Κυριακή 25 Μαΐου 2014

20 ΤΟΝΟΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ "ΠΝΙΓΟΥΝ" ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

20 ΤΟΝΟΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ "ΠΝΙΓΟΥΝ" ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Από την Δευτέρα ο εκλογικός πυρετός θα έχει κοπάσει, τα αποτελέσματα θα έχουν βγει, αλλά τα ίχνη του προεκλογικού αγώνα θα βρίσκονται ακόμη στην πόλη, καθώς η Αθήνα θα κληθεί να «ξεφορτωθεί» δεκάδες τόνους σκουπιδιών.

 Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, υπολογίζεται ότι μόνο στην Αθήνα αναμένεται να συγκεντρωθούν περισσότεροι από 20 τόνοι αφισών και φυλλαδίων, ενώ στη Θεσσαλονίκη, το προεκλογικό υλικό που θα καταλήξει στα σκουπίδια θα ξεπεράσει τους 15 τόνους. Στο Ηράκλειο της Κρήτης, η υπηρεσία καθαριότητας έχει ήδη συγκεντρώσει περισσότερους από οκτώ τόνους προεκλογικών αφισών.

Αυτό σημαίνει πως από την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσει ένας «αγώνας δρόμου» από τους εργαζόμενους στην συγκομιδή σκουπιδιών και στην καθαριότητα, ενώ ήδη οι υπάλληλοι του ΧΥΤΑ Φυλής καταβάλλουν προσπάθειες για να προετοιμαστούν εγκαίρως και να διαχειριστούν αποτελεσματικά τον επιπλέον όγκο των απορριμμάτων.

Διαβάστε περισσότερα στο: http://www.in2life.gr/features/notes/article/333060/20-tonoi-proeklogikoy-ylikoy-pnigoyn-thn-athhna.html
Πηγή: www.in2life.gr

Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

ΑΥΞΗΣΗ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ ΛΟΓΩ ΦΥΛΟΥ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΑΥΞΗΣΗ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ ΛΟΓΩ ΦΥΛΟΥ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Σύμφωνα με την έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη για την ισότητα των φύλων στις εργασιακές σχέσεις, οι διακρίσεις λόγω φύλου παρουσίασαν αύξηση κατά 25% στους εργασιακούς χώρους.

Επίσης, παρατηρήθηκε αύξηση των καταγγελιών των αντρών που απευθύνονται στην ανεξάρτητη Αρχή για θέματα ίσης μεταχείρισης, σε ό,τι αφορά τις άδειες ανατροφής που δικαιούνται οι γονείς. Αυτό συμβαίνει, σημειώνεται, εξαιτίας της ποικιλίας καθεστώτων και προϋποθέσεων λήψης των αδειών εκ μέρους των πατέρων και του δισταγμού ορισμένων υπηρεσιών να εναρμονιστούν με την ίση μεταχείριση των δυο φύλων στο συγκεκριμένο θέμα.

Ταυτόχρονα, η εξαφάνιση καταγγελιών για άνιση πρόσβαση στην απασχόληση τα τελευταία τρία χρόνια συνδέεται άμεσα με τα υψηλά ποσοστά ανεργίας των γυναικών. Επίσης, πολλές εργαζόμενες στον δημόσιο τομέα που επρόκειτο να πάρουν άδεια ή βρίσκονται ήδη σε άδεια εγκυμοσύνης, μητρότητας ή ανατροφής απευθύνθηκαν στον Συνήγορο για διευκρινίσεις σχετικά με το θέμα της διαθεσιμότητας.

 Όπως αναφέρεται στην ειδική έκθεση, όλα αυτά τα θέματα οφείλονται στη «σαφή αντανάκλαση της κρίσης και των συνεπειών της τόσο στο επίπεδο της εργασίας και της απασχόλησης των γυναικών όσο και στο επίπεδο της αυξημένης ανάγκης προστασίας της μητρότητας και της οικογένειας».

Διαβάστε περισσότερα στο: http://www.in2life.gr/everyday/career/article/326392/afxhsh-diakriseon-logo-fyloy-stoys-horoys-ergasias.html
Πηγή: www.in2life.gr

Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

ΨΕΥΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΣΜΟΣ: ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΛΑΘΟΣ?

ΨΕΥΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΣΜΟΣ : ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ?


Αρκούσε αυτή εδώ η σκηνή από την ταινία «Όταν ο Χάρυ γνώρισε την Σάλυ» για να βάλει το… μικρόβιο στo μυαλό εκατομμυρίων ανδρών και να τους κάνει να (ξανα)σκεφτούν το προφανές: είναι πάρα πολύ εύκολο για μια γυναίκα να προσποιηθεί οργασμό και μάλιστα άκρως πειστικά.

 Πέραν όμως από το kinky και την ψυχαγωγία του όλου θέματος, είναι γεγονός ότι η σεξουαλική ικανοποίηση (ή η απουσία αυτής) απασχολεί μια μεγάλη ημερίδα γυναικών και ανδρών. Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με διάφορες έρευνες ένα τεράστιο ποσοστό των γυναικών προσποιούνται οργασμό κατά την σεξουαλική πράξη, ενώ το θέμα απασχολεί τόσο τις ίδιες όσο και τους άντρες, μιας και περνάνε τον δικό τους δρόμο αμφιβολίας για το αν είναι αρκετά καλοί.

Ενδεικτικά, σε έρευνα του Journal of Sex Research παρατηρήθηκε ότι το 67% των γυναικών έχει περιστασιακά προσποιηθεί οργασμό, ενώ στους άνδρες μόλις το 20% πιστεύει ότι η σύντροφός του μπορεί κάποια στιγμή όντως να προσποιήθηκε οργασμό, μάλιστα το 80% θεωρεί τον οργασμό των συντρόφων τους αληθινό.

 «Από την φύση του το αρσενικό τονώνεται, νιώθει ικανοποίηση, κυριαρχεί και διεγείρεται όταν η σύντροφoς κορυφώνει κατά την διάρκεια της σεξουαλικής πράξης. Για αρκετούς άνδρες αποτελεί και στόχο επιτυχίας το να ικανοποιήσουν την σύντροφό τους. Δυστυχώς όμως πολλές γυναίκες δεν μπορούν να φτάσουν σε οργασμό και πολλές φορές αναγκάζονται να προσποιηθούν», εξηγεί η κ. Λήδα Ράγγα, Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια.

 Κατανοώντας τον γυναικείο (μη) οργασμό
Ποιοι είναι λοιπόν οι λόγοι που κάνουν τις γυναίκες να προσποιούνται; Τι μπορεί να "κρύβει" ένας ψεύτικος οργασμός; «Οι λόγοι που οι γυναίκες προσποιούνται είναι πολύπλοκοι και πολύπλευροι. Αν εξαιρέσουμε παθολογικούς παράγοντες απουσίας της σεξουαλικής κορύφωσης και εστιάσουμε σε ψυχολογικές παραμέτρους, ο γυναικείος οργασμός έχει προϋποθέσεις. Για τις γυναίκες είναι μια καθαρά εγκεφαλική διαδικασία που θέλει τον χώρο και τον χρόνο της», απαντά η κ. Ράγγα τονίζοντας ότι η αυτοεικόνα και η αυτοεκτίμηση αποτελούν σημαντικό παράγοντα επίτευξης της σεξουαλικής ικανοποίησης.

 Έχει σημασία για εκείνες πόσο αποδεκτό είναι το σώμα τους, τι βλέπουν ότι δεν τις ικανοποιεί και τι νομίζουν ότι βλέπει ο σύντροφος κατά την διάρκεια τις πράξης. Το κομμάτι αυτό τους προκαλεί υψηλά επίπεδα άγχους και έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης κατά την διάρκεια της σεξουαλικής πράξης, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ικανοποιηθούν και να προσποιούνται για να μην απογοητεύσουν τις προσδοκίες του συντρόφου τους.

 Όμως είναι όντως απαραίτητος εν τέλει ο οργασμός για να ευχαριστηθεί μια γυναίκα το σεξ; Όχι πάντα. Στερεότυπα όμως το θεωρούν ως απαραίτητο συστατικό για μια επιτυχημένη σεξουαλική επαφή. Η γυναίκα λοιπόν, μπορεί να παρασυρθεί από αυτή την ιδέα και για να μην θίξει τον εγωισμό και τον ανδρισμο Βέβαια, σε αυτήν την περίπτωση μπαίνει το ερώτημα του «γιατί να θέλει η γυναίκα μια σύντομη σεξουαλική επαφή;» Όπως επισημαίνει η κ. Ράγγα, είναι ένα θέμα που αγγίζει ίσως την ικανοποίηση από τον τρόπο της σεξουαλικής πράξης και της επικοινωνίας του ζευγαριού κατά την διάρκειά της.

Τέλος, σημαντικό ρόλο, όπως αναφέρει η ίδια, παίζει η σκέψη της γυναίκας ότι μπορεί να χαρακτηριστεί (και κατ’ επέκταση να στιγματιστεί) ως «ανοργασμική» ή «ψυχρή» στο σεξ. Το ενοχικό κομμάτι ότι είναι δύσκολο να κορυφώσει, κυριαρχεί με αποτέλεσμα να αποτελεί ακόμα μεγαλύτερο βάρος για την ίδια επιδεινώνοντας την κατάσταση που ήδη βιώνει.

 Ψεύτικος οργασμός και απιστία
Είναι σίγουρα ένα από τα πρώτα πράγματα που πιθανώς να σκέφτεται ο άνδρας που θα καταλάβει ότι η σύντροφός του προσποιείται: «Μήπως με κερατώνει;». Όμως, όσο παράξενο και αν ακούγεται η απιστία δεν είναι η αιτία της προσποίησης.

«Ο ψεύτικος οργασμός δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση ένδειξη απιστίας. Τα δυο κομμάτια δεν συνδέονται απόλυτα και δεν θα πρέπει να αποτελεί λόγο καχυποψίας. Θέματα όπως η σεξουαλική αποστροφή, η απουσία διάθεσης, η αποστροφή συντρόφου και η έλλειψη επικοινωνίας πρέπει να συνυπάρχουν για να σκεφτούμε την πιθανότητα οτι ίσως να υπάρχει το ενδεχόμενο τις απιστίας. Πάλι βέβαια δεν αποτελούν μοναδικά κριτήρια», αναφέρει σχετικά η κ. Ράγγα.

Η σωστή αντιμετώπιση
 Τι θα πρέπει να κάνει ο άνδρας αν αντιληφθεί ότι η σύντροφός του προσποιείται; Σίγουρα όχι να προκαλέσει τον… τρίτο παγκόσμιο πόλεμο στο σπίτι.
Σε περίπτωση που ο άνδρας αντιληφθεί έναν ψεύτικο οργασμό οφείλει στον εαυτό του και στην σύντροφό του να το χειριστεί με διακριτικότητα και ευγένεια. «Κάθε άλλος τρόπος θα φέρει χειρότερα αποτελέσματα καθώς θα αυξήσει τα ποσοστά άγχους και την ενοχή της συντρόφου του. Σημαντικό είναι να δώσει τον απαραίτητο χρόνο στην σεξουαλική συνεύρεση. Δηλαδή να μην την αφήσει να βιαστεί, αλλά να μην βιαστεί και ο ίδιος. Επίσης η εγκεφαλική επικοινωνία αποτελεί βασική προϋπόθεση», απαντά η κ. Ράγγα.
 «Μιλήστε, ρωτήστε και περάστε στην πράξη. Αφήστε την να σας καθοδηγήσει και δοκιμάστε. Η επικοινωνία είναι από τα πιο σημαντικά κομμάτια. Δεν φτάνει να νομίζουμε ότι κάνουμε κάτι καλά, αλλά να είναι και ουσιαστικά καλό. Όσο πιο ανοιχτοί είμαστε σε καλοπροαίρετες υποδείξεις τόσο μεγαλύτερο είναι και το ποσοστό επιτυχίας», προσθέτει

Εν κατακλείδι λοιπόν, η άνεση, η οικειότητα και η επικοινωνία των συντρόφων αποτελούν βασικά συστατικά της συνταγής. Το μυστικό συστατικό για τις γυναίκες είναι η προσωπική αποδοχή και η αγάπη για τον εαυτό τους. Όσο για τους άνδρες, πιο πολύ το ανοιχτό μυαλό και το περιορισμένο «εγώ». «Αφήστε λίγο παραπάνω χώρο και χρόνο στη σύντροφο και το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει με το παραπάνω», καταλήγει.

Διαβάστε περισσότερα στο: http://www.in2life.gr/everyday/modernlife/article/331497/pseftikos-orgasmos-giati-oi-gynaikes-kanoyn-to-lathos.html?apg=3
Πηγή: www.in2life.gr




 

Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 273 ΑΠΑΧΘΕΝΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΗΣ ΝΙΓΗΡΙΑΣ

ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 273 ΑΠΑΧΘΕΝΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΗΣ ΝΙΓΗΡΙΑΣ


«Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας». Με αυτό το μήνυμα, η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ απευθύνθηκε προς τους απαγωγείς 273 κοριτσιών από τη Νιγηρία, τα ίχνη των οποίων αγνοούνται. Δεν είναι όμως η μόνη που αντέδρασε στην απαγωγή τους από την ισλαμική τρομοκρατική οργάνωση Μπόκο Χαράμ, που έχει ως στόχο να τις πουλήσει σαν «νύφες».

 Το hashtag #BringBackOurGirls έχει γίνει παγκόσμιο trend στο Twitter, που ξεκίνησε από τις οικογένειες των κοριτσιών, οι οποίες κάνουν έκκληση για τον εντοπισμό τους. Στην προσπάθειά τους συμμετείχε και ο Μπάρακ Ομπάμα, ο οποίος εξέφρασε τον αποτροπιασμό του από το συμβάν.

Παράλληλα, οι άνδρες των social media προκάλεσαν την «αναγέννηση» της καμπάνιας με σύνθημα «Real Men don’t buy Girls», που είχε ξεκινήσει προ ολίγων χρόνων με πρωτοβουλία του ζεύγους Ashton Kutcher – Demi Moore. Με κάρτες που αναγράφουν το σύνθημα της καμπάνιας φωτογραφήθηκαν διασημότητες όπως ο Σον Πεν, ο Μπράντλεϊ Κούπερ, ο Τζέραρντ Μπάτλερ και ο Τζάστιν Τίμπερλέικ, ενώ κυκλοφόρησαν και video  για να ενισχύσουν το εγχείρημα εναντίον της εκμετάλλευσης των γυναικών.

 Στο παγκόσμιο κίνημα για τον εντοπισμό των κοριτσιών συμμετέχουν και το Πανεπιστήμιο Αλ Αζχάρ της Αιγύπτου, η ανώτατη θεολογική Αρχή του σουνιτικού Ισλάμ, η Μαλάλα Γιουσουφάι, η πακιστανή μαθήτρια που επέζησε δολοφονικής απόπειρας των Ταλιμπάν, και ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας, η μεγαλύτερη μουσουλμανική οργάνωση του κόσμου.

Ο έντονα επικρινόμενος για το γεγονός πρόεδρος της Νιγηρίας, Γκούντλακ Τζόναθαν, εξέφρασε σε ομιλία του την πεποίθηση πως «η απαγωγή αυτών των κοριτσιών θα είναι η αρχή του τέλους για την τρομοκρατία στη Νιγηρία». Παρ’ όλα αυτά, αναλυτές εκφράζουν την ανησυχία τους πως ο εντοπισμός των απαχθεισών μπορεί να είναι υπόθεση πολλών ετών.

Διαβάστε περισσότερα στο: http://www.in2life.gr/everyday/modernlife/article/330875/ferte-piso-ta-koritsia-ths-nighrias.html
Πηγή: www.in2life.gr

Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

ΠΩΣ ΝΑ ΧΑΣΕΤΕ ΤΟ ΣΩΣΙΒΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ ΣΑΣ....

ΠΩΣ ΝΑ ΧΑΣΕΤΕ ΤΟ ΣΩΣΙΒΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ ΣΑΣ.....
Ρουφάτε την κοιλιά σας για να κουμπώσετε το παντελόνι σας. Το καλοκαίρι ζηλεύετε θανάσιμα όσους εμφανίζονται στην παραλία χωρίς ένα στρώμα λίπους να κρύβει το λάστιχο του μαγιό. Και ενώ έχετε προσπαθήσει με επιτυχία να χάσετε βάρος, βλέπετε με απόγνωση αυτό το ενοχλητικό σωσίβιο γύρω από την μέση σας να παραμένει ακλόνητο. Μήπως ήρθε η ώρα να μάθετε γιατί δεν θέλει να σας εγκαταλείψει; Παρακάτω συγκεντρώνουμε συμβουλές για να καταλάβετε καλύτερα αυτά τα «πιασίματα», ώστε να τα πολεμήσετε πιο αποτελεσματικά.

 *Μην μπερδεύετε το λίπος με τους μύες
 Αυτό σημαίνει πως όσες χιλιάδες κοιλιακούς κι αν κάνετε, εκείνοι που γυμνάζονται είναι οι κοιλιακοί μύες, οι οποίοι βρίσκονται κάτω από το στρώμα λίπους. Αν θέλετε να φύγει το σωσίβιο, πρέπει να αποβάλλετε το λίπος – χωρίς αυτό να σημαίνει πως είναι άσκοπη η μυϊκή ενδυνάμωση της περιοχής. Απλώς ανήκει σε διαφορετικό στόχο.

 *Μην αρκείστε στην αερόβια προπόνηση
 Η αερόβια άσκηση, όπως και η απώλεια βάρους, φυσικά και θα σας βοηθήσουν να χάσετε κιλά και λίπος, αλλά δεν μπορούν να βοηθήσουν στην στοχευμένη απώλεια λίπους από συγκεκριμένη περιοχή του σώματος. Η πλέον αποτελεσματική προσέγγιση για να πολεμήσετε πιο αποτελεσματικά το λίπος γύρω από την κοιλιά είναι η δυναμική προπόνηση. Και γι’ αυτή την περίπτωση, έχουμε περισσότερες συμβουλές να σας δώσουμε – βάλτε τα αθλητικά σας και συνεχίστε να διαβάζετε.

 *Επενδύστε στην προπόνηση για καύση λίπους
Η κυκλική προπόνηση περιλαμβάνει κύκλους ασκήσεων κλιμακούμενης έντασης, δυναμικών, αερόβιων, με μηχανήματα, με μπάλες, λάστιχο ή με το βάρος του σώματος, και δεν επιτρέπει διαλείμματα μεταξύ των ασκήσεων. Αυτού του είδους η προπόνηση είναι ιδανική για καύση λίπους και μυϊκή γράμμωση, και σας έχουμε οδηγίες σε video για να την δοκιμάσετε στο σπίτι.

  *Ελαττώστε τα λιπαρά στο πιάτο σας
 Αν μειώσετε την ημερήσια πρόσληψη λιπαρών έστω και κατά 25 γραμμάρια, θα γλιτώσετε 225 θερμίδες ημερησίως, ήτοι 300 γραμμάρια βάρους εβδομαδιαίως, τα οποία θα επιβάρυναν δυσανάλογα – μαντέψτε τι – την περιοχή της κοιλιάς. Αποφύγετε λοιπόν τα λευκά τυριά που είναι πλούσια σε λιπαρά, τους κρόκους αυγών και τα τηγανητά.

