Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

ΧΑΟΣ ΑΠΟ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟ SMS ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΦΟΡΟΥ

ΧΑΟΣ ΑΠΟ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟ SMS ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΦΟΡΟΥ


Παραπλανητικό SMS έχουν λάβει τις τελευταίες ημέρες χιλιάδες φορολογούμενοι, το οποίο τους ενημερώνει πως δικαιούνται επιστροφή της έκτακτης εισφοράς που επιβλήθηκε το 2011, έχει προκαλέσει βραχυκύκλωμα σε εφορίες όλης της χώρας, καθώς οι φορολογούμενοι κάνουν ουρές για να αιτηθούν επιστροφής χρημάτων.


 Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, το SMS αναφέρει τα εξής: «Ο Νόμος 3986/11 για την ειδική εισφορά αλληλεγγύης και την έκτακτη εισφορά, άρθρα 28 και 29, κρίθηκε παράνομος και αντισυνταγματικός. Δύνασαι να υποβάλεις αίτηση επιστροφής παρακρατηθέντος ποσού στο Τμήμα Πρωτοκόλλου της εφορίας. Τελεσίδικη ημερομηνία, Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014».


 Το μήνυμα, παρά την ανυπαρξία αποστολέα, που δημιουργεί εύλογες αμφιβολίες για την αξιοπιστία του, έχει κινητοποιήσει μαζικά τους φορολογούμενους – ενδεικτικά στη ΔΟΥ Παλαιού Φαλήρου έχουν υποβληθεί ήδη 1.100 αιτήσεις, ενώ πανελλαδικά εκτιμάται ότι μπορεί να έχουν υποβληθεί περισσότερες από 100.000, αναφέρει το δημοσίευμα.


 Η αναζήτηση της ΠΟΕ-ΔΥΟ για σχετική απόφαση δεν απέδωσε καρπούς, αλλά το πρακτικό αποτέλεσμα είναι οι καθημερινές ουρές στο τμήμα Πρωτοκόλλου κάθε εφορίας. Όπως εξηγούν νομικοί, πάντως, αρμόδιο δικαστήριο για να κρίνει κατά πόσο η επιβολή της ειδικής εισφοράς είναι αντισυνταγματική είναι το Συμβούλιο της Επικρατείας, που δεν έχει εκδώσει τέτοια απόφαση.


 Αυτό βέβαια δεν εμποδίζει κάποιο Πρωτοδικείο να έχει δικαιώσει μεμονωμένο κάποιον φορολογούμενο σε ανάλογη υπόθεση. Όσο για τα άρθρα του 28 και 29 του νόμου αναφέρει το SMS, το τελευταίο όντως αφορά την έκτακτη εισφορά, αλλά το πρώτο αφορά την αύξηση των τεκμηρίων διαβίωσης.

Διαβάστε περισσότερα στο: http://www.in2life.gr/everyday/modernlife/article/313012/haos-apo-paraplanhtiko-sms-gia-epistrofh-foroy.html
Πηγή: www.in2life.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου