Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

     ΓΙΟΡΤΙΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΜΕ ΚΡΑΣΙΑ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 10ΕΥΡΩ.....ΓΙΝΕΤΑΙ??

Ο χρόνος περνάει και δεν περιμένει κανέναν. Έτσι, μέχρι να καταλάβουμε πώς (και για πότε) πέρασε ο καιρός, να που ήρθαν και φέτος οι Γιορτές. Το κρύο γίνεται μέρα με τη μέρα πιο τσουχτερό, μας δίνει όμως ακόμα περισσότερες αφορμές για να μαζευτούμε και να περάσουμε τις χαρούμενες αυτές ημέρες με την οικογένεια και τους φίλους μας.

Όσο για το γιορτινό τραπέζι, αυτό θα φροντίσουμε όλοι να είναι όσο πιο πλουσιοπάροχο γίνεται. Και μαζί με τα χρώματα, τις μυρωδιές και τις γεύσεις των διαφόρων εδεσμάτων που θα φιγουράρουν σε αυτό, απαραίτητο «στολίδι» (όλες, αλλά ειδικά αυτές τις χρονιάρες μέρες) είναι και το κρασί. Για να συνοδεύσει όμορφα το φαγητό μας, να αναδείξει την τέχνη του μάγειρα, αλλά και να φέρει το γνώριμο, εορταστικό κλίμα στην παρέα.

 «Μα έχουμε κρίση», θα μου πείτε. «Η κρίση θέλει καλοπέραση», θα σας απαντήσω. Δεν δέχομαι επ’ ουδενί αυτές τις μέρες να «μιζεριάσουμε», ούτε να στερήσουμε από τα αγαπημένα μας πρόσωπα (και από τους εαυτούς μας, βεβαίως) το καλό κρασί. Γι αυτό, έχω να σας προτείνω πολλές και αξιόλογες επιλογές που προσφέρουν απόλαυση, χωρίς να ζορίζουν το πορτοφόλι μας.

 Παρακάτω, λοιπόν, θα σας παρουσιάσω μία σειρά από αξιόλογα κρασιά ελλήνων παραγωγών, σε τιμές που δεν ξεπερνούν (ούτε καν αγγίζουν) τα 10 ευρώ. Εσείς θα αξιολογήσετε την κάθε μία με βάση το γούστο, τις συνήθειες, αλλά και το μενού που σχεδιάζετε για το τραπέζι των εορτών, και αναλόγως θα διαλέξετε. Αν μάλιστα έχετε σκοπό να προσφέρετε στους καλεσμένους σας ένα τραπέζι πολλών πιάτων ή έναν πλούσιο μπουφέ με πολυφωνία γεύσεων, μπορείτε να επιλέξετε πολλές και διαφορετικές από τις προτάσεις μου, και να φτιάξετε έτσι την δική σας «λίστα κρασιών».

 Πριν συνεχίσω, εξηγούμαι (και ξεκαθαρίζω): Εννοείται ότι όταν μιλάμε για κρασί, μιλάμε για επώνυμο εμφιαλωμένο κρασί. Την λέξη που αρχίζει από «χ» και τελειώνει σε «ύμα» δεν θέλω ούτε να την ακούω. Μέρες που είναι, αμαρτία δεν είναι να συγχύζομαι;

 *Με ορεκτικά, λευκά κρέατα ή θαλασσινά
 Πολλοί πίνουν μόνο λευκό κρασί, χειμώνα-καλοκαίρι. Άλλοι θέλουν να ξεκινήσουν το γεύμα ή τη βραδιά τους με ένα ποτήρι λευκό κρασί, ως απεριτίφ. Και βέβαια, υπάρχουν κι εκείνοι που θα το προτιμήσουν για να το ταιριάξουν με τα ορεκτικά, τα λευκά κρέατα ή τελοσπάντων τις πιο λεπτές γεύσεις της βραδιάς. Για όλους αυτούς έχουμε 2 προτάσεις απολαυστικών, αρωματικών και άκρως δροσιστικών κρασιών:
 -Μαντινεία Μποσινάκη – μια ξεχωριστή ετικέτα από την ποικιλία Μοσχοφίλερο. Όμορφα αρώματα τριαντάφυλλου στη μύτη και κρυστάλλινη οξύτητα στο στόμα. Μας έρχεται από την Μαντινεία της Αρκαδίας και η λιανική του τιμή είναι 9 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα στο: http://www.in2life.gr/delight/wine/article/309438/giortino-trapezi-me-krasia-kato-ton-10-ginetai.html
Πηγή: www.in2life.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου