.

Τοξότης
 Το κύριο ελάττωμα: Επιφανειακότητα Ο τυπικός Τοξότης ενδιαφέρεται μόνο για τα αποτελέσματα και δεν μπαίνει ποτέ στον κόπο να ρωτήσει το «πώς» και το «γιατί». Αυτό συχνά πηγάζει από το αίσθημα ανωτερότητας που τον διακατέχει, κάτι που σπάνια ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Είναι επίσης: Υπερβολικός και φαφλατάς – μπορεί να βασίσει τις «μεγάλες ιδέες» του σε βαρύγδουπα επιχειρήματα, τα οποία όμως δεν έχει καν ιδέα αν αληθεύουν.

Αιγόκερως
 Το κύριο ελάττωμα: Η συνεχής ανησυχία του Αν συμβαίνει κάτι, ο Αιγόκερως ανησυχεί. Αν δεν συμβαίνει κάτι, ο Αιγόκερως ανησυχεί επειδή δεν συμβαίνει κάτι. Μάλιστα, φροντίζει να διαχέει την ανησυχία και το άγχος του, προσπαθώντας να παρασύρει και τους γύρω του στην καταστροφολογία και την γκρίνια.
Είναι επίσης: Αγνώμων – σε όποιο επίπεδο επιτυχίας κι αν φτάσει, ο Αιγόκερως δεν θα είναι ικανοποιημένος, δεν θα το γιορτάσει, και θα φροντίσει να συνεχίσει… να γκρινιάζει.

Υδροχόος
 Το κύριο ελάττωμα: Επιτήδευση Ο Υδροχόος θεωρεί τον εαυτό του ιδιαίτερα ξεχωριστό και διαφορετικό από το υπόλοιπο «κοπάδι», γι’ αυτό και προσπαθεί απεγνωσμένα να είναι εκκεντρικός και επαναστατικός. Με άλλα λόγια, επιδιώκει να νιώθει πως είναι κάτι το ιδιαίτερο.
 Είναι επίσης: Λάτρης της λογικής έναντι του συναισθήματος – ακόμη και στις ερωτικές του σχέσεις, κάτι που σημαίνει πως προσπαθεί να ερμηνεύσει με την λογική ακόμη και την αγάπη, γι’ αυτό και συχνά χάνει το νόημα.

 Ιχθύς
 Το κύριο ελάττωμα: Η χαώδης συμπεριφορά του Κάθε Ιχθύς που «σέβεται» το όνομα του ζωδίου του παρασύρεται από τα ρεύματα και κατευθύνεται… όπου τον πάει η θάλασσα. Γι’ αυτό και οι σκέψεις του είναι χαώδεις και σπάνια παίρνει νηφάλιες, λογικές αποφάσεις. Αυτό μάλιστα συχνά τον οδηγεί σε στάση αυτό-λύπησης, γεγονός που δύσκολα μπορεί να κάνει τους υπόλοιπους να τον εκτιμήσουν.
Είναι επίσης: Αδιάφορος – έχει αποδεχθεί πως η πραγματικότητά του διαφεντεύεται από τα παραπάνω ελαττώματα και δεν του καίγεται καρφάκι.

Διαβάστε περισσότερα στο: http://www.in2life.gr/delight/hobbies/article/323131/poia-einai-ta-koysoyria-kathe-zodioy.html
Πηγή: www.in2life.gr

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ ΑΝΟΙΞΗΣ : ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ ΤΙΣ

ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ ΑΝΟΙΞΗΣ : ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ ΤΙΣ


«Θα’ναι σα να μπαίνει άνοιξη, θα’ ναι αλλεργίας κατάνυξη», θα μπορούσαμε να τραγουδάμε αυτήν την περίοδο, παραφράζοντας το θρυλικό κομμάτι της Σοφίας Βόσσου. Είναι γεγονός, ότι η Άνοιξη συνήθως συνοδεύεται με μια σειρά αλλεργικών αντιδράσεων του οργανισμού, οι οποίες ταλαιπωρούν κόσμο και κοσμάκη.
   Ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς και πώς μπορούμε να τις προλάβουμε;

  Το Top-4 των ανοιξιάτικων αλλεργιών

 Αλλεργική ρινίτιδα
 Πού οφείλεται: Σε γύρεις, μύκητες, τριχώματα ζώων ή ακάρεα σκόνης Συμπτώματα: Μπούκωμα μύτης, φτέρνισμα, καταρροή και φαγούρα Άλλα χαρακτηριστικά: Εμφανίζεται συνήθως στα τέλη Φεβρουαρίου, κορυφώνεται κατά τον Απρίλιο και τον Μάιο, οπότε και ανθοφορούν πολλά «ένοχα» φυτά του αγρού, όπως η ελιά και το περδικάκι. Τα συμπτώματα ελαχιστοποιούνται τον Ιούνιο. Συχνά, συνοδεύεται (χωρίς να είναι απαραίτητο πάντα να συνυπάρχουν) από αλλεργική επιπεφυκίτιδα, που οφείλεται στα αλλεργιογόνα του αέρα (γύρεις, ακάρεα σκόνης, μύκητες, επιθήλια ζώων), τα οποία επηρεάζουν τα μάτια, προκαλώντας κνησμό, ερυθρότητα και δάκρυα.

 Αλλεργικό άσθμα
 Πού οφείλεται: Πέρα από τα πιο πάνω φυτά και λοιπά αλλεργιογόνα (τα ακάρεα που βρίσκονται στην οικιακή σκόνη, η εποχιακή γύρη, τα πούπουλα, το τρίχωμα ζώων, οι σπόροι μυκήτων), μεγάλη σημασία παίζει στην συγκεκριμένη αλλεργική αντίδραση το οικογενειακό ιστορικό. Λοιμώξεις όπως αυτές των πνευμόνων και της ιγμορίτιδας επιβαρύνουν την κατάσταση.
  Ποια είναι τα συμπτώματα: Βήχας και δυσκολία στην αναπνοή Άλλα χαρακτηριστικά: Η ατμοσφαιρική ρύπανση και η επιβαρυμένη ατμόσφαιρα (από καπνό τσιγάρου επί παραδείγματι) επιβαρύνουν την κατάσταση, ενώ η κορύφωση των συμπτωμάτων τοποθετείται επίσης στην «καρδιά» της Άνοιξης, από τον Απρίλιο ως τον Μάιο.

  Κνίδωση
 Πού οφείλεται: Σε τρόφιμα, διάφορα φάρμακα όπως η πενικιλλίνη και η ασπιρίνη, αλλά και σε γύρεις (πεύκου, ελιάς) κατά τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες, καθώς και στην άμεση επαφή του δέρματος με γκαζόν, όταν για παράδειγμα ξαπλώνουμε σε χορτάρι. Ποια είναι τα συμπτώματα: Το πλέον χαρακτηριστικό είναι η φαγούρα, η οποία συνοδεύεται από δερματικές «πλάκες» στο πρόσωπο και στα εξωτερικά ή εσωτερικά όργανά του.
 Άλλα χαρακτηριστικά: Αν παρατηρήσουμε έντονο πρήξιμο, θα πρέπει να ανησυχήσουμε για αγγειοοίδημα, το οποίο είναι ουσιαστικά η διόγκωση βλεννογόνων, όπως τα χείλη, τα βλέφαρα, η γλώσσα και ο λάρυγγας – σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να αναζητήσετε αμέσως την βοήθεια αλλεργιολόγου.

 Αναφυλαξία
 Πού οφείλεται: Πρόκειται για αλλεργικό σοκ που προκύπτει από την έντονη συστηματική αναφυλακτική αντίδραση του οργανισμού μετά από έκθεση σε αλλεργιογόνο, και είναι εξαιρετικά επικίνδυνη, καθώς μπορεί να απειλήσει μέχρι και τη ζωή μας. Είδη και συμπτώματα: Κατά την περίοδο της Άνοιξης, οι συνηθέστεροι «ύποπτοι» αναφυλαξίας είναι η αλλεργία σε υμενόπτερα (όπως μέλισσες και σφήκες, στον οποίων το δηλητήρια μπορεί να υπάρξει αλλεργία) και η αλλεργία σε εποχικά τρόφιμα, τα οποία καταναλώνονται σε μεγάλη ποσότητα αυτή την περίοδο. Δύσπνοια, φαγούρα και γαστρεντερικές διαταραχές είναι ορισμένα από τα συμπτώματα της τροφικής αλλεργίας.