*Δοκιμάστε τους φυσικούς λιποδιαλύτες
 Δεν πρόκειται για «μαγικές» τροφές που τις καταναλώνετε και καίνε το λίπος. Είναι απλώς τρόφιμα που θα σας βοηθήσουν να χάσετε κιλά αν τα εντάξετε σε ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο. Τα φρούτα ανήκουν σε αυτή την κατηγορία – για παράδειγμα το grapefruit διαθέτει πηκτίνη, ένα είδος ινών που βοηθούν στη μείωση του λίπους. Επίσης, τα λαχανικά είναι σημαντικός σύμμαχος σε αυτόν τον «πόλεμο», καθώς περιέχουν την ουσία IC3 που αυξάνει την έκκριση τεστοστερόνης η οποία με τη σειρά της συνεισφέρει στην καύση λίπους.

*Βγείτε… στον ήλιο
 Η βιταμίνη D είναι άλλος ένας πολύτιμος άσσος στο μανίκι σας – ερευνητές του Πανεπιστημίου της Μινεσότα υποστηρίζουν πως πυροδοτεί την απώλεια βάρους, ρυθμίζοντας τα κύτταρα του λίπους. Και ο καλύτερος τρόπος να εκτεθείτε στην D είναι… να λιαστείτε.

*Ανεβείτε στο ποδήλατο
 Έρευνα που δημοσιεύθηκε στην Επιθεώρηση της Φυσιολογίας έδειξε πως αν ποδηλατείτε τουλάχιστον 32 χιλιόμετρα εβδομαδιαίως, το λίπος της κοιλιάς μπορεί να μειωθεί ως και 7% μέσα σε λίγους μήνες.

*Κοιμηθείτε καλά
Αν σας λείπει ύπνος, όχι μόνο κινδυνεύετε να το ρίξετε στο φαγητό για να ξεγελάσετε τη νύστα σας, αλλά εμποδίζετε τα κύτταρα του λίπους να αντιδρούν στην ινσουλίνη, με αποτέλεσμα να είστε πιο ευάλωτοι στην αποθήκευση λίπους. Δοκιμάστε να καταναλώνετε τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνη Β6, όπως ο τόνος, το κοτόπουλο και η γαλοπούλα, που βοηθούν στην αύξηση της έκκρισης ορμονών οι οποίες βοηθούν στον ύπνο.

*Πείτε «ναι» στο ασβέστιο
 Άλλη μια παγίδα του λίπους είναι η έλλειψη ασβεστίου: Το σώμα σας, όταν δεν έχει αρκετό ασβέστιο, εκκρίνει μια ορμόνη, την καλσιτριόλη, η οποία ευνοεί την συγκέντρωση λίπους σε μια περιοχή. Ένα γιαουρτάκι ή μερικές δόσεις γαλακτοκομικών προϊόντων χαμηλών σε λιπαρά είναι ιδανικά για να λαμβάνετε την απαραίτητη δόση ασβεστίου ημερησίως.

Διαβάστε περισσότερα στο: http://www.in2life.gr/wellbeing/health/article/328169/pos-na-hasete-to-sosivio-apo-thn-koilia-sas.html
Πηγή: www.in2life.gr

Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

ΤΙ 20,ΤΙ 30, ΤΙ 40 : Ο ΕΡΩΤΑΣ ΣΕ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ...

ΤΙ 20, ΤΙ 30, ΤΙ 40 : Ο ΕΡΩΤΑΣ ΣΕ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ...

Στο Δημοτικό, όλα ήταν απλά. Το μόνο που χρειαζόταν ήταν να μαζέψεις όλο σου το κουράγιο, να πάρεις μια βαθιά ανάσα (ίσως και μια σοκολάτα σε κόκκινο περιτύλιγμα, αν ήσουν πιο προχωρημένος, ή πρωταγωνιστής διαφήμισης) και να ζητήσεις από τον έρωτα της ζωής σου να «τα φτιάξετε». Μετά, λίγα πράγματα μπορούσαν να διαταράξουν την ηρεμία σου. Τουλάχιστον μέχρι ο έρωτας της ζωής σου να σου πει ότι θέλει να «τα χαλάσετε», χωρίς απαραίτητα να υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος για αυτό, απλά έτσι, για να προστεθεί λίγο σασπένς στη «σχέση σας». Και η ζωή στο προαύλιο συνεχιζόταν…

 Τα πράγματα αρχίζουν να περιπλέκονται μερικά χρόνια αργότερα, όταν ο αληθινός κόσμος εισβάλλει στην ζωή, και κατ’ επέκταση στη σχέση. Και, ανάλογα με την ηλικία των δύο εμπλεκόμενων μερών, περιπλέκει με διαφορετικό τρόπο τα προβλήματα, το φλερτ, το σεξ και τις αιτίες χωρισμού. Για του λόγου το αληθές, αναγνωρίστε την φάση της σχέσης σας στον παρακάτω μίνι οδηγό –και εκφράστε τις αντιρρήσεις σας στα σχόλια στο τέλος του κειμένου.

 Στα 20…
 Το φλερτ: Κατ’ αρχάς, δεν είναι ακριβώς φλερτ. Είναι μια αδέξια προσπάθεια να ανοίξεις κουβέντα, στο όνομα της οποίας (προσπάθειας) μπορούν να επιστρατευθούν τα πάντα: από αποτυχημένες ατάκες – φόρο τιμής στην ποπ κουλτούρα μέχρι «κοινά ενδιαφέροντα» που συνήθως περιλαμβάνουν μουσική, ταινίες και video games.
 Το σεξ: Είναι πολύ (σε ποσότητα, συχνότητα, διάρκεια). Είναι πειραματικό (ακριβώς σαν τις μουσικές που ακούς: κάποιοι πειραματισμοί πετυχαίνουν, κάποιοι όχι). Είναι θέμα συζήτησης (στις παρέες, όχι μεταξύ των άμεσα εμπλεκομένων).
Τα προβλήματα: Του/ της αρέσω; Θα του/ της αρέσω το ίδιο και αύριο; Κι αν με κερατώσει; Κι αν αλλάξει γνώμη; Κι αν χωρίσουμε και καταστραφεί ο κόσμος; Κοίταξε την σερβιτόρα, ή μου φάνηκε; Μήπως είμαι πολύ μικρός για σχέσεις;
Οι αιτίες χωρισμού: Κοίταξε τη σερβιτόρα. Είμαι πολύ μικρός για σχέσεις. Θέλω να αποκτήσω εμπειρίες. Τώρα που το σκέφτομαι, η σερβιτόρα μου αρέσει περισσότερο.