Την… πάτησα, και τώρα; Κατ’ αρχάς, αν ανησυχείτε για αλλεργίες, μπορείτε εύκολα να διαπιστώσετε το κατά πόσο είστε αλλεργικοί μέσω ειδικών εξετάσεων. Όσο για την αντιμετώπιση, αυτή συνήθως συνίσταται στην χορήγηση ειδικών φαρμάκων και σπρέι, καθώς και στην (κατά το δυνατόν) αποχή από μέρη όπου παραμονεύουν οι γύρεις. Υπάρχει επίσης και η λύση της «απευαισθητοποίησης», η οποία είναι ανοσοθεραπεία με υπογλώσσιες σταγόνες που γίνεται από τον ασθενή στο σπίτι του.

 Πώς θα προφυλαχθώ; Η πρόληψη και οι προφυλάξεις είναι ίσως η αποτελεσματικότερη μέθοδος για να μείνετε μακριά από τις ανεπιθύμητες… «παρενέργειες» της Άνοιξης. Αποφύγετε να περπατάτε χωρίς παπούτσια ή με πέδιλα, καθώς επίσης και να χρησιμοποιείτε αρώματα ή αρωματικά γαλακτώματα τα οποία ενδέχεται να προσελκύσουν πάνω σας έντομα. Επίσης, αποφύγετε την πραγματοποίηση δραστηριοτήτων όπως το κλάδεμα, το κόψιμο χόρτων, η αποκομιδή σκουπιδιών και πεσμένων φρούτων ιδιαιτέρως με γυμνά χέρια.

 Όσον αφορά την αλλεργική ρινίτιδα, κάποια μέτρα μετριασμού και πρόληψης είναι τα εξής:
 * Αποφύγετε να εισπνέετε καπνό τσιγάρου και να εκτίθεστε στη γύρη
* Εξετάστε το ενδεχόμενο εγκατάστασης ειδικών κλιματιστικών συστημάτων για αλλεργικούς, τα οποία διασφαλίζουν επαρκή αερισμό του χώρου κατακρατώντας την γύρη. Επίσης, αν έχετε κοινά κλιματιστικά, επιβάλλεται να τα συντηρείτε σωστά.
* Χρησιμοποιείτε καλύμματα στους καναπέδες και στα κρεβάτια κατά την διάρκεια της ημέρας και να τα αφαιρείτε κατά το βράδυ, μετά την επιστροφή σας από την εργασία.

Διαβάστε περισσότερα στο: http://www.in2life.gr/wellbeing/health/article/322891/allergies-anoixhs-gnoriste-kai-prolavete-tis.html
Πηγή: www.in2life.gr

Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΩ ΝΑ ΖΗΛΕΨΕΙ?

ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΩ ΝΑ ΖΗΛΕΨΕΙ?

Ας το σκεφτούμε λιγάκι ώριμα: Πότε αρχίζεις να φλερτάρεις με την ιδέα (και να γκουγκλάρεις τρόπους για) να τον κάνεις να ζηλέψει; Σωστά, όταν θέλεις να εκμαιεύσεις μια –έστω, λίγο ποταπή– εκδήλωση ενδιαφέροντος. Διότι, ας μη γελιόμαστε, οι γνήσιες εκδηλώσεις ενδιαφέροντος είναι σαφώς προτιμότερες. Και όταν υπάρχουν, δεν έχεις καμία ανάγκη να υποβάλεις τον άλλο στο μαρτύριο των ανεξέλεγκτων αρχέγονων ενστίκτων μας που προκαλούν τη ζήλια.

 Θα μου πεις τώρα, για να σκέφτεσαι να του το κάνεις αυτό, θα έχεις τους λόγους σου. Κι αυτοί οι λόγοι είναι η τρανή και αδιάψευστη απόδειξη ότι του αξίζει το προαναφερθέν μαρτύριο. Δεν είσαι κανένας σαδιστής, να θες να βλέπεις τον άλλο να υποφέρει για να ανεβάσεις την αυτοπεποίθησή σου. Να τσεκάρεις αν ενδιαφέρεται θέλεις, και στο χέρι του ήταν να το δείξει –εκατομμύρια τρόποι υπάρχουν– πριν φτάσεις σε αυτή την έσχατη λύση.

 Ωραία λοιπόν, έστω ότι παραδεχόμαστε πως έχεις το δίκιο με το μέρος σου. Και ας πούμε ότι τον κάνεις να ζηλέψει: φλερτάροντας διακριτικά με κάποιον μπροστά του, μιλώντας περισσότερο με τον κοινό σας φίλο και λιγότερο μαζί του όταν είστε οι τρεις σας, κανονίζοντας εξόδους που δεν τον περιλαμβάνουν και τις οποίες φροντίζεις να πληροφορηθεί «τυχαία», απευθύνοντας σε άλλον μια τρυφερή χειρονομία που θα εκτιμούσε εκείνος –του τύπου φέρνω πρωινό στον καινούριο μου συνάδελφο και αφήνω το Facebook να αναλάβει τα υπόλοιπα.

Και βλέπεις μια εκδήλωση ενδιαφέροντος, που βέβαια δεν είναι ακριβώς αυτό που θα λέγαμε ρομάντζο, ούτε τρυφερότητα, ούτε καν απόπειρα να σε διεκδικήσει. Μπορεί να είναι –αναλόγως τον άνθρωπο με τον οποίο έχεις να κάνεις και το επίπεδο στο οποίο έχει φτάσει η σχέση σας– από μούτρα μέχρι πλήρης απομάκρυνση και από μια ελαφρά τάση ειρωνείας μέχρι ολονύχτιες γκρίνιες. Τι έχεις καταφέρει; Έχεις μάθει ότι υπάρχει ένα ενδιαφέρον (αυτός ήταν ο αρχικός μας στόχος, θυμάσαι;) το οποίο όμως δεν μπορείς να κάνεις τίποτα γιατί εκείνος είναι θυμωμένος/ πληγωμένος/ αποφασισμένος τελικά να κρατήσει το ενδιαφέρον του για τον εαυτό του. Να προσέχεις τι θέλεις γιατί μπορεί να το πάθεις, λέει ο σοφός λαός.

Τι πάει να πει αυτό το τελευταίο; Ότι στην πραγματικότητα, δεν θα έπρεπε να θέλεις να τον κάνεις να ζηλέψει –δηλαδή, αναπόφευκτα, να τον στεναχωρήσεις. Όσο κατανοητή και αν είναι η ανάγκη μας να δούμε το ενδιαφέρον του άλλου, άλλο τόσο θα έπρεπε να είναι και το δικαίωμά του να εκφράσει αυτό το ενδιαφέρον με ωραιότερους τρόπους. Ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι θα πάρει πολύ περισσότερο χρόνο, τον οποίο εσύ θα περάσεις μαδώντας μαργαρίτες.

 Όπως μας έλεγε πρόσφατα η ψυχοθεραπεύτρια-οικογενειακή θεραπεύτρια Γεωργία Καραγιάννη, όταν συζητούσαμε το γιατί ζηλεύουμε, «ένας άνθρωπος με συναίσθηση της αξίας του δε θα νιώσει την ανάγκη να προκαλέσει τον ερωτικό θαυμασμό άλλων προκειμένου να εντυπωσιάσει και να κάνει τον σύντροφό του να ζηλέψει, για να εκμαιεύσει έτσι την αγάπη του. Όταν τα ζευγάρια "χρησιμοποιούν" τη ζήλια για να προκαλέσουν ο ένας το ενδιαφέρον του άλλου, τότε ίσως ο τρόπος που βιώνουν τη σχέση τους μαρτυρά δυσκολία έκφρασης αμοιβαίου ενδιαφέροντος και αγάπης». Με την έμφαση σε αυτό το “αμοιβαίο”.

Διαβάστε περισσότερα στο: http://www.in2life.gr/everyday/modernlife/article/322727/na-ton-kano-na-zhlepsei.html
Πηγή: www.in2life.gr

Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

ΠΟΥ, ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΜΑΣ ΒΛΑΠΤΕΙ ΤΟ ΚΑΘΙΣΙΟ

ΠΟΥ , ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΒΛΑΠΤΕΙ ΤΟ ΚΑΘΙΣΙΟ


Ξυπνάμε, καθόμαστε να πιούμε καφέ, καθόμαστε στο αυτοκίνητο, για να πάμε και να κάτσουμε στη δουλειά. Καθόμαστε στον δρόμο της επιστροφής από την δουλειά, για να κάτσουμε στο σπίτι, να δούμε τηλεόραση και να κοιμηθούμε. Μια παραδοσιακή ημέρα του μέσου Έλληνα πολίτη. Που είναι το κακό; Θα αναρωτηθείτε.

Τα… πάθη της καθιστικής ζωής
 Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι συμβαίνει στον οργανισμό μας από την στιγμή που καθόμαστε; Αρχικά, η δραστηριότητα των μυών επιβραδύνεται και ο βασικός μεταβολικός ρυθμός, οι θερμίδες δηλαδή που «καίμε» χωρίς να κάνουμε απολύτως τίποτα, «πέφτει» στην μία θερμίδα ανά λεπτό. Αν ο αριθμός δεν σας λέει και πολλά, αναλογιστείτε ότι αυτό είναι περίπου το ένα τρίτο από τις θερμίδες που θα καταναλώναμε με απλό περπάτημα.

 Μία εβδομάδα περίπου καθιστικής ζωής (δηλαδή παραπάνω από έξι ώρες «καθισιό» την ημέρα) είναι αρκετές για το σώμα μας έτσι ώστε να αρχίσει να αυξάνει τον αριθμό των τριγλυκεριδίων στο αίμα, την «κακή» χοληστερόλη και την αντίσταση στην ινσουλίνη. Δηλαδή ενώ παράγουμε ινσουλίνη, τα κύτταρά μας δεν την χρησιμοποιούν αποτελεσματικά και δεν την αφομοιώνουν. Η «αντίσταση» αυτή σε συνδυασμό με την κακή διατροφή, μπορεί να οδηγήσει σε διαβήτη τύπου ΙΙ.

Μετά από δύο εβδομάδες καθιστικής ζωής, οι μύες ατροφούν και η μέγιστη πρόσληψη οξυγόνου μειώνεται δραματικά. Τι είναι η μέγιστη πρόσληψη οξυγόνου; Πρόκειται για έναν δείκτη συνώνυμο με την αντοχή μας. Η μείωση της μέγιστης πρόσληψης οξυγόνου είναι αυτή που μας κάνει να λαχανιάζουμε όταν ανεβαίνουμε σκάλες και να κουραζόμαστε εύκολα ακόμα και αν χρειαστεί να τρέξουμε για λίγα μέτρα.
Και αν θεωρείτε ότι σε περίπτωση που ασκείστε συστηματικά τα παραπάνω δεν σας επηρεάζουν, οφείλουμε να σας ενημερώσουμε για τα κακά μαντάτα: οι παραπάνω αλλαγές στον οργανισμό γίνονται τόσο σε αυτούς που δεν έχουν ασκηθεί ποτέ τους, όσο και σε αυτούς οι οποίοι κάνουν κάποια μορφή άσκησης σε καθημερινή βάση. Μάλιστα, οι αλλαγές σε όσους ανήκουν στην δεύτερη κατηγορία, ιδιαίτερα όσον αφορά την μείωση της μυϊκής μάζας και κατ’ επέκταση του μεταβολισμού είναι ακόμα μεγαλύτερες, καθώς ο οργανισμός μειώνει το ποσοστό του λίπους το οποίο χρησιμοποιεί σε κατάσταση ηρεμίας και αυξάνει το ποσοστό των υδατανθράκων. Αποτέλεσμα, το λίπος «κατακάθεται» και η λιπώδης μάζα αυξάνεται.

 Οι επιπτώσεις στο μυοσκελετικό σύστημα
 Λέγοντας «μυοσκελετικό σύστημα» εννοούμε το σύνολο των οστών και των μυών που περιλαμβάνει το σώμα μας και, όπως ίσως θα ξέρετε από πρώτο χέρι αν δουλεύετε σε υπολογιστή, η καθιστική ζωή και ιδιαίτερα στο γραφείο έχει σοβαρές επιπτώσεις και σε αυτό.
Πρώτη και πιο δημοφιλής το αυχενικό σύνδρομο. Όπως αναφέρει η κ. Σοφία Κετσετζόγλου, Φυσικοθεραπεύτρια, η συγκεκριμένη πάθηση «οφείλεται μεταξύ άλλων και στην κακή στάση του σώματος, αποτέλεσμα της πολύωρης εργασίας στην καρέκλα, η οποία συμβάλλει στην εμφάνιση αυτού του συνδρόμου, αφού επιφέρει κακή δυναμική λειτουργία μεταξύ των σπονδύλων, οι οποίοι δεν κινούνται φυσιολογικά». Επίσης, άμεση συνέπεια των πόνων που εμφανίζονται στην πλάτη από το πολύωρο κάθισμα, είναι οι χρόνιοι πόνοι στην περιοχή του κόκκυγα και στα γόνατα.
«Οι μεσήλικες που κάνουν καθιστική ζωή έχουν συχνά μυϊκές κράμπες, δυσκαμψία σε μικρές και μεγάλες αρθρώσεις, αυχεναλγίες και αυχενικά σύνδρομα ενώ αυξάνεται σημαντικά η πιθανότητα εμφάνισης αρθρίτιδας. Ο κίνδυνος κατάγματος αυξάνεται εξίσου σημαντικά, μιας και τα οστά θέλουν κίνηση και φόρτιση για να μπορέσουν να «κρατήσουν» ασβέστιο και να αντέξουν στις δοκιμασίες στις οποίες τα υποβάλλουμε στην καθημερινότητα», επισημαίνει ο κ. Σταύρος Αλευρογιάννης, Ορθοπαιδικός και Αθλίατρος.
 Τέλος, ιδιαίτερα για τις γυναίκες, έρευνες έχουν δείξει ότι μπορεί να χάσουν μέχρι και 1 % της οστικής τους πυκνότητας για κάθε χρόνο καθιστικής ζωής, αυξάνοντας έτσι κατακόρυφα τις πιθανότητες εμφάνισης οστεοπόρωσης.

Συμβουλές «ξεσκουριάσματος» Είναι λογικό να σας αγχώσαμε με την αναφορά όλων αυτών των επιπτώσεων της καθιστικής ζωής στο σώμα μας. Όμως, δυστυχώς, είναι πέρα για πέρα αληθινές και δίχως ίχνος υπερβολής. Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν τρόποι να τις ελαχιστοποιήσετε ή ακόμα και να τις εξαφανίσετε.

 Κατ’ αρχήν, το προφανές: σωματική άσκηση. Ακόμα και 20 λεπτά περπάτημα την ημέρα, κάθε μέρα, μπορούν να αντισταθμίσουν μέρος των «βλαβών» που προκαλεί στο σώμα μας η καθιστική ζωή. Αν αυτά τα 20 λεπτά συνδυαστούν με ένα πρόγραμμα ενδυνάμωσης στο γυμναστήριο ή στο σπίτι, τότε ακόμα καλύτερα. Δείτε εδώ μερικές ασκήσεις για ενδυνάμωση στο σπίτι. Αν πάλι δεν έχετε τον χρόνο ή τα χρήματα για να γραφτείτε στο γυμναστήριο, μπορείτε να δοκιμάσετε να σηκώνεστε ανά τακτά χρονικά διαστήματα από την καρέκλα (ιδανικά ανά 10 λεπτά) και να κάνετε μερικές διατάσεις για τον αυχένα και την μέση που θα σας ανακουφίσουν (δείτε μερικές εδώ) ή να περπατήσετε για μερικά λεπτά.
 Μερικά ακόμα καλά τρικ για να αυξήσετε την σωματική σας δραστηριότητα κατά την διάρκεια της ημέρας είναι να μην φέρνετε όλα τα αντικείμενα που χρειάζεστε κοντά σας, έτσι ώστε να αναγκάζεστε να σηκώνεστε συχνά πυκνά και να επιλέγετε την «άσκηση» από το… βόλεμα. Όπου «άσκηση» μπορεί, για παράδειγμα, να είναι το να πάρετε τις σκάλες για να ανέβετε στο διαμέρισμα αντί για το ασανσέρ ή να προτιμήσετε να πάτε με τα πόδια στο περίπτερο από το να πάρετε το αυτοκίνητο.
 Ιδανικά, η αγορά ενός ποδηλάτου για τις κοντινές αποστάσεις (και γιατί όχι, για την δουλειά) θα ήταν ό,τι καλύτερο μπορείτε να κάνετε για να συνδυάσετε οικονομική μετακίνηση και ευεργετική φυσική δραστηριότητα.
Αν επιμένετε στο... καθισιό, τουλάχιστον φροντίστε να:
 * Κάθεστε στην άκρη της καρέκλας με τα πόδια να ακουμπούν στο έδαφος ή ακόμα καλύτερα σε κάποιο υποπόδιο.
 * Έχετε το στήθος πιο μπροστά από το πηγούνι και να μην καμπουριάζετε. Αυτή η στάση μειώνει την καταπόνηση της σπονδυλικής στήλης και κατ’ επέκταση, του αυχένα.
* Επενδύστε σε μια ανατομική καρέκλα. Μπορεί να κοστίζει κάτι παραπάνω αλλά «κρατάει» τις φυσικές καμπύλες της σπονδυλικής σας στήλης, χωρίς να καταπονεί αυχένα και μέση.