 Στα 30…
 Το φλερτ: Έχει την ακρίβεια χειρούργου, την αυτοπεποίθηση χολιγουντιανού σταρ και την δομημένη σκέψη καθηγητή πανεπιστημίου.
Το σεξ: Είναι λιγότερο, αλλά ποιοτικότερο. Έχει πολλά κοινά σημεία με την παραπάνω περιγραφή του φλερτ. Είναι θέμα συζήτησης, συχνότερα μεταξύ των άμεσα εμπλεκομένων, σπανιότερα στις παρέες.
Τα προβλήματα: Έχω δουλειά. Έχω πάρα πολλή δουλειά. Μήπως παραμελώ τη σχέση μου για τη δουλειά; Μήπως παραμελεί τη σχέση μας για τη δουλειά; Μήπως να παντρευτούμε; Μήπως έχω φτάσει σε ηλικία να κάνω παιδιά; Είναι ο κατάλληλος/ η κατάλληλη για να κάνω μαζί του/ της παιδιά;
Οι αιτίες χωρισμού: Παραμελεί τη σχέση μας για τη δουλειά. Είμαι πολύ μικρός/η για να παντρευτώ και να κάνω παιδιά. Κι εκεί που το σκεφτόμουν αυτό, μ’ έπιασε ανασφάλεια και για να επιβεβαιωθώ τον/ την κεράτωσα με τον/ την συνάδελφο στο φωτοτυπικό.

Στα 40…
 Το φλερτ: Είναι πιο ιντελεκτουέλ, λιγότερο εμφανώς φλερτ, αλλά πολύ περισσότερο αποτελεσματικό. Όταν συμβαίνει. Γιατί δε συμβαίνει κάθε μέρα.
Το σεξ: Είναι, όπως θα το έθετε ο Μελ Γκίμπσον, «αυτό που θέλουν οι γυναίκες» –ή οι άνδρες, αντίστοιχα. Όταν συμβαίνει. Γιατί δε συμβαίνει κάθε μέρα. Είναι θέμα συζήτησης (κυρίως θεωρητικής, με τους μικρότερους που ζητάνε συμβουλές).
Τα προβλήματα: Πώς θα προλάβω να πάρω τα παιδιά από το σχολείο, να τελειώσω τη δουλειά, και να δω και τους κολλητούς λίγο; Γιατί να μην πάει εκείνος/η να πάρει τα παιδιά από το σχολείο, μπας και καταφέρω να τελειώσω τη δουλειά; Μήπως δεν κάνουμε αρκετό σεξ; Λες να με κερατώνει με τον/ την συνάδελφο στο φωτοτυπικό;
 Οι αιτίες χωρισμού: Κουράστηκα να παίρνω συνέχεια εγώ τα παιδιά από το σχολείο. Δεν κάνουμε και αρκετό σεξ. Με κεράτωσε με τον/ την συνάδελφο στο φωτοτυπικό.

Διαβάστε περισσότερα στο: http://www.in2life.gr/features/notes/article/227357/ti-20-ti-30-ti-40-o-erotas-se-dekaeties.html?apg=2
Πηγή: www.in2life.gr

Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

ΠΩΣ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕΣΩ SOCIAL NETWORK....

ΠΩΣ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕΣΩ SOCIAL NETWORK....

Καλά τα like, τα selfie και τα tags όμως τα social media προσφέρουν πολλά παραπάνω από απλή ψυχαγωγία για τον ελεύθερο χρόνο στο γραφείο ή το σπίτι. Η σωστή χρήση τους μπορεί να ανοίξει διόδους επικοινωνίας με επιχειρήσεις που ψάχνουν για εργαζομένους σε συγκεκριμένες θέσεις και να σας εξασφαλίσει μία θέση από… εκεί που πιθανώς να μην το περιμένατε.

 Δείτε παρακάτω πώς θα χρησιμοποιήσετε τρία από τα πιο δημοφιλή social media προς όφελός σας στο κυνήγι για μια θέση εργασίας.

 Στο LinkedIn:
 * Δημιουργήστε ένα προσεγμένο προφίλ στο οποίο θα αναφέρετε την προϋπηρεσία σας, τις συστάσεις που έχετε εξασφαλίσει, τις σπουδές σας και την θέση που σας ενδιαφέρει. Ύστερα πηγαίνετε στο Job Boards όπου θα βρείτε όλες τις διαθέσιμες επαγγελματικές ευκαιρίες ανάλογα με την προτίμησή σας.
* Όσους περισσότερους γνωστούς σας εντοπίσετε στο LinkedIn, τόσο το καλύτερο, καθώς αυξάνονται οι πιθανότητες να πέσετε σε άνθρωπο που γνωρίζει κάποιον άλλον, ο οποίος σχετίζεται με την εταιρεία που σας ενδιαφέρει.
* Το LinkedIn διαθέτει δυνατότητα status update, ανάλογο του Facebook, μέσω του οποίου μπορείτε να κοινοποιήσετε πως ανήκετε στο διαθέσιμο έμψυχο υλικό αυτής της χώρας –ή και, γιατί όχι, του κόσμου. Επίσης, στις επιλογές του προφίλ σας, θα βρείτε την κατηγορία «interested in», όπου μπορείτε να συμπληρώσετε πεδία όπως «career opportunities», «job inquiries» κ.α.
 * Αν χάσατε την δουλειά σας πρόσφατα, είναι η ιδανική ευκαιρία, σε δύσκολες περιόδους όπως αυτές, να ζητήσετε από το πρώην αφεντικό σας να γράψει τα καλύτερα για εσάς.
* Μην φοβάστε να κάνετε share. Σύμφωνα με τους ειδικούς γύρω από το Linked In, το να μοιράζεστε άρθρα ή περιεχόμενο με το δίκτυό σας αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες να επικοινωνήσει μαζί σας κάποια επιχείρηση.

Στο Facebook:
* Η φωτογραφία του προφίλ σας πρέπει και εδώ να αναδεικνύει την πλευρά της προσωπικότητάς σας που ταιριάζει με την δουλειά που ψάχνετε. Αν ο στόχος σας είναι η δουλειά γραφείου, μία σοβαρή φωτογραφία από τους ώμους και πάνω είναι ιδανική.
* Μην ντραπείτε να αναφέρετε στο Facebook ότι ψάχνετε για δουλειά. Εκεί έχετε ακόμη μεγαλύτερες πιθανότητες να βρείτε κάποιον να σας βοηθήσει, καθώς μεγάλο μέρος των επαφών σας είναι πραγματικοί σας φίλοι, οι οποίοι μετά χαράς θα σας διαβιβάσουν κάποια ευκαιρία εργασίας που έτυχε να ακούσουν και σκέφτηκαν πως θα σας ταίριαζε.
* Κάντε Like σε σελίδες επιχειρήσεων που σας ενδιαφέρουν, έτσι ώστε να ενημερώνεστε τακτικά για την δραστηριότητά τους και για το ενδεχόμενο να αναζητούν άτομα για συγκεκριμένες θέσεις εργασίας.
* Ρίξτε μια ματιά στις Ρυθμίσεις Απορρήτου, έτσι ώστε να έχετε μια ολοκληρωμένη εικόνα για το τι βλέπουν οι άλλοι από το προφίλ σας (φωτογραφίες, timeline κτλ.). Καλό θα ήταν να κάνετε τις κατηγορίες του επαγγέλματός και τις μόρφωσής σας ορατές από όλους (public), έτσι ώστε ο καθένας να μπορεί να δει το social βιογραφικό σας.
* Πρόσφατα το Facebook πρόσθεσε μια επιπλέον κατηγορία στο About, τα Professional Skills. Εδώ μπορείτε να προσθέσετε τις δεξιότητες που αποκτήσατε από τις προηγούμενες δουλειές σας.