Διαβάστε περισσότερα στο: http://www.in2life.gr/wellbeing/health/article/317336/kathistikh-zoh-pos-mas-vlaptei-to-kathisio.html?apg=2
Πηγή: www.in2life.gr


 

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

ΜΙΚΡΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΣΑΣ

ΜΙΚΡΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΣΑΣ


Σας έχει τύχει ποτέ να αισθάνεστε στρεσαρισμένοι ή κακόκεφοι, χωρίς κανέναν ιδιαίτερο λόγο; Δε δουλεύετε κάποιο βαρυσήμαντο project, δεν έχετε μάθει πρόσφατα κανένα κακό νέο, δεν αντιμετωπίζετε κανένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, και παρ’ όλα αυτά ξυπνάτε το πρωί κουρασμένοι, χωρίς διάθεση να κάνετε τίποτα, και επιστρέφετε το βράδυ στο σπίτι μουτρωμένοι. Τι φταίει; Οι «παγίδες» που έχουμε συνηθίσει και βάζουμε στον εαυτό μας από κεκτημένη ταχύτητα, και οι οποίες καταλήγουν να καταστρέφουν την καθημερινότητά μας. Ιδού οκτώ μικρές αλλαγές που θα κάνουν τη ζωή σας πιο απλή και την καθημερινότητά σας καλύτερη.

 Ξυπνήστε ένα τέταρτο νωρίτερα το πρωί: Μπορεί να ακούγεται σκληρό και βάναυσο, μπορεί να σκέφτεστε «σιγά μη χαραμίσω ένα ολόκληρο τέταρτο από τον ύπνο μου», αλλά αν το δοκιμάσετε έστω για μία εβδομάδα θα παρατηρήσετε σημαντικές αλλαγές στη διάθεσή σας το πρωί. Εκ των πραγμάτων, δεν είναι δυνατόν να πάει καλά μια μέρα που ξεκινά με σπριντ μέχρι το μπάνιο και κουτρουβάλα στις σκάλες ενώ με το ένα χέρι προσπαθείτε να κουμπώσετε το πουκάμισο και με το άλλο να βρείτε στην τσάντα το κινητό που κουδουνίζει σαν τρελό.

 Μην ακολουθείτε κάθε μέρα την ίδια διαδρομή: Ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς του μυαλού σας είναι η ρουτίνα, κι ένας πολύ εύκολος τρόπος να πείσετε τον εγκέφαλό σας ότι έχει παγιδευτεί σε ρουτίνα είναι να του επιβάλλετε τις ίδιες εικόνες κάθε πρωί, στη διαδρομή για τη δουλειά ή τη σχολή. Βρείτε έστω δύο διαφορετικές διαδρομές τις οποίες θα εναλλάσσετε μεταξύ τους, ή ακόμα καλύτερα αν έχετε τη δυνατότητα δοκιμάστε να φεύγετε και να επιστρέφετε στο σπίτι με διάφορους τρόπους –π.χ. με το αυτοκίνητο μία μέρα, με το ποδήλατο την άλλη, με τα πόδια αν μένετε σχετικά κοντά στη δουλειά την επόμενη και πάει λέγοντας.

 Μην βασανίζεστε με πράγματα που δεν αλλάζουν: Οι σοφοί όσο και χιουμορίστες κινέζοι φιλόσοφοι λένε ότι για δύο πράγματα δεν χρειάζεται να ανησυχείς: Γι’ αυτά που μπορείς να διορθώσεις, και γι’ αυτά που δεν μπορείς να διορθώσεις. Αυτά τα δεύτερα μπορούν να γίνουν πολύ ύπουλα για την ψυχοσύνθεσή σας. Όσο γρηγορότερα αναγνωρίσετε μια κατάσταση ως παγιωμένη και αδιόρθωτη τόσο συντομότερα θα σταματήσετε να προσπαθείτε να τη διορθώσετε (το κοινωνικά αποδεκτό ισοδύναμο του παίρνω φόρα και κουτουλάω τον τοίχο, οπισθοχωρώ και επαναλαμβάνω) και τόσο γρηγορότερα θα δείτε την καθημερινότητά σας να βελτιώνεται δραματικά.

Μην συναναστρέφεστε με το ελληνικό δημόσιο: Μιλώντας για πράγματα που δεν αλλάζουν, οι δημόσιες υπηρεσίες είναι αδιαμφισβήτητα ένας από τους πιο ψυχοφθόρους παράγοντες της καθημερινότητάς μας. Ζητήστε από την τράπεζά σας έναν κωδικό online συναλλαγών, και πληρώστε τους λογαριασμούς σας ηλεκτρονικά, ή ακόμα καλύτερα δώστε πάγια εντολή να πληρώνονται αυτόματα όλες οι ΔΕΚΟ από τον λογαριασμό σας κάθε μήνα.

 Μάθετε να λέτε όχι: Και να ζητάτε βοήθεια όταν τη χρειάζεστε. Δεν θα σας αγαπήσουν περισσότερο οι φίλοι σας αν δεχτείτε να τους κάνετε babysitting την ώρα που έχετε τρία project να τρέχουν, ούτε θα εκτιμήσει το αφεντικό σας την έξτρα δουλειά που φορτωθήκατε επειδή ένας συνάδελφος είχε κανονίσει ραντεβού με τη γυναίκα των ονείρων του. Δε λέμε να μην κάνετε την καλή σας πράξη αν ο χρόνος και η διάθεσή σας το επιτρέπουν, απλά να μάθετε να αναγνωρίζετε πότε ο χρόνος και η διάθεσή σας το επιτρέπουν και πότε όχι.

Ξεκολλήστε από τα social media: Έρευνες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τώρα τελευταία κάνουν λόγο για αυξανόμενα κρούσματα κατάθλιψης, που βρίσκονται σε ευθεία αναλογία με την υπερβολική χρήση των social media. Αν έχει τύχει να παρατηρήσετε τη διάθεσή σας όταν κάνετε log out μετά από έναν τρίωρο μαραθώνιο στο Facebook λίγο πριν πέσετε για ύπνο, και ενώ είχατε γυρίσει σπίτι αποφασισμένοι να μαγειρέψετε/ διαβάσετε βιβλία/ τηλεφωνήσετε σε φίλους, μπορείτε σίγουρα να ταυτιστείτε. Πέραν των ψυχολογικών επιπτώσεων, βέβαια, τα social media έχουν και την τάση να «ροκανίζουν» χρόνο από τη δουλειά και να μην σας αφήνουν να συγκεντρωθείτε (ένα notification του Facebook αναβοσβήνει κάθε τέταρτη γραμμή καθώς γράφεται αυτό εδώ το κείμενο, πιστέψτε μας, το ξέρουμε από πρώτο χέρι).

Μην υπερτιμάτε το multitasking: Όλο και περισσότερες έρευνες βλέπουμε τελευταία να υποστηρίζουν ότι είναι μύθος –κανενός μας ο εγκέφαλος δεν είναι προγραμματισμένος να κάνει πολλά πράγματα ταυτόχρονα και εξίσου αποτελεσματικά. Κάντε τις δουλειές σας μία-μία, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα βάλετε τα τηλέφωνα στο αθόρυβο, ή θα απαντήσετε στον συνάδελφο που καίγεται στο απέναντι γραφείο ότι θα ασχοληθείτε με το δικό του επείγον θέμα μόλις τελειώσετε τη δική σας επείγουσα δουλειά.