Στο Twitter:
 * Και εδώ, πρέπει να φροντίσετε για τα βασικά, δηλαδή το κατάλληλο avatar, ένα ωραίο background και ένα ικανοποιητικό δίκτυο επαφών είναι απαραίτητα. Στην συνέχεια, στους λίγους χαρακτήρες που επιτρέπει το site συμπεριλάβετε το επάγγελμά σας. Επίσης, μπορείτε να συμπεριλάβετε ένα link προς ένα online βιογραφικό σας.
* Καλό θα ήταν να «τιτιβίζετε» συχνά, έτσι ώστε να αποκτήσετε ακόμα μεγαλύτερο δίκτυο επαφών με άτομα τα οποία έχουν τα ίδια επαγγελματικά ενδιαφέροντα με εσάς, όπως επίσης και να κάνετε follow επιχειρήσεις και ανθρώπους οι οποίοι πιθανώς να σας ενδιαφέρουν. Παράλληλα, μπορείτε να στείλετε αυτούς που σας ακολουθούν σε ένα προσωπικό σας blog, το οποίο να σχετίζεται με το αντικείμενό σας.

Διαβάστε περισσότερα στο: http://www.in2life.gr/everyday/howto/article/329708/pos-tha-vreite-doyleia-meso-social-network.html?apg=2
Πηγή: www.in2life.gr

Σάββατο 3 Μαΐου 2014

7 ΤΡΟΠΟΙ ΝΑ ΚΑΨΕΤΕ ΘΕΡΜΙΔΕΣ ....ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΟΝΤΑΣ

7 ΤΡΟΠΟΙ ΝΑ ΚΑΨΕΤΕ ΘΕΡΜΙΔΕΣ.....ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΟΝΤΑΣ


Τι σκέφτεστε κάθε φορά που ακούτε την συμβουλή «βάλτε την σωματική άσκηση στην καθημερινότητά σας»; Ιδρωμένα ρούχα, μοναχικές διαδρομές τρεξίματος στο πάρκο και ακόμη πιο κουραστικά sessions στον διάδρομο ή στα όργανα του γυμναστηρίου.

Εντάξει, με τις παρακάτω ιδέες δεν σας υποσχόμαστε ότι δεν θα κουραστείτε ή ότι δεν θα ιδρώσετε. Σίγουρα, όμως, μπορούμε να σας υποσχεθούμε ότι θα απουσιάζει το βασικότερο εμπόδιο στο να βάλετε για τα καλά την άσκηση στην καθημερινότητά σας: Το να την βλέπετε σαν βασανιστική υποχρέωση, που την κάνετε σαν αγγαρεία (γι’ αυτό και δεν αντέχετε να την διατηρήσετε στη ζωή σας για παραπάνω από λίγες ημέρες).
Δείτε, με άλλα λόγια, επτά ιδέες δραστηριοτήτων που θα σας βοηθήσουν να κάψετε θερμίδες χωρίς να το καταλάβετε, αλλά καταδιασκεδάζοντάς το.

Zumba
Λάτιν ρυθμοί, εύκολες αλλά έντονες χορευτικές κινήσεις και βήματα που δημιουργούν ένα δυναμικό χορευτικό πρόγραμμα είναι μία από τις πιο πρόσφατες «μόδες» στις αίθουσες σχεδόν κάθε γυμναστηρίου, που στην ουσία σας βοηθά να κάψετε θερμίδες και λίπος χορεύοντας σαν να βρίσκεστε στο δωμάτιο του σπιτιού σας και να διασκεδάζετε με δυνατή μουσική – αλλά σε αυτή την περίπτωση υπό τις οδηγίες ειδικού και με παρέα. Υπολογίζεται πως μισή ώρα zumba για έναν μεσαίου βάρους άνθρωπο (περί τα 75 κιλά) και μέτριας έντασης χορό μπορεί να κάψει περίπου 250 θερμίδες. Υπολογίστε τις… καμένες θερμίδες του χορού zumba εδώ.

 Χορός
 Αν δεν θέλετε να πληρώσετε το γυμναστήριό σας ή να χορέψετε με… τις φόρμες σας, υπάρχει πιο απλός τρόπος να επιδοθείτε σε χορό που καίει θερμίδες. Τι θα λέγατε για clubbing μία φορά την εβδομάδα ή έστω για χορό στο σπίτι σας; Φυσικά, δεν εννοούμε βιενέζικο βάλς: Δυνατά beats, γρήγοροι ρυθμοί και χορός από αυτόν που λέμε πως δεν βλέπουμε πια στα ελληνικά μπαρ είναι η λύση που μπορείτε να εφαρμόσετε κάθε Σάββατο σε club ή στο σπίτι σας (αρκεί να μην πέσετε κι εσείς στην παγίδα «λικνίζω ελαφρώς το γόνατο με ένα ποτό στο χέρι). Σύμφωνα με το MyFitnessPal, ο μεσαίας έντασης χορός για ένα μεσαίου βάρος άτομο καταναλώνει περί τις 163 θερμίδες το μισάωρο. Φανταστείτε τι μπορεί να κάνει ένα τρίωρο ξέφρενου clubbing.

 Surfing
 Όχι αυτό με το ποντίκι μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή σας. Καλοκαίρι έρχεται, επομένως σας προτείνουμε να επιδοθείτε σε θαλάσσια σπορ. Καλή η ηλιοθεραπεία και το διάβασμα στην ξαπλώστρα, αλλά αν σε κάθε επίσκεψή σας στην παραλία φροντίζατε να διαθέσετε 30 λεπτά για να δοκιμάσετε τις δυνάμεις σας στο surfing, θα καίγατε περί τις 100 θερμίδες, ήτοι το δεύτερο freddo cappuccino που θα μπαίνατε σε πειρασμό να παραγγείλετε αν μένατε στην σαιζλόνγκ.