 Μη μαντεύετε: Η παιδική μας ευχή να έχουμε τη μαγική δύναμη να διαβάζουμε το μυαλό των ανθρώπων, δεν θέλουμε να σας στεναχωρήσουμε, αλλά δεν θα πιάσει ποτέ. Τα αυθαίρετα συμπεράσματα και οι απόψεις που βασίζονται σε κάθε άλλο παρά αδιάσειστες ενδείξεις του τύπου «το είδα στα μάτια σου» ή «το κατάλαβα από το ύφος σου» καταλήγουν με μαθηματική ακρίβεια σε νύχτες αϋπνίας και πολύπλοκες παρεξηγήσεις τις οποίες δεν θέλετε στην καθημερινότητά σας. Αν δεν είστε σίγουροι για κάτι, ρωτήστε. Είναι τόσο απλό.

Διαβάστε περισσότερα στο: http://www.in2life.gr/everyday/howto/article/322122/mikres-allages-gia-na-ftiaxete-thn-kathhmerinothta-sas.html
Πηγή: www.in2life.gr
 

Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΑΡΤΙΟΥ : 8 ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΑΡΤΙΟΥ : 8 ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ



Είστε αθεράπευτα σινεφίλ; Σας ιντριγκάρουν οι γεύσεις και οι μουσικές του κόσμου; Σας αρέσει ο χορός ή το κουκλοθέατρο; Θέλετε απλά να ακούσετε καλή μουσική; Ε, ο Μάρτιος είναι ο μήνας σας λοιπόν.

 Παρακάτω συγκεντρώσαμε οκτώ καλλιτεχνικά φεστιβάλ για κάθε γούστο και ηλικία για να «γεμίσει» όμορφα αυτός ο μήνας.

 1o Ετήσιο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου
 Έχοντας ξεκινήσει από τον προηγούμενο Νοέμβριο, το εργαστήρι Μαιρηβή παρουσιάζει το πρώτο ετήσιο διεθνές φεστιβάλ κουκλοθεάτρου, μια προσπάθεια να εμπλουτιστούν οι γνώσεις μας πάνω στην τέχνη της κούκλας. Πώς το καταφέρνει αυτό; Προσκαλώντας κουκλοπαίχτες από όλον τον κόσμο για να εμπνεύσουν, να ψυχαγωγήσουν και να μοιραστούν τη δουλειά τους με το κοινό. Μικροί και μεγάλοι μπορούν να απολαύσουν παραστάσεις απ' όλο τον κόσμο, ενώ ταυτόχρονα επαγγελματίες και ερασιτέχνες μπορούν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους μέσα απ' τα εργαστήρια.

 Info: Σαχτούρη 4 & Σαρρή, Ψυρρή, +302105222181. Είσοδος 8-10 €. Το φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί τον Μάιο.

 Horrorant Film Festival Fright Nights 2014
 Σας αρέσει ο… τρόμος; Τότε μάλλον βρήκατε το φεστιβάλ σας. Το Horrorant Film Festival Fright Nights είναι το πρώτο του είδους που διοργανώνεται στην χώρα. Θα παρουσιαστούν νέες ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους από Αμερική, Ευρώπη, Ασία και Αυστραλία, αλλά και μια χορταστική ανασκόπηση στον παλιό κινηματογράφο τρόμου. Το πρόγραμμα αποτελείται από 20 full feature ταινίες και 20 shorts, οι οποίες θα προβάλλονται 3 ανά ημέρα. Παράλληλα, το φεστιβάλ θα έχει κριτική επιτροπή, η οποία θα αναδείξει την καλύτερη ταινία.
 Info: 13 με 19 Μαρτίου στον κινηματογράφο Odeon Opera 1. Εισιτήρια από 6€ το απλό (1 short + 1 feature), 10€ το ημερήσιο. Κρατήσεις από το site της Odeon.

Αντιφασιστικό Φεστιβάλ
 Θεατρικές παραστάσεις και εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες, χορός, συναυλίες, performances, προβολές, δρώμενα και οργανωμένες συζητήσεις πλημμυρίζουν το Θέατρο Εμπρός και άλλους χώρους της πόλης, για ένα δεκαήμερο αντιφασιστικό φεστιβάλ με ελεύθερη είσοδο για όλες τις μέρες.

Info: 13 έως 23 Μαρτίου, στο Θέατρο Εμπρός (Ρήγα Παλαμήδη 2, Ψυρρή, Αθήνα).

Street food and tunes
 Μετά την επιτυχημένη του διοργάνωση τον περασμένο Δεκέμβριο, το Street Food and Tunes επιστρέφει τις Τετάρτες του Μαρτίου και «σερβίρει» στο Bar Project (Ηρακλειδών 52, Θησείο) street food από διαφορετικά σημεία του πλανήτη, απολαυστικά happy hour με cocktails και ανεβαστικά tunes. Την Τετάρτη 12 Μαρτίου, το φεστιβάλ μας ταξιδεύει στην Δανία με τον Ελληνο-Δανό σεφ Γιώργο Πιλαρινό να μαγειρεύει δανέζικο hot dog, Smørrebrød med Skaldyr (ανοιχτό σάντουιτς θαλασσινών) και Frikadeller med Rødkål (χοιρινά κεφτεδάκια με λάχανο), ενώ από τα decks ακούγονται όλες οι «σκανδινοτραφείς» ποπ επιτυχίες από το 90 μέχρι και σήμερα.

Info: the bar project (Ηρακλειδών 52, Θησείο), τιμές πιάτων 2,5€ και 3,5€ και όλα τα cocktails σε τιμές happy hour.

Athens Street Festival
 Crisis? What Crisis? Αναρωτιέται φέτος το «φεστιβάλ δρόμου» και συνεχίζει για δεύτερη χρονιά να δίνει χρώμα στους γκρίζους τοίχους της πόλης με μαρκαδόρους και ακρυλικά, στένσιλ και μελάνια. Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες συναντώνται στο Smart Park στα Σπάτα και σε άλλα σημεία της πόλης μέχρι και τις 13 Μαρτίου και δίνουν το προσωπικό τους στίγμα στους τοίχους. Το φεστιβάλ θα «τρέχει» μέχρι και τις 30 Ιουνίου και οι διοργανωτές τους μας υπόσχονται μπόλικες ακόμα συναντήσεις με graffiti και εγκαταστάσεις, καθώς επίσης και παράλληλες δράσεις που θα ανακοινωθούν σύντομα.
Info: 12-13 Μαρτίου στην Ανώτατη Σχολή Καλών Υεχνών, είσοδος ελεύθερη.

Φεστιβάλ Barre Astié
Με μαθήματα, διαλέξεις, εργαστήρι χορογραφίας και προβολές, μας συστήνεται για πρώτη φορά φέτος το «χορογραφικό» Φεστιβάλ Barre Astié, βασισμένο πάνω στη ομώνυμη δημοφιλή μέθοδο άσκησης των χορευτών. Στις δύο ημέρες των εκδηλώσεων (15 και 16 Μαρτίου), οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαθήματα χορού από πιστοποιημένες καθηγήτριες, διαλέξεις πάνω στη μέθοδο, εργαστήρια χορογραφίας και αυτοσχεδιασμού και προβολές.
 Info: 15 και 16 Μαρτίου, Ανώτερη Ιδιωτική Επαγγελματική Σχολή ΡΑΛΛΟΥ ΜΑΝΟΥ, Ιωάννου Μεταξά 4, Άγιος Δημήτριος, Αθήνα. Εισιτήρια 10€ ημερήσιο, 15€ διήμερο.

 9ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Επιστημονικής Φαντασίας & Φανταστικού
 Για ακόμα μια χρονιά οι λάτρεις του Φανταστικού δίνουν ραντεβού στον Κινηματογράφο Μικρόκοσμος, εκεί όπου στήνεται και φέτος το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Επιστημονικής Φαντασίας. Φέτος, οι προβολές πραγματοποιούνται σε HD ανάλυση για τους πιο… απαιτητικούς, ενώ θα δοθεί έμφαση στους Έλληνες δημιουργούς με ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους. Παράλληλα θα υπάρξουν αφιερώματα σε ψηφιακά παιχνίδια και αρκετές ευρωπαϊκές πρεμιέρες. Info: 20 – 26 Μαρτίου στον Μικρόκοσμο. Ημερήσιο εισιτήριο για όλες τις προβολές 8€ (5€ για φοιτητές).