Skateboarding
Λίγος παλιμπαιδισμός δεν έβλαψε ποτέ κανέναν: Πόσο μάλλον όποιον δοκιμάσει ξανά τις δυνάμεις του στο skate, το οποίο υπολογίστηκε από το MyFitnessPal πως σας βοηθά να κάψετε 170 ωραιότατες θερμίδες σε μισή ώρα… πατιναρίσματος.

Κηπουρική
Στην άνεση του κήπου σας, φροντίζετε τα φυτά σας, καμαρώνετε τα ανθισμένα σας παρτέρια, ποτίζετε τις γλάστρες, μυρίζετε τα λουλούδια, φυτεύετε και ένα-δυο καινούρια φυτά. Σε τι μεταφράζεται όλο αυτό; Υπολογίζοντας τις κινήσεις σας για το πότισμα, το σκάλισμα και τις έντονες κινήσεις των χεριών, η καύση θερμίδων φτάνει τις 136 θερμίδες για κάθε 30 λεπτά ενασχόλησης. Όχι κι άσχημα για κηπουρική.

 Καταδύσεις
 Δεν ξέρουμε αν φταίει το ότι οι κινήσεις γίνονται κάτω από το νερό, και αν οι θερμίδες… κολυμπούν μακριά σας, αλλά για κάθε μισή ώρα κατάδυσης με μάσκα, υπολογίζεται πως καίτε περί τις 170 θερμίδες.

 Παιχνίδια Kinetic
 Τα Kinetic videogames είναι ίσως ο πιο διασκεδαστικός τρόπος να κάψετε θερμίδες… στο σαλόνι σας: Οι κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών που βασίζονται στην τεχνολογία “kinetic”, όπως το «Wii» της Nintendo ή το «Kinect» του Xbox διαθέτουν παιχνίδια για κάθε γούστο, τα οποία σας επιτρέπουν χάρη στους αισθητήρες κινήσεων να διαγωνιστείτε στον χορό, να παίξετε τέννις μιμούμενοι τις κινήσεις ενός κανονικού αγώνα απέναντι στον ψηφιακό σας αντίπαλο κ.ο.κ., καίγοντας αντίστοιχα όσες θερμίδες θα καταναλώνατε επιδιδόμενοι σε αυτές τις δραστηριότητες.

Διαβάστε περισσότερα στο: http://www.in2life.gr/wellbeing/exercise/article/329041/7-tropoi-na-kapsete-thermides-diaskedazontas.html
Πηγή: www.in2life.gr

Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

ΠΟΣΟ ΕΡΩΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΘΕ ΖΩΔΙΟ??

ΠΟΣΟ ΕΡΩΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΘΕ ΖΩΔΙΟ??

Ζώδια και έρωτας, ζώδια και σχέσεις, ζώδια και σεξ. Αυτές είναι μερικές από τις σταθερά δημοφιλείς αναζητήσεις στο ελληνικό Google –αν έπρεπε να μαντέψουμε, θα λέγαμε ότι οι αντίστοιχές τους σε άλλες γλώσσες είναι το ίδιο δημοφιλείς και στο παγκόσμιο Google. «Μα ποιος πιστεύει αυτά τα πράγματα στον 21ο αιώνα;» θα αναρωτηθούν οι σκεπτικιστές. Όχι απαραίτητα όλοι όσοι τα διαβάζουν, θα απαντήσουμε.

Όπως λέγαμε και πριν από λίγο καιρό, τα χαρακτηριστικά των ζωδίων είναι απλώς τάσεις, που μπορεί να επαληθεύονται ή μπορεί και όχι, αναλόγως τους ανθρώπους, τη συγκυρία, την μεταξύ τους αλληλεπίδραση και πάει λέγοντας. Όπως και να ‘χει, όμως, κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι έχει ένα κάποιο ενδιαφέρον –τουλάχιστον στο στάδιο εκείνο που δεν ξέρεις πολλά περισσότερα για τον καινούριο σου έρωτα από το όνομα και το ζώδιό του– να διαβάσεις μερικές πιπεράτες λεπτομέρειες για τον ερωτισμό του. Ακόμα και αν μετά διατείνεσαι ότι "δεν τα πιστεύεις αυτά τα πράγματα".

Κριός: Με κυβερνήτη του τον θεό του πολέμου, Άρη, ο Κριός είναι πραγματικός κατακτητής και ορμητικός εραστής. Το σεξ με έναν Κριό δεν είναι ποτέ βαρετό: Με μότο του την ποικιλία και την φαντασία, ο Κριός θα συγκεντρώσει ερωτικά βοηθήματα, θα επιλέξει προσεκτικά σέξι εσώρουχα και αξεσουάρ, θα δημιουργήσει ατμόσφαιρα και θα σκαρφιστεί σενάρια που θα πάνε την εμπειρία (τη δική του και του/της συντρόφου του) σε άλλο επίπεδο.

 Ταύρος: Ο ερωτισμός του Ταύρου είναι παροιμιώδης –το πρόβλημα είναι ότι δεν πρόκειται ποτέ να τον διακρίνετε διά γυμνού οφθαλμού. Σε απλά ελληνικά, αυτό σημαίνει ότι τα πλέον πιστά και σταθερά παιδιά του ζωδιακού κύκλου μπορούν να χαλιναγωγήσουν την ερωτική τους επιθυμία μέχρι να βρουν (ή να δημιουργήσουν) τις κατάλληλες συνθήκες ακριβώς όπως τις έχουν φανταστεί. Στο μεταξύ θα την κρύβουν τόσο καλά που θα εκπλαγείτε από το αχαλίνωτο πάθος τους όταν τελικά αποφασίσουν ότι μπορούν να σας επιτρέψουν να το δείτε.

 Δίδυμοι: Απρόβλεπτοι, παιχνιδιάρηδες και υπερκινητικοί, οι Δίδυμοι είναι οι ερωτικοί παρτενέρ με τους οποίους δεν θα βαρεθείτε ποτέ. Αναζητούν πάντα την ποικιλία στο σεξ, ενώ η νεανική τους φύση, που τους ακολουθεί ακόμα και σε προχωρημένες ηλικίες, τους προσδίδει αθεράπευτη γοητεία, την οποία γνωρίζουν και χρησιμοποιούν. Δεν θα διστάσουν να δοκιμάσουν τολμηρές επιλογές και… απαγορευμένα μονοπάτια στο σεξ, ακόμα και την πρώτη φορά με έναν/ μία παρτενέρ.