 Φεστιβάλ Αφήγησης "Αθήνα... μια πόλη παραμύθια"
 Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα αφήγησης στις 20 Μαρτίου, ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων διοργανώνει ένα επταήμερο φεστιβάλ με παράλληλες εκδηλώσεις όπως καλλιτεχνικές εκθέσεις από δημιουργούς που εμπνέονται από θέματα μυθολογικά και λαϊκών παραμυθιών, προβολές ντοκιμαντέρ για τον κόσμο της αφήγησης, επιστημονικές ημερίδες και προφορικές αφηγήσεις για παιδιά από 5 χρονών και για το ενήλικο κοινό.

Διαβάστε περισσότερα στο: http://www.in2life.gr/delight/goingout/article/321894/festival-martioy-okto-kallitehnikes-synanthseis.html?apg=2
Πηγή: www.in2life.gr
 

Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

10 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΚΑΨΙΜΟ ΛΙΠΟΥΣ

10 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΚΑΨΙΜΟ ΛΙΠΟΥΣ

Το «κάψιμο» λίπους δεν είναι εύκολη υπόθεση. Γνωστό. Αυτό όμως δεν σημαίνει αυτομάτως ότι οποιαδήποτε προσπάθεια κάνουμε για να το πετύχουμε πέφτει στο κενό. Ακολουθώντας ένα κατάλληλο διατροφικό και προπονητικό πρόγραμμα μπορούμε να έχουμε τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα.

 Παρακάτω συγκεντρώσαμε δέκα «χρυσούς» κανόνες προς αυτήν την κατεύθυνση.

 * Επιλέξτε ορισμένες τροφές, οι οποίες έχει φάνει μέσα από έρευνες ότι επιδρούν θετικά στην μείωση του λίπους. Προσέξτε, δεν πρόκειται για λιποδιαλυτικές τροφές – θαύματα. Απλώς σε συνδυασμό με σωστή και ισορροπημένη διατροφή, μπορούν να συνεισφέρουν στην μείωση του λίπους από την περιοχή της κοιλιάς. Τέτοιες τροφές είναι το αβοκάντο, τα λιπαρά ψάρια, η κινόα, τα αμύγδαλα και το πράσινο τσάι.

 * Κάντε μικρότερα και πιο συχνά γεύματα. Αφ’ ενός θα είσαι χορτάτοι καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, αφ’ετέρου θα ενεργοποιήσετε περισσότερο τον μεταβολισμό σας. Όταν γευματίζετε ανά 3-4 ώρες, βοηθάτε τον μεταβολισμό να κατανείμει πιο ισορροπημένα και ομαλά την ενέργεια ανάλογα με τις ανάγκες του οργανισμού.

 * Μην αμελείτε τις light εναλλακτικές των προϊόντων, ακόμα και αν σας «πιπιλούν» το μυαλό διάφοροι «ειδικοί» ότι είναι τάχα καρκινογόνα. Ναι, άμα καταναλώσετε ένα κιλό ασπαρτάμη ανά ημέρα είναι σίγουρο ότι θα εμφανίσετε σε βάθος χρόνου κάποιο πρόβλημα, όμως οι ελάχιστες ποσότητες γλυκαντικών που περιέχονται π.χ. στα light αναψυκτικά δεν έχουν καμία απολύτως αρνητική επίπτωση στον οργανισμό. Το ίδιο ισχύει φυσικά και για τα light τυριά, το ελαφρύ γάλα, τα γλυκά με στέβια, αρκεί να καταναλώνονται με μέτρο μιας και το «light» δεν συνεπάγεται πάντα με «μηδέν θερμίδες».

 * Μην παραλείπετε το πρωινό, θα σας δώσει ενέργεια για όλη την ημέρα, θα σας κρατήσει χορτάτους για μεγάλο χρονικό διάστημα και θα ενεργοποιήσει τον μεταβολισμό σας.

* Δώστε βάση στις πρωτεΐνες. Είναι αυτές που αυξάνουν τον βασικό μεταβολισμό, γι’ αυτό και θα πρέπει να τις διατηρήσετε στο καθημερινό σας πιάτο είτε ως κρέας (κατά προτίμηση άπαχο – μοσχάρι, κοτόπουλο) είτε ως ψάρι.

 * Aν η τριβή σας με το γυμναστήριο είναι μηδενική, αρχικά προσπαθήστε να αυξήσετε την φυσική σας δραστηριότητα σε τουλάχιστον 45 λεπτά ημερησίως (περπάτημα, τρέξιμο, ποδήλατο, οτιδήποτε σας ευχαριστεί). Στη συνέχεια, είτε γραφτείτε σε κάποιο γυμναστήριο (δείτε εδώ μερικές κορυφαίες ασκήσεις για κάψιμο λίπους), είτε δοκιμάστε να κάνετε κάποιου είδους κυκλική προπόνηση σε εξωτερικό χώρο  για να αυξήσετε την αντοχή σας και να βελτιώσετε τον μεταβολισμό σας.

* Αν προπονείστε τακτικά, τότε δοκιμάστε αντί για την κλασσική αερόβια να κάνετε διαλειμματική προπόνηση υψηλής έντασης, κοινώς HIIT. Πρόκειται για μια άκρως θερμιδοφόρα και αρκετά σύντομη μορφή προπόνησης, η οποία έχει το θετικό ότι πέρα από τις θερμίδες που καίτε κατά την διάρκειά της, καίτε άλλες τόσες (ή και περισσότερες) μετά το πέρας της. Δεν εννοούμε να κόψετε εντελώς την αερόβια. Απλά να μην την… θεοποιήσετε.

 * Περιορίστε τις «άδειες» θερμίδες, δηλαδή εκείνες οι οποίες δεν προσφέρουν τίποτα στο σώμα σας πέρα από να μετατρέπονται σε λίπος. Εν ολίγοις κόψτε… μαχαίρι τα ζαχαρούχα αναψυκτικά, περιορίστε ή κόψτε το αλκοόλ και αποφύγετε το τσιμπολόγημα (πατατάκια, αλατισμένα ξηροκάρπια κτλ.).

* Καταναλώστε νερό. Αρκετές έρευνες κατέληξαν στο συμπέρασμα πως η κατανάλωση νερού μπορεί να αυξήσει τον ρυθμό με τον οποίο οι άνθρωποι «καίνε» θερμίδες, μέχρι και κατά 30% μετά από κατανάλωση μισού λίτρου νερού.

* Κάντε υπομονή. Κανείς δεν απέκτησε το σώμα των ονείρων του μέσα σε μερικές μόνο εβδομάδες. Η μείωση του σωματικού λίπους απαιτεί χρόνο, αφοσίωση και πειθαρχεία. Αν λάβετε υπ’ όψιν τα παραπάνω, τα αποτελέσματα θα έρθουν.

Διαβάστε περισσότερα στο: http://www.in2life.gr/wellbeing/exercise/article/318171/10-symvoyles-gia-kapsimo-lipoys.html
Πηγή: www.in2life.gr

Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

ΣΗΜΑΔΙΑ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΒΡΕΙ ΤΗΝ ΑΔΕΡΦΗ ΨΥΧΗ ΣΑΣ

ΣΗΜΑΔΙΑ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΒΡΕΙ ΤΗΝ ΑΔΕΡΦΗ ΨΥΧΗ ΣΑΣ

Τι ακριβώς εννοούμε με τον όρο «αδελφή ψυχή»; Αν πιστέψουμε τους συνδαιτημόνες του πλατωνικού Συμποσίου, οι άνθρωποι παλιά –πολύ πολύ παλιά– είχαν τέσσερα πόδια, τέσσερα χέρια και ένα κεφάλι με δύο πρόσωπα. Μέχρι που ο Δίας φοβήθηκε ότι αυτοί οι άνθρωποι θα έφταναν να κατακτήσουν τον θεϊκό του θρόνο, κι έτσι τους χώρισε στη μέση, καταδικάζοντάς τους να ψάχνουν εναγωνίως το άλλο τους μισό για μια ολόκληρη ζωή –ή και για περισσότερες, αν βάλουμε και τις ανατολικές παραδόσεις στην εξίσωση.