 Καρκίνος: Ο Καρκίνος αγαπά το σεξ, αλλά πάνω από όλα αγαπά τον έρωτα –πράγμα που τον κάνει γενναιόδωρο, τρυφερό και ενίοτε ρομαντικό στο κρεβάτι. Αυτό, βέβαια, δε σημαίνει ότι θα πει όχι σε πιο kinky προτάσεις ή ότι δεν θα δοκιμάσει καινούρια πράγματα. Το απόλυτο αφροδισιακό για έναν Καρκίνο, όμως, δεν είναι τα περίπλοκα σενάρια φαντασιώσεων ή τα ερωτικά βοηθήματα, αλλά ο ίδιος ο έρωτας.

Λέων: Το δεύτερο πιο «καυτό» ζώδιο μετά τον Κριό, ο Λέων μπορεί να κάνει τον/την σύντροφό του να νιώσει βασιλιάς ή βασίλισσα και είναι διατεθειμένος να αφήσει την φαντασία του να καλπάσει προκειμένου να ικανοποιήσει σκέψεις και επιθυμίες του/της συντρόφου του. Έχει υψηλές απαιτήσεις στο σεξ και φοβερή αυτοπεποίθηση –αν όμως νιώσει έστω και λίγη ανασφάλεια, θα προτιμήσει να απέχει εντελώς από κάθε ερωτική δραστηριότητα.

Παρθένος: Κόντρα στους συνειρμούς που γεννά το όνομά του, ο Παρθένος μόνο άβγαλτος και ντροπαλός δεν είναι στο σεξ. Ιδιαίτερα ερωτικός και ανοικτός σε νέες προτάσεις και kinky καταστάσεις, αφήνει τον ρομαντισμό εκτός κρεβατοκάμαρας για τις υπόλοιπες στιγμές της καθημερινότητάς του, πράγμα που εκπλήσσει κάθε νέο του έρωτα. Η τεχνική του είναι συνήθως αλάνθαστη, αφού ζητούμενό του είναι πρωτίστως να ικανοποιήσει (εντάξει, και να εντυπωσιάσει) τον/την παρτενέρ του.

Ζυγός: Γνωρίζει πολύ καλά το παιχνίδι της αποπλάνησης, εξ ου και διεκδικεί επάξια τον τίτλο του γοητευτικότερου ζωδίου. Μη σας ξεγελούν, όμως, τα φαινόμενα: Ο Ζυγός μπορεί να δείχνει πολυγαμικός καθώς φλερτάρει διαρκώς, είναι όμως κατά βάθος ιδιαίτερα τρυφερός και ρομαντικός. Ενδιαφέρεται στην πραγματικότητα πολύ περισσότερο για την κατάκτηση και την πνευματική επαφή, παρά για την σεξουαλική συνεύρεση. Παρ’ όλα αυτά, γνωρίζει πολύ καλά πώς να ικανοποιεί τον/την παρτενέρ του, γεγονός που τον κάνει απόλυτα ερωτικό.

Σκορπιός: Κάτι έχετε ακούσει για τις ερωτικές επιδόσεις των Σκορπιών, είμαστε σίγουροι, κι αυτό το κάτι δεν είναι ανυπόστατο. Παθιασμένοι και φλογεροί εραστές, οι Σκορπιοί αντλούν τη γοητεία τους από το μυστήριο που τους περιβάλλει. Εκφράζονται δύσκολα με λόγια, κι αυτός είναι ίσως ένας από τους λόγους που τους κάνουν ιδιαίτερα τολμηρούς και… εκφραστικούς στις σεξουαλικές τους συνευρέσεις.

Τοξότης: Ως ζώδιο της φωτιάς, ο Τοξότης διακατέχεται από έντονα πάθη. Ως γνήσιος εξερευνητής, δεν αρκείται στην πεπατημένη, αλλά θέλει να δοκιμάζει διαρκώς καινούρια πράγματα. Είναι, όμως, ταυτόχρονα ρομαντικός στο σεξ –πράγμα που δεν θα παραδεχτεί ποτέ– και θεωρεί την οικειότητα βασικό συστατικό της ερωτικής χημείας και μέγιστο αφροδισιακό. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι απολαμβάνει πολύ περισσότερο το περιστασιακό σεξ με τον/την κολλητό/ή του, παρά ένα one night stand.

Αιγόκερως: Γοητευτικός σε σημείο που δύσκολα του αντιστέκεσαι αν αποφασίσει ότι σε θέλει, ο Αιγόκερως είναι ταυτόχρονα θερμός και τρυφερός στο κρεβάτι. Είναι εξαιρετικά δοτικός, και ενδιαφέρεται πρωτίστως για την ικανοποίηση του/της συντρόφου του και δευτερευόντως για τη δική του. Θέλει, όμως, να έχει την πρωτοβουλία και την κυριαρχία στο σεξ. Δεν έλκεται ιδιαίτερα από την ιδέα του περιστασιακού σεξ, προτιμά την τρυφερότητα και τον ρομαντισμό του σεξ μέσα σε μία σχέση.

Υδροχόος: Τα ερωτικά δεν είναι προτεραιότητα στη ζωή του Υδροχόου, ο οποίος θα βάλει συχνά τους φίλους του και τις ιδεαλιστικές του ανησυχίες πάνω από τον/την σύντροφό του. Συχνά φαίνεται ψυχρός και υπερόπτης, ενώ δύσκολα θα ασχοληθεί με ανθρώπους που δεν του έχουν φανεί ελκυστικοί εξαρχής. Όταν, όμως, ερωτευτεί, ασκεί στο αντικείμενο του πόθου του μία έλξη σχεδόν υπνωτιστική. Το σεξ είναι για εκείνον μια ολόκληρη ιεροτελεστία. Είναι ανοιχτόμυαλος και δεκτικός σε νέες εμπειρίες, αλλά όχι ιδιαίτερα δοτικός ή τρυφερός.

 Ιχθείς: Ορμητικός αλλά και τρυφερός, φετιχιστής αλλά και ρομαντικός, ανοιχτός σε νέες εμπειρίες αλλά ταυτόχρονα παραδοσιακός, ο Ιχθύς δε θα αφήσει ποτέ τον/την παρτενέρ του να βαρεθεί στο σεξ. Είναι ο τύπος που θα χαμηλώσει τα φώτα, θα ανάψει κεριά, θα βάλει απαλή μουσική, και εν συνεχεία θα επιδοθεί σε kinky σεξ, συνδυάζοντας τα ασυνδύαστα έτσι όπως μόνο η δική του αχαλίνωτη φαντασία επιτρέπει.

Διαβάστε περισσότερα στο: http://www.in2life.gr/features/notes/article/329026/poso-erotiko-einai-to-kathe-zodio.html
Πηγή: www.in2life.gr