Το κατά πόσο ισχύει ή όχι η θεωρία που θέλει το «άλλο μας μισό» να ζει κάπου στον πλανήτη (και πόσο τρομακτικά λίγες μοιάζουν οι πιθανότητες να συμπέσουμε κάποια στιγμή στην ίδια πόλη, αν αυτό ισχύει) εξαρτάται μόνο από το αν την πιστεύετε ή όχι. Αν εμπίπτετε στην πρώτη κατηγορία, έχουμε μερικά σημάδια τα οποία –σύμφωνα με τους οπαδούς της– αποδεικνύουν ότι ο/η σύντροφός σας είναι όντως «το άλλο σας μισό» και μπορείτε να σταματήσετε το ψάξιμο. Αν, πάλι, ανήκετε στους αμφισβητίες της παραπάνω θεωρίας, οι ενδείξεις που ακολουθούν θα σας βοηθήσουν απλώς να καταλάβετε τι εννοούν εκείνοι «οι άλλοι» όταν μιλούν για «αδελφή ψυχή».

 Καταλαβαίνεστε απόλυτα:
Το να ολοκληρώνετε ο ένας τις προτάσεις του άλλου είναι κάτι που μπορεί να σας συμβαίνει με τον καλύτερό σας φίλο, ή με όποιον πολύ κοντινό σας άνθρωπο περνάτε πολύ χρόνο μαζί. Όταν, όμως, συμβαίνει με τον/ στην σύντροφό σας, αυτή η «αλληλοσυμπλήρωση» είναι σημάδι ότι έχετε βρει το άλλο σας μισό.

Ερωτεύεστε τα ελαττώματά του/της:
 Αν ήμασταν όλοι τέλειοι, οι ανθρώπινες σχέσεις θα λειτουργούσαν άψογα, και δεν θα χρειάζονταν αυτό που λέμε «δουλειά» για να κρατήσουν. Για την ακρίβεια, οι μόνες σχέσεις που δεν χρειάζονται «δουλειά» για να κρατήσουν, είναι αυτές των «αδελφών ψυχών». Αν θέλετε ο ένας τον άλλο ακριβώς γι’ αυτό που είναι, «πακέτο» με τα ελαττώματά του (τα οποία δεν θα αλλάζατε ακόμα και αν υπήρχε ένας μαγικός τρόπος να το κάνετε) μπορείτε να συγχαρείτε τον εαυτό σας, έχετε βρει την αδελφή ψυχή σας.

Δεν χρειάζεται πάντα να μιλάτε για να επικοινωνείτε:
 Οι αδελφές ψυχές έχουν συχνά μια πνευματική σύνδεση παρόμοια με εκείνη των διδύμων. Μπορεί, ας πούμε, να σηκώσετε το ακουστικό για να τηλεφωνήσετε ο ένας στον άλλο ταυτόχρονα, ή να ξυπνήσετε το ίδιο ακριβώς λεπτό ενώ δεν κοιμάστε μαζί. Στην πιο καθημερινή εκδοχή αυτού του φαινομένου, τυχαίνει απλώς να μαντεύετε τη σκέψη του/ της συντρόφου σας, χωρίς να χρειάζεται να μιλήσετε για να επικοινωνήσετε.

 Κοιτάζεστε στα μάτια:
 Θα έχετε προσέξει από προηγούμενες σχέσεις (μη μας πείτε ότι βρήκατε την αδελφή ψυχή σας στην πρώτη σας σχέση, δεν θα σας πιστέψουμε) ότι καθώς περνά ο καιρός, αυτό που οι αγγλοσάξωνες αποκαλούν “eye contact” αραιώνει, σταματάτε δηλαδή να κοιτάτε ο ένας τον άλλο στα μάτια όταν μιλάτε. Μετά από μερικά χρόνια σχέσης, μόνο τα ζευγάρια που είναι όντως «αδελφές ψυχές» κοιτάζονται στα μάτια.

Το αισθάνεστε:
 Ό,τι και αν λέμε για ενδείξεις και σημάδια, η αλήθεια είναι πως αν βρείτε την αδελφή ψυχή σας, θα το καταλάβετε. Όχι ότι δεν απολαμβάνετε να διαβάζετε γραμμές σαν αυτές, και να «βεβαιώνεστε», αλλά συνήθως –όσον αφορά τις σχέσεις γενικώς, και αυτή με το άλλο μας μισό ειδικότερα– το ένστικτό μας είναι αλάνθαστο. Αν νιώθετε ότι στη σχέση με τον/την τωρινό σύντροφό σας υπάρχει κάτι βαθύτερο σε σύγκριση με τις προηγούμενες, το οποίο δεν μπορείτε να περιγράψετε με λόγια, αυτό πιθανότατα δεν είναι ιδέα σας.

Διαβάστε περισσότερα στο: http://www.in2life.gr/everyday/howto/article/321006/shmadia-oti-ehete-vrei-thn-adelfh-psyhh-sas.html
Πηγή: www.in2life.gr

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ Η ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΜΕΤΑ ΤΟ "ΠΟΤΑΜΙ"

ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ Η ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΜΕΤΑ ΤΟ "ΠΟΤΑΜΙ"

Προβάδισμα μιας μονάδας στον ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στη Νέα Δημοκρατία και σημαντικό ποσοστό της τάξης του 5,7% στο Ποτάμι δίνει η τελευταία δημοσκόπηση της Alco, δύο μήνες πριν την αυτοδιοικητική αναμέτρηση και τις ευρωεκλογές.

 Συγκεκριμένα, στην δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό του Newsit σε δείγμα 1.000 ατόμων πανελλαδικά, ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου παραμένει πρώτο κόμμα με ποσοστό 20,9%, μία περίπου μονάδα μπροστά από τη Νέα Δημοκρατία (20%). Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 6,9% και – η «έκπληξη» της δημοσκόπησης, που είναι και η πρώτη μετά την ανακοίνωση του σχηματισμού του νέου κόμματος Θεοδωράκη – το Ποτάμι με 5,7%. Μάλιστα, αυτή η πρώτη ματιά στο πολιτικό σκηνικό παρουσιάζει το Ποτάμι πάνω από το ΚΚΕ (5,2%), τους Ανεξάρτητους Έλληνες (4%), το ΠΑΣΟΚ (3,8%) και την ΔΗΜΑΡ (2,8%). Οι Οικολόγοι και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έλαβαν ποσοστά κάτω του 2%, ενώ «αποχή» από τις κάλπες δήλωσε το 7,2% των ερωτηθέντων και «αναποφάσιστοι» το 13,6%.

 Με αναγωγή σε έγκυρες ψήφους, τα ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής:
 ΣΥΡΙΖΑ 23,3%
 Ν.Δ. 22,3%
Χρυσή Αυγή 7,7%
 «Ποτάμι» 6,4%
 ΚΚΕ 5,8%
 Ανξάρτητοι Έλληνες 4,5%
ΠΑΣΟΚ: 4,2%
ΔΗΜΑΡ 3,1%

 Όπως προκύπτει, το «Ποτάμι» άντλησε σημαντικό ποσοστό ψηφοφόρων από τις «δεξαμενές» της ΔΗΜΑΡ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, και σε μικρότερο βαθμό από το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

 Σημειώνεται πως στη νέα αυτή η δημοσκόπηση, η «ψαλίδα» ανάμεσα στα δύο πρώτα κόμματα κλείνει ελαφρώς, αφού η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας στην προηγούμενη καταμέτρηση της Alco ήταν στο 1,4%. Ως επιπλέον συμπεράσματα, αναφέρουμε πως η πλειοψηφία των ψηφοφόρων (61%) δηλώνει πως θα ψηφίσει με γνώμονα τα εσωτερικά, ακόμη και στις Ευρωεκλογές και πως πρώτος σε αξιοπιστία πολιτικός αρχηγός έρχεται ο… Κανένας με 38%. Για τον Αντώνη Σαμαρά, οι θετικές γνώμες φτάνουν το 29% και οι αρνητικές το 63%, για τον Αλέξη Τσίπρα, οι θετικές το 28% και οι αρνητικές το 60%, ο Νίκος Μιχαλολιάκος συγκεντρώνει το υψηλότερο ποσοστό αρνητικής γνώμης (84%) και ο Ευάγγελος Βενιζέλος ακολουθεί με 81%.

Διαβάστε περισσότερα στο: http://www.in2life.gr/features/notes/article/321219/ti-deihnei-h-proth-dhmoskophsh-meta-to-potami.html
Πηγή: www.in2life.gr

Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

ΠΩΣ ΝΑ ΨΥΧΟΛΟΓΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΓΥΡΩ ΣΑΣ

ΠΩΣ ΝΑ ΨΥΧΟΛΟΓΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΓΥΡΩ ΣΑΣ

Πόσες φορές δεν έχετε ευχηθεί να είχατε την μαγική δύναμη να διαβάζετε το μυαλό των άλλων; Όσο και αν δεν μπορούμε να αρνηθούμε ότι έχουμε πέσει κι εμείς σε αυτήν την παγίδα, οφείλουμε να υπενθυμίσουμε ότι μια από τις σοφότερες συμβουλές που έχουμε ακούσει ποτέ λέει να προσέχεις τι εύχεσαι. Δεν είμαστε καθόλου βέβαιοι ότι θα θέλαμε να ξέρουμε τι ακριβώς σκέφτεται ο (εκάστοτε) άλλος για εμάς. Τώρα που το ξεκαθαρίσαμε αυτό, και έχοντας την επίγνωση ότι, ευτυχώς, ποτέ δεν θα μπορέσουμε να μάθουμε τι ακριβώς σκέφτονται οι άλλοι μπορούμε να προχωρήσουμε σε μερικούς ασφαλείς τρόπους να «μαντεύετε» την σκέψη των γύρω σας, διαβάζοντας τη γλώσσα του σώματος –η οποία λέει πολλά, και ελέγχεται δύσκολα, ακόμα και από αυτούς που ξέρουν να τη διαβάζουν.

 Η στάση του σώματος:
 Είναι το πρώτο πράγμα που παρατηρούμε στον συνομιλητή μας, και αυτό που λέει περισσότερα για τη διάθεση και τα συναισθήματά του. Κάποιος που «απλώνεται» στον χώρο, τεντώνει τα πόδια προς τα μπροστά ενώ κάθεται, ή/και σταυρώνει τα χέρια πίσω από το κεφάλι θέλει να τραβήξει την προσοχή επάνω του, ενώ ταυτόχρονα νιώθει άνετα στο περιβάλλον όπου βρίσκεται, και ίσως εκδηλώνει ένα σημάδι έπαρσης. Αν «κουλουριάζεται» στη θέση του, ανεβάζει τα πόδια στην πολυθρόνα και τα αγκαλιάζει με τα χέρια ενώ μιλάτε, δείχνει ότι έχει οικειότητα και νιώθει ζεστά μαζί σας –και ενδεχομένως σας φλερτάρει υποσυνείδητα, αν είναι γυναίκα. Τέλος, κάποιος που γέρνει το πάνω μέρος του σώματός του προς το μέρος σας την ώρα που μιλάτε (ενώ είστε βέβαιοι ότι δεν φταίει το ότι δεν σας ακούει) εκδηλώνει ενδιαφέρον –σύμφωνα με τους ειδικούς της γλώσσας του σώματος αυτή η υποσυνείδητη κίνηση εκφράζει την παρόρμηση να αγκαλιάσουμε τον άλλον.

 Τα χέρια:
 Λένε επίσης πολλά για τη διάθεση και τα συναισθήματά μας. Χέρια σταυρωμένα στο στήθος δείχνουν επιφυλακτικότητα, ενίοτε συγκαλυμμένο θυμό και γενικότερα αμυντική στάση. Τα δάχτυλα «κρυμμένα» στο εσωτερικό της παλάμης (σαν χαλαρή γροθιά) δείχνουν ότι ο συνομιλητής σας δεν αισθάνεται άνετα –μπορεί, όμως, αυτό να είναι και σημάδι άγχους, και να μην εκφράζει απαραίτητα επιφυλακτικότητα απέναντί σας. Αντιθέτως, οι ανοιχτές παλάμες (είτε ακουμπούν π.χ. σε ένα τραπέζι, είτε ο συνομιλητής σας είναι όρθιος, με τα χέρια του χαλαρά στο πλάι του σώματος) δείχνουν θετική προδιάθεση απέναντί σας και ειλικρίνεια.

Η χροιά της φωνής:
 Είναι το πρώτο σημάδι από το οποίο καταλαβαίνουμε, συνήθως υποσυνείδητα, την ερωτική έλξη. Παρατηρήστε πώς αλλάζει η δική σας φωνή όταν μιλάτε σε κάποιον που σας έλκει ερωτικά (είτε θέλετε να το κρύψετε είτε όχι): οι ανδρικές φωνές συνήθως «βαθαίνουν» ανεπαίσθητα, οι γυναικείες κατά κανόνα χαμηλώνουν. Άλλος εύκολος τρόπος να καταλάβετε τη διαφορά, είναι να προσέξετε πώς αλλάζει η χροιά της φωνής του συνομιλητή σας όταν μιλά σε εσάς και όταν απευθύνεται σε κάποιον άλλο.

 Ο «καθρέφτης»:
 Είναι ο χρυσός κανόνας της γλώσσας του σώματος, το πιο εύκολο σημάδι για να καταλάβετε, και το πιο δύσκολο να ελέγξετε –οι προσπάθειες στέφονται συνήθως με τραγελαφικά αποτελέσματα, του τύπου αντιγράφετε τις κινήσεις κάποιου, και τη στιγμή που το αντιλαμβάνεστε σταματάτε την κίνηση στη μέση για να μη «φανεί», πράγμα που την κάνει ακόμα πιο αντιληπτή. Ο «καθρέφτης» λοιπόν λέει ότι όταν έχουμε απέναντί μας κάποιον για τον οποίο ενδιαφερόμαστε/ θαυμάζουμε/ θέλουμε να γοητεύσουμε, υποσυνείδητα αντιγράφουμε τις κινήσεις του: Υιοθετούμε την ίδια στάση σώματος, πίνουμε από το ποτήρι μας την ώρα που κάνει κι εκείνος το ίδιο, και πάει λέγοντας.

 Η απόσταση:
 Προφανές, αλλά θα το αναφέρουμε παρ’ όλα αυτά. Κάποιος που προσπαθεί να δημιουργήσει απόσταση μεταξύ σας ενώ μιλάτε (για παράδειγμα, τοποθετεί ένα αντικείμενο, όπως το ποτήρι του ή την τσάντα του, ανάμεσά σας ενώ κάθεστε δίπλα δίπλα, ή απλώς επιλέγει να καθίσει ή να σταθεί σε απόσταση ανεπαίσθητα μεγαλύτερη του κανονικού) δεν εκφράζει αυτό που θα λέγαμε θετικά συναισθήματα προς το άτομό σας. Αντιθέτως, αν βρίσκεστε σε κανονική απόσταση και «απλώνεται» προς τη μεριά σας (τεντώνοντας π.χ. το πόδι ή το χέρι του προς το μέρος σας) προσπαθεί να σας πλησιάσει –μεταφορικά, ή ίσως και κυριολεκτικά.

 Τα γόνατα:
 Ίσως το λιγότερο προφανές στοιχείο της γλώσσας του σώματος, τα γόνατα που είναι στραμμένα προς το μέρος σας όταν ο συνομιλητής σας κάθεται (ακόμα και αν το σώμα του δεν είναι στραμμένο προς εσάς, σε μια καρέκλα απέναντί σας για παράδειγμα) δείχνουν ενδιαφέρον και προσοχή σε αυτά που λέτε.

 Τα μάτια:
 Πέρα από το ότι μπορείτε να καταλάβετε πολλά μόνο από το βλέμμα κάποιου όταν σας κοιτάζει (όσο και αν δεν το πιστεύετε, το ένστικτό μας συνήθως είναι αλάνθαστο) υπάρχουν και μερικά συγκεκριμένα σημάδια των ματιών που εμπίπτουν στους κανόνες της γλώσσας του σώματος. Παρατηρήστε, για παράδειγμα, αν ο συνομιλητής σας ανοιγοκλείνει τα μάτια του αρκετά (βλέπε λίγο περισσότερο από το κανονικό) ενώ μιλάτε: Αυτό συμβαίνει γιατί, όταν κοιτάζουμε κάποιον που μας έλκει ερωτικά, οι κόρες των ματιών μας διαστέλλονται, και το «πετάρισμα» των βλεφάρων είναι η φυσική αντίδραση του οργανισμού μας σε αυτό.

Διαβάστε περισσότερα στο: http://www.in2life.gr/everyday/howto/article/320421/pos-na-psyhologeite-toys-gyro-sas.html
Πηγή: www.in2life.gr